30.4.15

Το άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού…



Και τώρα ξανά στο σημείο μηδέν.
Η κυβέρνηση αφού έχασε τρεις ολόκληρους μήνες επιστρέφει στη… λίστα Βαρουφάκη.
Χάθηκαν 90 ημέρες για να κάνει ο Τσίπρας το «κομμάτι» του και να φορτωθούμε τους κλόουν που έγιναν γνωστοί και θα βγάλουν λεφτά αργότερα επειδή κάνουν καλές κωλοτούμπες.




Φτάσαμε ξανά να συζητάμε για έντιμο συμβιβασμό όταν έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.
Φτάσαμε να ικετεύουμε για συμφωνία το συντομότερο δυνατό αφού πρώτα κατέρρευσαν τα πάντα και ο συνταξιούχος άρχισε να ουρλιάζει στα άδεια ΑΤΜ. Θες επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, θες επειδή είχε πρόβλημα το σύστημα ΔΙΑΣ;
Η ουσία είναι ότι η αναταραχή με τις συντάξεις έδειξε τι μας περιμένει αν πράγματι έχουμε πιστωτικό γεγονός, αν στερέψουν τα ταμεία και δεν μπορεί να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…


Διότι η «πελατεία» του δημοσίου είναι άγρια. 1 εκατ. ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν πληρώνονται στην ώρα τους κάνουν υπομονή.
Οι κακόμοιροι οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα όπλα αν γίνει κάτι τέτοιο.
Τι νέο έχουμε τις τελευταίες ώρες; Την «απειλή» του Τσίπρα ότι θα κάνει δημοψήφισμα.
Μας το είπε αρκετές φορές, το είπε και στους συντρόφους του στο κόμμα μπας και τους πείσει ότι παραμένει πιστός στις επαναστατικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο συμβιβασμός σημαίνει μέτρα, σκληρά φορολογικά ή… μνημονιακά όπως τα λένε οι επαναστάτες της δραχμής. Και δεν θα είναι τα μόνα. Δεν θα καθαρίσουμε έτσι εύκολα αφού έρχεται και η τελική συμφωνία που πρέπει να γίνει τον Ιούνιο.
Τότε τι θα κάνει ο Τσίπρας;
Η μόνη του επιλογή λοιπόν είναι πριν φτάσει μέχρι εκεί να πάει στο αποκούμπι του, όπως αποκάλεσε τον ελληνικό λαό. Αυτός να πάρει τις αποφάσεις.
Επί ποιου θέματος όμως, ο κ. πρωθυπουργός ακόμη δεν το έχει ξεκαθαρίσει στο θολωμένο του μυαλό.
Από την άλλη, θα πάει σε δημοψήφισμα – αστραπή αλλά με κλειστές τράπεζες; Θα τολμήσει να οδηγήσει τη χώρα σε ένα αμφιβόλου αποτελέσματος πανελλήνιο «γκάλοπ» ξέροντας ότι το πιθανότερο είναι να δει σίγουρα τότε τη χρεοκοπία να του χτυπά την πόρτα;
Αλλά ας πούμε ότι το κάνει με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Τι θα κερδίσει άλλο από πολιτικό χρόνο; Αυτό όμως χρειάζεται η πατρίδα; Τον χρόνο του Τσίπρα;
Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις άμεσες και μόνιμες και ο ΣΥΡΙΖΑ στερεί την τελευταία ελπίδα που υπάρχει.
Όπως όλα δείχνουν, μετά τον αποκεφαλισμό Βαρουφάκη με τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα αφού το ζήτησαν οι δανειστές, οι ξένοι ζητούν και το κεφάλι του πρωθυπουργού επί πίνακι.
«Δεν αντέχουμε άλλο μ’ αυτόν, δεν μπορεί να παίζει μαζί μας ένα παιδαρέλι», φέρεται να λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους. Μάλιστα, σε ανώτερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, εκπρόσωποι των δανειστών λένε πολύ χειρότερα όπως: «Που τους βρήκατε αυτούς τους γελωτοποιούς; Πώς στηρίζετε το μέλλον των παιδιών σας σε ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά;»
Η χώρα έχει φτάσει στην εποχή που κάποιος ευρωπαίος αξιωματούχος είχε πει μετά από μια συνάντηση: «Το παιδί είναι βλαμμένο», μη διευκρινίζοντας ποιον εννοούσε.
Το μείζον ερώτημα είναι ένα πλέον: Ο Τσίπρας αποφάσισε τη στροφή στο ρεαλισμό και την επίτευξη του έντιμου συμβιβασμού ή μήπως είναι ένα ακόμη επεισόδιο του σίριαλ «δημιουργική ασάφεια» με πρωταγωνιστή τον Βαρουφάκη και την απίθανη ομάδα του;
Ας ελπίσουμε ότι είναι το πρώτο ώστε να πληρώσουμε όλοι εμείς το «μάρμαρο» των ψεύτικων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αν είναι να πληρώσουμε νέους φόρους ας το κάνουμε γρήγορα διότι από τα σκληρά μέτρα υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο. Η χρεοκοπία την οποία η χώρα δεν πρέπει να ζήσει ποτέ. Γιατί τότε ο εμφύλιος είναι προ των πυλών.
Ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίζει την κυβέρνηση και ο υπόλοιπος λέει ότι δεν έγινε και τίποτε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί με την πρώτη «στραβή» θα πλακωθούν.
Θα δέρνονται στις πλατείες για το ποιος είναι πιο πατριώτης.
Όπως κάνουν ήδη στη βουλή οι βουλευτές. Μια μικρογραφία είναι για το τι θα συμβεί σύντομα. Όταν η χώρα θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δραματικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας.
Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι κι ας ποντάρουμε στην πολιτική φιλοδοξία του κ. Τσίπρα.
Ο οποίος δεν θέλει να γίνει συνταξιούχος πρωθυπουργός στα 40 του και ξέρει ότι αν η χώρα καταρρεύσει αυτόν δεν τον σώζει ούτε το ελικόπτερο.
Ελπίζουμε λοιπόν σε συμφωνία για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Κι αν είναι να θυσιαστεί η κυβέρνηση και το ίδιο το πολιτικό «κεφάλαιο Τσίπρα» ας γίνει αυτό το γρηγορότερο.
Δεν αντέχουμε άλλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου