13.8.15

Πολύ χαλαρός ο Μεϊμαράκης…



Πληθαίνει η γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, για την «πλαδαρή» πολιτικά στάση του, προσωρινού, αρχηγού της Βαγγέλη Μειμαράκη σε σχέση με το εφιαλτικό Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.




Δεκάδες βουλευτές αλλά κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν εσφαλμένη αλλά και πολιτικά καταστροφική για το κόμμα, την στάση της ακατανόητης «μετριοπάθειας» που δείχνει η σημερινή του ηγεσία απέναντι σε πολιτικούς γκάγκστερ  όπως είναι ο Τσίπρας και ο Καμμένος .
Οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι δεν ορρωδούν ουδενός.


Η σκέψη – πρόταση για αποχή της Νέας Δημοκρατίας από την  ψηφοφορία της Πέμπτης, κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και στην Ελληνική κοινωνία που είναι κυριολεκτικά στα κάγκελα.
Το εφιαλτικό Μνημόνιο που διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν οι Τσίπρας και Καμμένος  μπορεί να ψηφιστεί και χωρίς την Νέα Δημοκρατία. Αφού εάν αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση  από την ψηφοφορία αρκούν μόλις 110 βουλευτές (απαιτείτε το 50% +1 επί των παρόντων)  για να περάσει η συμφωνία.
Άρα γιατί η Νέα Δημοκρατία να βάψει ξανά τα χέρια της με αίμα;
Την ίδια στιγμή αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας,  ο εσμός των πολιτικών πτωμάτων και των δημοσιογραφικών συμμοριών που σπρώχνουν τον Μειμαράκη στο να υιοθετήσει στάση «πολιτικού πολιτισμού» και «μετριοπάθειας»  απέναντι στο καταστροφικό για τον τόπο δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου.
Και να αποδεχθεί (επί της ουσίας) την μετατροπή της ΝΔ σε πολιτική τους ορντινάτσα, η οποία θα ψηφίζει νομοσχέδια στην Βουλή, θα στηρίζει τους Τσίπρα – Καμμένο όταν τους «αδειάζουν» οι δικοί τους βουλευτές κ.λ.π.
Πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο συρφετό που όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσε ανοιχτά την Κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, στρώνοντας το χαλί στο να καταλάβει ευκολότερα την εξουσία ο αρειμάνιος Τσίπρας και ο ασυγκράτητος  Καμμένος.
Είναι  προφανές πως εάν ο Μειμαράκης δεν αλλάξει αμέσως ρότα,  μετατρέπει αργά αλλά σταθερά την Νέα Δημοκρατία από δύναμη προοπτικής για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού  σε  πολιτικό Μαυσωλείο.
Ενεργοποιώντας παράλληλα πολιτικά αντανακλαστικά διάσπασης.
Και δεν θα πρέπει τέλος να ξεχνά πως τόσο  στην ψήφιση του πρώτου όσο και του δεύτερου Μνημονίου,  υπήρξαν διαγραφές, διασπάσεις και κυρίως «μαγιές» για νέα κόμματα.

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΔ έκλεισε το κύκλο της. Υπάρχουν πολλοί κοψοχέρηδες έξω που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια εναλλακτική δεξιά χωρίς τζάκια και με πατριωτικό πρόσημο. Ο Τσίπρας δυστυχώς δεν λογικεύεται, το παλιό απωθεί το κόσμο. Οπότε είναι ανάγκη η ίδρυση μιας φρέσκιας παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή