28.6.15

Τετέλεσται…



Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ όπως αναμενόταν ήταν δραματική για την Ελλάδα.
Απέρριψε το αίτημα για παράταση ολίγων εβδομάδων που είχε ζητήσει ο Τσίπρας και απέσυρε την πρόταση για συμφωνία που είχε καταθέσει.



Έτσι, το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «οπερέτα» αφού δεν έχει αντικείμενο.
Τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες, όταν το κείμενο αυτό δεν υπάρχει πλέον;
Κι αν οι δανειστές προτείνουν νέο, βελτιωμένο σχέδιο τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα ξανασυγκαλέσει τη Βουλή για νέα ψήφιση αποδοχής ενός νέου δημοψηφίσματος με ένα νέο ερώτημα; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, ούτε Βουλή. Αυτό είναι Καραγκιόζ μπερντές, αλλά ο και ο Καραγκιόζης έχει πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα.



Το χειρότερο από όλα στις Βρυξέλλες όμως είναι η αποβολή της Ελλάδας από τη συνεδρίαση.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένας υπουργός πετάχτηκε με τις κλωτσιές έξω και οι άλλοι 18 υπουργοί συνεδριάζαν χωρίς ελληνική παρουσία. Και καλά, ο Βαρουφάκης αξίζει να απομονωθεί και να πεταχτεί έξω. Όμως δυστυχώς εκπροσωπεί την Ελλάδα και πλέον η χώρα μας έστω και συμβολικά έχει πεταχτεί έξω από την Ευρώπη. Κατάκτηση δεκαετιών χάνεται εξαιτίας των δολοφόνων της πατρίδας που συνεχίζουν να κυβερνούν και να προκαλούν.
Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ έγινε πλέον με στόχο να συζητηθούν μέτρα θωράκισης των ευρωπαϊκών χωρών τώρα που η Ελλάδα οδεύει προς την αυτοκτονία.
Το capital control είναι πιο κοντά από ποτέ.
Οι αποφάσεις αυτές σημαίνουν ότι την Τρίτη το βράδυ η Ελλάδα είναι πλήρως ακάλυπτη, χωρίς δηλαδή πρόγραμμα. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA.
Η Ελλάδα τελειώνει και πλέον οι εξελίξεις είναι δραματικές. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής;
1.Αύριο οι κεντρικοί τραπεζίτες αποφασίζουν σε τηλεδιάσκεψη για τη χορήγηση ρευστότητας. Αν δεν το κάνουν δεν θα τους πει κανείς τίποτε. Αλλά το πολύ να δώσει χρήματα για Δευτέρα και Τρίτη, από την Τετάρτη το πρωί λεφτά τέλος. Λοιπόν, οι τράπεζες τελειώνουν, κλείνουν και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες και από εκείνες της Κύπρου.
2.Την Τρίτη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει δόση στο ΔΝΤ άνω του 1,6 δις. Το Ταμείο έχει πει ότι δεν θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε χρεοστάσιο ή χρεοκοπία για όσους δεν το καταλαβαίνουν.
3.Η Ελλάδα πάει σε ένα δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες, χρεοκοπημένη, ταπεινωμένη και ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Ο λόγος που ο Τσίπρας βιάζεται να κάνει το δημοψήφισμα είναι για να μην προλάβει ο κόσμος να αντιληφθεί τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων. «Θα συνεχίσουμε και δεν εκβιαζόμαστε από τις αποφάσεις του Γιούργκρουπ», διαρρέουν από το Μαξίμου. Μπράβο τους, η περήφανη διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
4.Ακόμη κι αν το δημοψήφισμα δεν έχει αντικείμενο, ακόμη κι αν είναι άδειο πουκάμισο, η κυβέρνηση θα επιμείνει για να μην εξευτελιστεί. Αλλά τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Από Δευτέρα 6 Ιουλίου με κλειστές τράπεζες και απλήρωτους εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους τι θα γίνει;
Τι θα συμβεί άραγε αν επιβληθεί περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων;
Θα ξαναπληρώσει κανείς φόρους και δάνεια, λογαριασμούς;
Θα καταρρεύσουν τα έσοδα ή όχι;
Η χώρα τελειώνει.
Η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ.
Η πατρίδα θα πληρώσει τους πολιτικούς απατεώνες της Αριστεράς.

2 σχόλια:

  1. Κουφάλες Γερμανοτσολιάδες....
    Μετά το δημοψήφισμά την έξοδο από την ευρωσκλαβιά και αποκατάσταση της Δημοκρατίας ,που θα κρυφτούνε Σαμαροβενιζέλοι και λοιπά Γερμανόδουλα;
    Ούτε μέτρο γης για μνήμα σε αυτούς που συνειδητα ξεπουλούσαν επι 5 χρόνια την χώρα και υπέγραφαν μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή