21.7.15

Ως πότε θα είναι δεκανίκι του Τσίπρα η ΝΔ;



Γιατί ο Τσίπρας παίρνει στις δημοσκοπήσεις 41% και η ΝΔ με το ζόρι 20%;
Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τα τραγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψαν την οικονομία;
Να θυμίσουμε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν την αποχώρηση του Σαμαρά λέγοντας ότι αυτός φταίει για τα ποσοστά... Σιβηρίας της ΝΔ, ξεχνώντας προφανώς ότι αυτός παρέδωσε χώρα και όχι διαλυμένο κράτος που συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα με τις αφρικανικές χώρες.




Τα ερωτήματα αυτά πληθαίνουν όσο πλησιάζουμε σε κάποιες εκλογές τις οποίες δύσκολα μπορεί να αποφύγει η κυβέρνηση αφού αδυνατεί να κάνει τα στοιχειώδη. Αδυνατεί μέχρι και βασικές λειτουργίες της να θέσει σε εφαρμογή και σπαράσσεται από τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.



Τι θα κάνει η παράταξη που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την αστική τάξη, τους νοικοκυραίους, το ευρωπαϊκό μέτωπο; Θα συνεχίσει να κοιτά την πλάτη του Τσίπρα και μάλιστα από απόσταση;
Μα καλά δεν άλλαξε ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα στη ΝΔ; Έστω και μεταβατικός δεν έδωσε ένα αέρα διαφορετικό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «Βαγγέλας» για τους φίλους που τον έχουν δει και από την καλή και από την ανάποδη;
Αν και είναι νωρίς να κριθεί τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου καλά και η χθεσινή συνέντευξή του στην Συριζαίϊκη ΕΡΤ ανέδειξε όλα τα προβλήματα που έχει αυτή την ώρα η ΝΔ και για τα οποία δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι.
Εντάξει, στους Νεοδημοκράτες δεν άρεσε ο Σαμαράς και έπρεπε να αποχωρήσει. Και μετά τι στη ΝΔ; Αναρωτήθηκαν κάποιοι τι πρόκειται να γίνει σε μια νέα εκλογική συντριβή σε πιθανές εκλογές τον Σεπτέμβριο;
Φυσικά και δεν αναρωτήθηκαν γιατί ορισμένοι Νεοδημοκράτες βολεύονται από ένα κόμμα διαλυμένο και ουσιαστικά δεκανίκι του Τσίπρα.
Για σκεφτείτε τι έχει κάνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η ΝΔ. Αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Αλέξη, πλήρης στήριξη όλων των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, μηδενική αντιπολίτευση, ο Τσίπρας με τον Μεϊμαράκη μόνο διακοπές στην Αίγινα δεν θα πάνε φέτος ενώ ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης είναι έτοιμος να παίξει πρέφα με την Ντόρα και τον πατέρα της.
Ένα κόμμα άνευρο, χωρίς προτάσεις, χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική, χωρίς στόχους. «Ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, στην κοινωνία, στα τηλεπαράθυρα. Είναι εντυπωσιακό αλλά στις τηλεμαχίες πλέον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς την αντιπαράθεση Συριζαίων και Νεοδημοκρατών αφού πιο πολύ χάζι κάνει κάποιος να βλέπει τους Τσιπρικούς με τους Λαφαζανικούς.
Η ΝΔ μοιάζει έτοιμη να «απορροφηθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μεϊμαράκης να γίνει... αντιπρόεδρος του Αλέξη.
Κάθε μέρα κι από ένα συγχωροχάρτι και μετά τι; Συγκυβέρνηση; Ή μήπως μετά από πρόωρες κάλπες ο Τσίπρας θα «πετάει» και η ΝΔ θα ψάχνει να βρει που είναι οι ψηφοφόροι της;
Εντάξει, είπαμε να σωθεί η χώρα, να βάλει πλάτη και η ΝΔ να μην υπάρξει κατάρρευση, αλλά αυτό πάει πολύ. Αν αρχίσουμε να σηκώνουμε και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και να πανηγυρίζουμε για τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη τότε καλύτερα να διαλυθεί η ΝΔ, να γίνουν όλα χυλός και να τρώμε με τα ίδια κουτάλια. Τι τα θέλουμε τα κόμματα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας καλύπτει πλήρως.
Ο «Βαγγέλας» μοιάζει με τον καλό ταβερνιάρη που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Που έχει ένα μεγάλο καζάνι, ρίχνει μέσα ολίγον αριστερές, ολίγον κεντρώες και ολίγον δεξιές θεωρίες, ρίχνει και αλατάκι, ανακατεύει και βγαίνει το «αφήγημα» της ΝΔ.
Κάτι σαν τραχανάς δηλαδή με τον σεφ να κερνάει και κανένα κρασάκι τον Αλέξη και όλοι μαζί να τραγουδάνε την Παντιέρα Ρόσα και την 3η Διεθνή.
Πράγματι, έτσι όπως πάμε θα κάνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα καλεί τα μέλη να συμμετάσχουν για να μη χαλάσει η... συναίνεση και η στροφή του Μεϊμαράκη στον... μεσαίο χώρο. Μέχρι να κάνει την στροφή θα μας κουνάει ο Τσίπρας το μεσαίο δάχτυλο και οι μόνοι που θα κάνουν αντιπολίτευση θα είναι η Ζωή, ο Βαρουφάκης και ο... Θεοδωράκης που δεν αποκλείεται να περάσει τη ΝΔ έτσι που πορεύεται η τελευταία.
Αλλά και στα εσωκομματικά τι είναι αυτά τα μαργαριτάρια που πέταξε χθες ο «Βαγγέλας». Τον στενεύουν τα προεδρικά κοστούμια είπε. Μα γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Σαμαρά να είναι μεταβατικός;
Γιατί δεν πάει σε άμεση εκλογή τώρα που η Ελλάδα απέφυγε προσωρινά τον κίνδυνο; Γιατί διαδίδει μέσω των ανθρώπων του ότι «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού»;
Εκτός κι αν του αρέσει η ταβέρνα «η ωραία ΝΔ» και θέλει να μείνει μόνιμος. Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να τον επιλέξει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας κι όχι τα κομματόσκυλα που όλοι ξέρουμε πώς εκλέγονται.
Είπε χθες ο Μεϊμαράκης ότι διαφώνησε και το 2009 όταν εξελέγη ο Σαμαράς από τη βάση γιατί λέει δεν μπορεί να γίνεται εκλογή από «περαστικούς που δίνουν 2 ευρώ και ψηφίζουν για πρόεδρο».
Μπα; Από πότε είναι περαστικός ο ελληνικός λαός που έχει κάποια πιστεύω; Από πότε η άμεση εκλογή προέδρου είναι προσβλητική και πρέπει να γίνονται εκλογές με βάση του «κολλητούς» στο κόμμα;
Τι είναι προτιμότερο δηλαδή; Ένας πρόεδρος βγαλμένος από την καμαρίλα του κόμματος, ή ένας πρόεδρος που έχει τη σφραγίδα του κόσμου που πιστεύει σ' αυτόν και το κόμμα; Ο Σαμαράς για πρώτη φορά στη ΝΔ έσπασε την καμαρίλα, την οικογενειοκρατία, τους βαρόνους και τους διαδόχους και πήρε το κόμμα χάρη στη στήριξη των Νεοδημοκρατών.
Παρέλαβε ένα κόμμα διαλυμένο, με πρώτο μάγκα τον Παπανδρέου να κουνά το δάχτυλο. Έστησε από την αρχή τη ΝΔ με σωστές και με λανθασμένες αποφάσεις και την ξανάκανε κυβέρνηση.
Παρέλαβε μια «καυτή πατάτα», λίγο πριν τη χρεοκοπία της χώρας και την... δρόσισε που λέει και ο Χαϊκάλης. Η Ελλάδα δεν κατέρρευσε, στάθηκε στα πόδια της και άρχισε να βγαίνει από το Μνημόνιο. Με απίστευτες θυσίες που ο λαός τις χρέωσε στον Σαμαρά αλλά τουλάχιστον αυτή η ΝΔ έχει γραφτεί στην ιστορία ως το κόμμα που παρέλαβε τη βόμβα και την απασφάλισε.
Και τώρα έρχονται οι μπακάληδες και οι ταβερναραίοι να λένε ότι δεν ήταν καλές οι εσωκομματικές εκλογές του 2009;
Φαίνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του και κυρίως δεν σκέφτεται ότι έγινε πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός της ΝΔ χάρη στον Σαμαρά.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε στηρίξει τον Σουφλιά και όχι τον Καραμανλή το 1997 και ήταν ο βασικός υποστηρικτής της Ντόρας στην εσωκομματική μάχη του 2009, ξεπληρώνοντας παλαιά γραμμάτια με την οικογένεια Μητσοτάκη από την οποία πήρε και υπουργικό θώκο για πρώτη φορά το 1992.
Λέτε να έχουμε μια ιδιότυπη συμμαχία με την Ντόρα εντός της ΝΔ για να αποτρέψουν το ρεύμα δημοκρατικών διαδικασιών που ξεκίνησε από το 2009 όταν οι οπαδοί της ΝΔ αποφάσιζαν για την τύχη του κόμματος που αγαπούσαν; 

1 σχόλιο: