23.4.15

Λαθρομετανάστευση και αριστερές ιδεοληψίες…



Όσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει τις ιδεολογικές του εμμονές υπέρ των λαθρομεταναστών, των αναρχικών και των τρομοκρατών με την άνοδό του στην εξουσία, διαπιστώνουν τελικά έκπληκτοι ότι αυτές οι ακραίες πολιτικές αντιλήψεις ενός κόμματος που το 2009 έλαβε μόλις 4,6%, αποτελούν σήμερα την επίσημη κυβερνητική πολιτική της Χώρας.



Εμβρόντητο το πανελλήνιο άκουσε προ ημερών την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει με χαμόγελο ότι η Χώρα μας αναμένει άλλους 100.000 λαθρομετανάστες τους επόμενους 7 μήνες(!) αλλά η εισροή αυτή είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Η απάντηση ήρθε από βουλευτή Λάρισας του κυβερνώντος κόμματος που χαρακτήρισε τις δηλώσεις της κυρίας υπουργού «ανόητες» και «εκτός τόπου και χρόνου»…



Η χώρα μας υποφέρει από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης πάνω από δύο δεκαετίες. Τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στο να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη εκατομμυρίων ανθρώπων από τρίτες χώρες.
Το αποτέλεσμα αυτής της βίαιης εισβολής ήταν η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας, η εμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί στη Χώρα μας πριν από δεκαετίες αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS , της ηπατίτιδας, της φυματίωσης κοκ.
Η γκετοποίηση και υποβάθμιση περιοχών στις μεγάλες πόλεις αλλά και ολόκληρων χωριών στην περιφέρεια.
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας των Ελλήνων.
Η φοροδιαφυγή και η τεράστια εκροή συναλλάγματος στις χώρες τους (950 εκατ. ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο).
Η τεράστια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για παροχές, επιδόματα και υγειονομική περίθαλψη των παράνομων μεταναστών.
Η συμφόρηση των ελληνικών φυλακών που οδηγεί σε απελευθέρωση κρατουμένων αφού αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.
Το 2012 ασκήθηκε για πρώτη φορά μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική με στόχο των περιορισμό της λαθρομετανάστευσης τόσο με τον φράχτη στον Έβρο, τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex αλλά και την αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων. Παράλληλα, τα αστικά κέντρα επέστρεψαν ξανά στους Έλληνες πολίτες με τις δομές φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν, αναβαθμίζοντας ξανά τις πόλεις αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ ξεκίνησαν να γίνονται και οι πρώτες απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους.
Η νέα κυβέρνηση υπό το δόγμα «ανοιχτά σύνορα για όλους» σταμάτησε αυτή την προσπάθεια και μέσα σε δύο μήνες οδήγησε το πρόβλημα σε πολύ χειρότερα επίπεδα από ότι ήταν πριν το 2012.
Άνοιξε τις πύλες του Έβρου, απελευθέρωσε τους έγκλειστους απ τα κέντρα φιλοξενίας και βάφτισε όλους τους λαθρομετανάστες «πρόσφυγες» που δικαιούνται άσυλο, ενώ προανήγγειλε την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Χώρα μας.
Αυτή η εγκληματική πολιτική ήταν και η αιτία που αυτή την στιγμή εισρέουν κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες στα νησιά και στα χερσαία σύνορα αφού τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε κλιμάκωση της συριακής κρίσης που να δικαιολογεί τριπλασιασμό του αριθμού των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που μπαίνουν παράνομα στη χώρα.
Το μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» και οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί κατάργησης των κέντρων κράτησης, ελαστικοποίησης του καθεστώτος κράτησης λαθρομεταναστών κτλ, αποδείχτηκαν καταστροφικές και η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αναθεωρήσει αυτή την πολιτική.
Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα που αδυνατεί να ταΐσει τα παιδιά της. Δεν δικαιούνται οι αριστεροί ανθρωπιστές της Εκάλης να την μετατρέψουν σε διεθνές άσυλο και φιλανθρωπικό ίδρυμα των απανταχού κατατρεγμένων.
Η μεταναστευτική πολιτική της Χώρας οφείλει να υπηρετεί πρωτίστως το εθνικό συμφέρον, τον σεβασμό απέναντι στους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες και ύστερα τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών ή προσφύγων που μπορούν να αντέξουν οι υποδομές της.
Η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ρατσιστική μισαλλοδοξία αλλά ούτε και με βάση τα «ανθρωπιστικά» και ουτοπικά ιδεολογήματα της Αριστεράς που αρνούνται τα εθνικά σύνορα, τις φυλετικές, πολιτισμικές και αξιακές διαφορές των λαών και εν τέλει τους νόμους τις ίδιας της φύσης.
Κανένα ιδεολόγημα όσο ωραίο κι αν ακούγεται δεν μπορεί να αμβλύνει αυτές τις διαφορές και κανένα αντιρατσιστικό κήρυγμα δεν μπορεί να ωραιοποιήσει στα μάτια των ανθρώπων την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά.

Διαμαντής Καρασούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου