26.4.15

Ο Αλέξης, ο Ξηρός, το βραχιολάκι, και η … αξιοπρέπεια!



Μέσα στις (κυριολεκτικά) δεκάδες ασυναρτησίες που έκανε η νέα άφθαρτη συγκυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστεράς, αυτό το τελευταίο μαύρο για τη χώρα τρίμηνο, εξέχουσα θέση έχει και η περίπτωση της σχεδιαζόμενης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού με τη βούλα του νόμου.
Του δις ή τρις (δεν γνωρίζω ακριβώς) καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου της 17Ν.

Φωτογραφικές διατάξεις νόμου


Τον οποίο θέλουν οι συριζαίοι κυβερνώντες ντε και καλά να αποφυλακίσουν, εξ ου και πέρασαν φωτογραφική διάταξη νόμου που τον… φωτογραφίζει (μαζί με έναν ακόμη κατάδικο, όπως ανακοίνωσε περιδεής ο υπουργός Δικαιοσύνης)…



Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια καθαρή υπόθεση αυτοπυροβολισμού της κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη ανοίξει διάφορα μέτωπα με ολόκληρο τον πλανήτη, και έτσι ολοκληρώνει την εκούσια απομόνωσή της αποξενώνοντας  και τους Αμερικάνους, οι οποίοι ήταν (λέμε τώρα) το τελευταίο τους αποκούμπι.
Και τους αποξενώνει για χάρη μερικών εκατοντάδων πειραγμένων ιδεοληπτικών των Εξαρχείων, που μέσω των συνιστωσών απειλούν την εσωκομματική σταθερότητα του Σύριζα, και άρα τη καρέκλα του Αλέξη. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η εμμονή για τον συγκεκριμένο κατάδικο.
Γι αυτό και έσπευσε το κυβερνών κόμμα να περάσει με σπουδή την εν λόγω διάταξη, λες και ήταν η πρώτη προτεραιότητα, την ώρα που τρεις μήνες τώρα στο πεδίο της ψήφισης νόμων επικρατεί μια άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία, παρά τις προεκλογικές πομφόλυγες των τσιπροκαμμένων, και παρά την «ανθρωπιστική κρίση» που περνάει η χώρα και που θα την αντιμετώπιζε νομοθετικά ο Σύριζα.
Και βέβαια, μεγάλη έκπληξη προκαλεί και η στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που έχτισε κοτζάμ πολιτική καριέρα με την «αντιμετώπιση» και τον «καυτηριασμό» της τρομοκρατίας, χώρια οι διάφορες κατά καιρούς «αποκαλύψεις» του (μέχρι και βιβλίο είχε γράψει τρομάρα του), και που σήμερα όχι μόνο δεν βάζει κόκκινες γραμμές (όπως επίσης και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης) αλλά αντιθέτως γυρνάει από πάνελ σε πάνελ δικαιολογώντας(!) ανερυθρίαστα τη συγκεκριμένη διάταξη.
Και ενώ οι ΗΠΑ είναι πυρ και μανία (μαζί και η Βρετανία), μιλώντας για μια «μη φιλική» κίνηση της Ελλάδας, ο Αλέξης φαίνεται να δηλώνει ανυποχώρητος, αφού όπως λέει «δεν είμαστε αμερικανική αποικία»!
Άσχετα αν εν μέσω γενικευμένης οικονομικής εξαθλίωσης, ως περήφανοι που είμαστε δίνουμε στους Αμερικανούς και 500 εκατομμυριάκια (που μας περίσσευαν) για να αναβαθμίσουν τάχα κάποια μουσειακά παροπλισμένα αεροσκάφη ηλικίας πενήντα και πλέον ετών.
Εκτός κι αν αυτό ήταν το δόλωμα για να μην αντιδράσουν στο θέμα Ξηρού τα αμερικανάκια, που όμως όχι μόνο αντέδρασαν αλλά ενέταξαν τον λεβέντη και στον κατάλογο των διεθνών τρομοκρατών, πράγμα που σημαίνει ότι νόμιμα πλέον αν αποφυλακιστεί, θα τον ψάξουν, θα τον βρουν όπου γης, και θα τον πάνε δεμένο χεροπόδαρα στο Γκουαντάναμο για τα περαιτέρω.
Ίσως γι αυτό ο Σάββας να δείχνει απρόθυμος να αποφυλακιστεί, προβάλλοντας ως δικαιολογία το ότι ΔΕΝ θέλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που αποτελεί όρο για την ελευθερία του.
Δίνοντας έτσι μια ανάσα και στη κυβέρνηση η οποία ποντάρει στο ότι αν δεν βγει ο Ξηρός, το θέμα σιγά σιγά θα ξεχαστεί, και οι Αμερικάνοι θα μας συγχωρέσουν για την άκαμπτη, πλην όμως ανθρωπιστική και εθνικά αξιοπρεπή στάση μας… ταρατατζούμ!
Και γιατί λέτε να μη θέλει το βραχιολάκι ο Ξηρός; Αυτός ο ακροαριστερός αντάρτης πόλεων;
Όχι για αυτό που ίσως νομίζετε, αλλά κυρίως για λόγους… θρησκευτικούς!
Ναι, καλά διαβάσατε…
Όπως γράφουν οι εφημερίδες σήμερα, ο Σάββας, που είναι γιος παππά, και παλιός συστηματικός μαθητής του κατηχητικού, άσχετα αν παράλληλα δηλώνει ακροαριστερός, πιστεύει ακράδαντα στην … Αποκάλυψη του Ιωάννη, στο θηρίο, στο 666, κλπ.
Δεν θέλει δηλαδή, λέει, να ζει σταμπαρισμένος και σημαδεμένος με το ηλεκτρονικό  666 στο κορμί του! Μιλάμε για αγωνιστή, όχι αστεία.
Βέβαια το γεγονός ότι εκτός από την Αποκάλυψη η Καινή Διαθήκη εμπεριέχει και άλλες διδαχές, που απαγορεύουν φερ’ ειπείν τον φόνο, δεν φαίνεται να τον νοιάζει ιδιαίτερα. Πάνω απ όλα να μην τον μαρκάρουν με το σημάδι του θηρίου…
Παράλληλα, ο Σάββας δεν θέλει να αποτελεί ένα ακόμη πιόνι σε μια ψυχρή οθόνη ενός κομπιούτερ μιας ιδιωτικής εταιρίας που θα τον παρακολουθεί μη τυχόν και προσπαθήσει να βγάλει το βραχιόλι, ή να απομακρυνθεί από την οικία του.
Θέλει δηλαδή ελευθερία, αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο, και όχι κάποια ηλεκτρονικά μαραφέτια του σατανά.
Επίσης θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο, αν εφαρμοστεί πιλοτικά σε αυτόν, τότε αργά ή γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλους βαρυποινίτες αγωνιστές ή μη κατάδικους, και άρα δεν θέλει να συνδυαστεί το περήφανό  του όνομα με ένα τέτοιο ανάλγητο μασονικό εργαλείο χειραγώγησης του λαού, κλπ κλπ. Σκέφτεται δηλαδή την υστεροφημία του, και το τι παρακαταθήκη θα αφήσει για τις μελλοντικές γενιές των αγωνιστών-ανταρτών πόλης.
Τέλος, φοβάται (ανθρώπινο είναι) για την ήδη επιβαρυμένη υγεία του, αφού όπως λέει μια τέτοια συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία και άρα θα κινδυνεύει με επιπλέον προβλήματα υγείας.
Άρα, με βάση τα παραπάνω, μάλλον ο Σάββας Ξηρός δεν θα δεχτεί την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι, και άρα η καρδιά του Τσίπρα θα επανέλθει στη θέση της, αφού έδειξε την αριστεροσύνη του μεν, έτρεμε και καμιά ταξιδιωτική οδηγία της Αμερικής δε…
Οπότε, αν όλα πάνε καλά, και η πίτα ολόκληρη, και ο σκύλος χορτάτος, στο θέμα Ξηρού.
Και άρα ανοίγει πλέον ο δρόμος για να αποξενώσουμε και τους υπόλοιπους απ όσους ξένους έμειναν να μας στηρίζουν, έστω νοερά. Δηλαδή μας βλέπω να προσβάλλουμε όπου να’ ναι την Σομαλία, το Σουδάν, τη Βενεζουέλα, μπορεί και τη Βόρειο Κορέα.
Για να μείνουμε παντελώς μόνοι, σαν τους ψωριάρηδες.
Διότι είπαμε: Ο λαός έδωσε εντολή στον Αλέξη να τα αλλάξει όλα. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα!
Έτσι δεν είναι;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου