25.6.15

Πέμπτη φορά ΠΑΣΟΚ!



Για ποια αριστερά μιλάτε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα πολιτικό υβρίδιο που έχει αποτινάξει μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας κάθε αριστερό μανδύα και ξεφυλλίζει καθημερινά το manual εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, μιμούμενο δυστυχώς όχι με επιτυχία, στρατηγικές, πολιτικές και επικοινωνιακά κόλπα.



Καλά λένε λοιπόν κάποιοι γνωρίζοντες. Ποια πρώτη φορά αριστερά;
Αυτό είναι... πέμπτη φορά ΠΑΣΟΚ!
Και μάλιστα κακέκτυπό του…


Μία κυβέρνηση που έχει ως προτεραιότητα την προστασία του δημόσιου τομέα και την αναβίωση του κρατισμού, που ήδη προβαίνει σε προσλήψεις, που στελεχώνει με ημέτερους ανεξάρτητα από την ικανότητα και την εμπειρία, όλες τις καίριες κρατικές θέσεις, που προτιμά να ταράξει στη φορολογία την κοινωνία προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της εκλογικής του πελατείας, των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών.
Μία κυβέρνηση που επιχειρεί να χειραγωγήσει με επικοινωνιακά τρικ την κοινή γνώμη, να ελέγξει τα media και την ενημέρωση, να ξεκαθαρίσει "λογαριασμούς" και να δημιουργήσει μέσα από την κατατρόπωση της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας νέα επιχειρηματικά τζάκια.
Με λίγα λόγια πολλά από τα κακώς κείμενα τριών δεκαετιών ενός συστήματος εξουσίας όπως υπήρξε το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο μπορεί πολιτικά να έχει πεθάνει, όμως οι ΠΑΣΟΚτζήδες ζουν και βασιλεύουν. Καθώς είπαμε.
Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα τεράστιο πολιτικό εργοστάσιο παραγωγής στελεχών, ας πούμε αριστερού προφίλ, επαγγελματίες της πολιτικής και επαγγελματίες διαχειριστές των κρατικών δουλειών.
Αυτούς μιμείται είτε ενσωματώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας ξεσκονίσει το πολιτικό εγχειρίδιο εξουσίας τους. Γι' αυτό σας λέω, αυτό δεν είναι "πρώτη φορά αριστερά". Είναι "Πέμπτη φορά ΠΑΣΟΚ".
Και βέβαια έχει μελετήσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του πολύ προσεκτικά, όλη την λαοπλάνα επικοινωνιακή ψευδαίσθηση με την οποία βαφτιζόταν επί χρόνια "το κρέας ψάρι".
Έτσι και τώρα επιχειρεί να εμφανίσει ως μία μεγάλη κυβερνητική νίκη την υπογραφή –με το πιστόλι στον κρόταφο- μίας συμφωνίας η οποία θα είναι πολλές φορές χειρότερη από οποιαδήποτε άδικη συμφωνία διαπραγματεύτηκαν οι πέτυχαν οι προκάτοχοί του στην διακυβέρνηση της χώρας.
Θα προσπαθήσει να βαφτίσει τη δική του αποτυχία, επίτευγμα της αριστερής διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης. 
Μία αποτυχία που έφτασε τη χώρα στο έσχατο σημείο να πρέπει να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Με στόχο να αποφευχθεί η απόλυτη και ολοκληρωτική καταστροφή μέσω μίας νέας υποθήκευσης του μέλλοντος της χώρας. Εκεί έφερε τα πράγματα η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα υπό την ανοχή των πολιτικών συνεταίρων του στην εξουσία. 
Και δυστυχώς αυτό το πολιτικό μόρφωμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας, δεν έχει πάρει τίποτε από τα καλά του ΠΑΣΟΚ. Πήρε μόνο τη σκοτεινή πλευρά του. Γιατί ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε και μεταρρυθμιστής της κοινωνίας. Έδωσε όραμα, έχτισε, δημιούργησε.
Υπήρξε και τεράστια, ευρύτατου γεωπολιτικού βεληνεκούς προσωπικότητα. Ενώ στη συνέχεια, ο Κ. Σημίτης ήταν εκείνος που ό,τι και αν του καταλογίζουν, έβαλε την Ελλάδα στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρώπης.
Άνοιξε τους κρουνούς της ρευστότητας και της αναπτυξιακής έκρηξης στη χώρα. Αλλά είπαμε, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ζήλεψαν μόνο τα κακά του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία σαφώς και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη χώρα. 
Και τώρα ο Αλέξης θέλει να γίνει αυτός το "νέο ΠΑΣΟΚ". Προς τα εκεί θα πάει άλλωστε αν υπογράψει τη συμφωνία που θα τον οδηγήσει σε ρήξη με τα πιο εξτρεμιστικά κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το περίεργο μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Με το οποίο έχει υποχρεωθεί σε μια συμμαχία που δεν μπορεί να θεωρείται "υγιής" πολιτικά.
Στο κάτω κάτω, πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι υπάρχουν για τη μετεξέλιξη... 

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου