29.5.15

Και θέλουν και δε θέλουν…Άδωνις: «Όταν ο Καραμανλής έφερε την Cosco, είχε ξεσηκωθεί το ΠΑΣΟΚ, όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ιδιωτικοποίηση.
Πέρσι εγώ στη βουλή, με τον κ. Δρίτσα, είχαμε μια ώρα σκοτωμό για το ίδιο θέμα. Αν διαφωνεί ακόμη ο κ. Δρίτσας, ας παραιτηθεί».Έχει άδικο;
Για την Cosco ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, καιο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν μάχες.
Και μετά;
Μετά έγιναν κυβέρνηση!Τώρα επίσημα στηρίζουν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (άλλωστε έγινα υπουργοί).
Ανεπίσημα, σε κομματικές εκδηλώσεις, συνεχίζουν να πουλάνε επανάσταση, σε όσους τους ακούνε ακόμη και δεν έχουν αρχίσει να αντιδρούν.
«Ο διαγωνισμός άλλωστε που γίνεται σήμερα για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έδινε το 67% του λιμένα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το 51%», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βάζοντας τα πράγματα στη θ΄ση τους.
«Αν δεν θέλετε να ξεπουλήσετε τον ΟΛΠ, γιατί τον πουλάτε; Τι λέτε δηλαδή; Ελάτε να τον πάρετε και μετά τους πλακώνετε στο ξύλο;», είπε ο Άδωνις και μάλλον έκανε πολλούς να ανακουφιστούν που κάποιος έλεγε … το αυτονόητο.
«Γίνεται ο κ. Λαφαζάνης να είναι ταυτόχρονα ο υπουργός που θα υλοποιήσει την ιδιωτικοποίηση και εκείνος που φωνάζει κατά της ιδιωτικοποίησης;», ρώτησε ο Άδωνις.
Γίνεται;
Μάλλον δεν γίνεται…
Εκτός κι αν είσαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρα εντός ευρώ και σε καθεστώς μνημονίου…
«Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα. Δεν θέλετε να κάνετε ιδιωτικοποιήσεις, μην τις κάνετε. Αν θέλετε να τις κάνετε, υποστηρίξτε τες», είπε, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Άδωνις.
Έχει άδικο;
Μάλλον όχι…
Αλλά αυτό το χούι μάλλον το έχει όλη η κυβέρνηση.
Και θέλουν και δε θέλουν!
Μάλλον δεν τους έχει εξηγήσει κανείς πως όταν αναλαμβάνεις να κυβερνήσεις έναν τόπο, είσαι υπεύθυνος και για τα δύσκολα.
Όχι μόνο για να εισπράττεις χειροκροτήματα και επευφημίες.
Αλλά και για να σηκώνεις το βάρος της ευθύνης στα δύσκολα, έστω κι αν οι υπόλοιποι σύντροφοι θα σου κρατάνε μούτρα…

Ο προβοκάτορας
(Εφημερίδα Αγγελιοφόρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου