15.4.15

Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων made in SYRIZA…



Τελικά αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να βρει την ησυχία της και να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος, μια σύγχρονη πραγματικά προοδευτική κοινωνία.
Δείτε το γιατί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Η Βάλια Παναγιωτίδου βγαίνει από το καράβι στην Αιδηψό και πηγαίνει σε ένα πρατήριο να βάλει βενζίνη. Εκεί γίνεται μάρτυρας ενός επεισοδίου, στο οποίο βλέπει την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να ωρύεται, να φωνάζει δυνατά και να ζητά τα στοιχεία του υπαλλήλου και το τηλέφωνο του πρατηριούχου, απειλώντας τον υπάλληλο με απόλυση.
Αυτό μαρτυρά η Βάλια Παναγιωτίδου και η συνοδηγός της, το όνομα της οποίας είναι στη διάθεσή μας.




Επειδή το επεισόδιο είναι σοβαρό, οι δυο μάρτυρες φρονούν ότι πρέπει να το απαθανατίσουν και αυτό κάνουν με τα κινητά τους.
Το αντιλαμβάνεται η ΠτΒ και τις φωνάζει ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν. Τότε παρεμβαίνει ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που βρέθηκε κι αυτός τυχαία εκεί και ζητά από τις κοπέλες να σβήσουν ό,τι έχουν γράψει στα κινητά τους. Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ΠτΒ της λέει:
«Ζωούλα, θέλεις να φωνάξω την αστυνομία;»
Τότε η ΠτΒ κατευθύνεται πρώτα στη μια και μετά στην άλλη μάρτυρα, ζητά επιτακτικά να σβήσουν ό,τι έχουν γράψει και ζητά και παίρνει στα χέρια της τα κινητά τους, για να ελέγξει αν έσβησαν ό,τι έγραψαν!





Το περιστατικό αυτό περιγράφει η Βάλια Παναγιωτίδου στο facebook και αυτό γίνεται αφορμή το επεισόδιο να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και να πάρει και πολιτικές διαστάσεις.
Όσο το θέμα παίζει σε ιστοσελίδες και τηλεοράσεις, η ΠτΒ κρατάει επίμονα το στόμα της κλειστό.
Την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται μηχανισμοί που από τη μια πλευρά αρχίζουν την επιχείρηση λάσπης και από την άλλη ερευνούν τα κοινωνικά φρονήματα των μαρτύρων και του υπαλλήλου, τα οποία τίθενται ως προπέτασμα μπροστά από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, με στόχο να πληγεί η αξιοπιστία των μαρτύρων.
Όταν δε ανακαλύπτεται ο τρίτος μάρτυρας, τότε προτάσσεται η μαρτυρία του ως απολύτως αξιόπιστη, ενώ αφήνεται να λειτουργεί στο υποσυνείδητο και όχι μόνο η λάσπη για να εμπεδωθεί η αναξιοπιστία των άλλων μαρτύρων, επειδή λέει έχουν αυτές τις πολιτικές απόψεις ή τους εξής φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Όλη αυτή η ιστορία έχει και επιστέγασμα, κάτι όπως το κερασάκι στην τούρτα.
Εκτός του ότι την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης έχουν αναλάβει υποτίθεται αδέσμευτα ΜΜΕ, τα οποία όμως ακολουθούν βαθιά διχαστικές και οπισθοδρομικές πρακτικές, της λογικής «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι, αποδομείστε τον», έρχεται το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η τοπική οργάνωση του κόμματος στην Αιδηψό, να επισημοποιήσουν αυτή τη νέα πολιτική, σύμφωνα με την οποία η αξιοπιστία ενός ατόμου κρίνεται με βάση τα κοινωνικά του φρονήματα.
Ίσως είναι δύσκολο να αποβληθούν πρακτικές καθεστώτων τύπου Τσαουσέσκου, μια που είναι γνωστό ότι το κόμμα, συνέχεια του οποίου αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν φιλοξενούμενο και τα στελέχη του τρόφιμοι για πολλά χρόνια του Ρουμάνου «πατερούλη».
Το χειρότερο από όλα, ακόμα και από την επαναφορά των πρακτικών της Δεξιάς, που έχει στιγματιστεί γι’ αυτό, και εννοούμε τις πρακτικές ιεράς εξέτασης δια του τύπου και κομματικών ανακοινώσεων που έχουν ως κεντρικό ζητούμενο τα κοινωνικά φρονήματα Ελλήνων πολιτών, είναι ότι η ελληνική κοινωνία συμμετέχει με ανεξήγητο πάθος σε αυτές τις οπισθοδρομικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, αντί να τις καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για να αλλάξει επιτέλους σελίδα αυτός ο τόπος.
Για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας το μέγεθος και τη σοβαρότητα του θέματος, θα αναφέρουμε απλά ότι ο πατέρας της Βάλιας Παναγιωτίδου, τρομοκρατημένος από την επιχείρηση λάσπης και φόβου που ξεκίνησαν οι μηχανισμοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αναγκάστηκε να γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το εξής: «Πάντα όμως υπάρχουν ανθρωποειδή που επιτίθενται σε πολίτες που τυχαία βρέθηκαν στο επεισόδιο και είχαν το θάρρος να το αποκαλύψουν .... Η βασική μάρτυρας του επεισοδίου είναι εγγονή αντάρτη-οπλίτη του ΕΛΑΣ που υπηρέτησε επί 2,5 χρόνια στο 30 σύνταγμα του ΕΛΑΣ με έδρα το Πάικο, με στοιχεία Παναγιωτίδης Θεοχάρης του Παναγιώτη».
Μετά, όταν είδε ότι συνεχίζονται με σφοδρότητα οι επιθέσεις εναντίον της κόρης του από όλες τις κατευθύνσεις των υποστηρικτών της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να βγάλει και να επικαλεστεί και άλλο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, αποκαλύπτοντας ότι και ο προπάππος της Βάλιας, από την πλευρά της μητέρας της, ο Μαραντίδης Δημήτριος του Χαραλάμπους, ήταν  στέλεχος του ΚΚΕ και Υπεύθυνος του ΕΑΜ Πέλλας και Βερμίου!
Τι άλλο να πει κανείς και τι να προσθέσει!
Μετά από όλα αυτά αναγκάζεσαι να σηκώσεις όχι μόνο τα χέρια αλλά και το κεφάλι ψηλά και να απευθυνθείς σε υπέρτερες δυνάμεις, ευχόμενος να απαλλαγεί η πατρίδα σου από τα ακραία οπισθοδρομικά στοιχεία, για να μεταμορφωθεί επιτέλους σε μια πραγματικά προοδευτική χώρα, με δυο παρατάξεις, μια κεντροδεξιά και μια κεντροαριστερή, οι οποίες όμως και οι δυο θα έχουν υιοθετήσει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών και δεν θα μετατρέπουν την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου σε οχετό, επαναφέροντας και πάλι πρακτικές τύπου κοινωνικών φρονημάτων!
Κλείνοντας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα πράγματα θα έμπαιναν κατά κάποιο τρόπο στη θέση τους, αν έκανε μια δήλωση η ΠτΒ.
Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν την κάνει.
Μήπως επειδή φοβάται ότι υπάρχει κάποιο βίντεο από το κύκλωμα παρακολούθησης του πρατηρίου, αν το πρατήριο διαθέτει τέτοιο;

Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου