22.8.15

Αλέξη, ας πρόσεχες…



Παρακολουθώντας το προχθεσινό «διάγγελμα» παραίτησης του Αλέξη, τσιμπιόμουν για να δω αν είμαι ξύπνιος ή αν ονειρεύομαι αυτά που βλέπω και ακούω.
Εκτός από το να κάνει το μαύρο άσπρο, και να περιγράφει τις απανωτές αποτυχίες της κυβέρνησής του ως μεγάλα επιτεύγματα, ο Αλέξης έδειξε (εδώ και καιρό το κάνει ) μια ιδιαίτερη εμμονή στο να χαρακτηρίζει το 6μηνο της καταστροφικής κωλυσιεργίας του ως μια ηρωική περίοδο σκληρών και σθεναρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές!




Διαπραγματεύσεις, που όλοι θυμόμαστε ότι είχαν επικεφαλής τους τον απόλυτο καραγκιόζη (αποδεδειγμένα πλέον) Δρα Μπαρουφάκη.
Τον οποίο όχι μόνο απέπεμψε με συνοπτικές διαδικασίες ο πρωθυπουργός, όταν είδε το φως (στις καθυστερήσεις), αλλά στα πρόσφατα «διαγγέλματά» του ούτε καν τον αναφέρει.
Και βέβαια πώς να τον αναφέρει όταν σήμερα όλοι γνωρίζουμε τον ύπουλο ρόλο και την κρυφή ατζέντα του φαλακρού πράκτορα του χάους;
Που ενώ δήθεν διαπραγματεύονταν, ο μεγάλος του νταλκάς ήταν η μεθοδευμένη χρεοκοπία μας και η μετάβασή μας σε άλλο νόμισμα (δραχμή, ψηφιακό μπιτ κόιν, κλπ).


 
Οπότε ρε συ Αλέξη, ποια σθεναρή διαπραγμάτευση και ποιες παπαριές μας τσαμπουνάς;
Εκτός και αν δεν είχες ιδέα τι έκανε ο Μπαρουφάκης στα eurogroups, οπότε είσαι διπλά επικίνδυνος για τον τόπο.
Οι μάσκες έπεσαν όταν είδες ότι πάμε σούμπιτο για αποπομπή μας από την ΕΕ και την ΟΝΕ, και ότι η  μόνη βοήθεια από τους κακούς «τοκογλύφοι» θα ήταν μια προσωρινή ανθρωπιστική βοήθεια, που εγώ ο ποταπός την ερμηνεύω ως ρίψη τροφίμων από C 130, και άντε κανένα καράβι με πατάτες από την Αμβέρσα.
Άρα, ποιες σκληρές διαπραγματεύσεις, και από ποιους;
Χώρια το γεγονός ότι η χώρα επί 7 μήνες είχε ως υπουργό Ανάπτυξης(!) έναν κολλημένο οπισθοδρομικό, τεχνοφοβικό, γιαλαντζί μπολσεβίκο, που το μόνο για το οποίο θα θυμόμαστε την υπουργική του θητεία είναι η ύφεση και η ανεργία που προκάλεσε, και το μεγαλειώδες σχέδιο του να κάνει ριφιφί στο νομισματοκοπείο, και να συλλάβει τον Στουρνάρα!
Ποιες διαπραγματεύσεις; Λες οι εταίροι μας να είναι τόσο χαζοί (όσο ο Στρατούλης φερε ειπείν) και να μην είχαν πάρει χαμπάρι τι σκεπάρνια στελέχωναν τα υπουργεία της Πρώτη Φορά Αριστερής κυβέρνησης;
Λες να μη καταλάβανε τι στόκος ήταν η Βαλαβάναινα; Αυτή που ήθελε να βάλει χέρι όχι μόνο στις καταθέσεις (των άλλων βεβαίως), αλλά και στις θυρίδες και στους απορροφητήρες; Όντας υπουργός κι αυτή επί των Οικονομικών;
Με αυτά τα σούργελα έκανες διαπραγματεύσεις;
Άρα… έχουμε και λέμε: Έξι μήνες προσπάθησες να πραγματοποιήσεις τις νεανικές σου ιδεοληψίες, να αλλάξεις την Ευρώπη, να καταργήσεις τον καπιταλισμό, και να μας πας στη δραχμή. Δεν σου έκατσε, διότι έστω και την τελευταία στιγμή αντελήφθης το μέγεθος της εθνικής ζημιάς που θα προκληθεί, και τα ικριώματα που θα στηθούν στο εγγύς μέλλον.
Είδες δηλαδή την πραγματικότητα και έκανες πίσω χεσμένος. Όπως άλλωστε την είδαν και όλοι οι πρωθυπουργοί πριν από εσένα.
Και επειδή πέρα από την βλακεία που σε δέρνει, είσαι ακόμη νέος και άρα αν και συριζαίος έχεις ακόμη κάποια ζωντανά εγκεφαλικά κύτταρα και κάποια λίγα ψήγματα σωφροσύνης, έκανες την περίφημη κωλοτούμπα και τώρα τρέχεις και δεν φτάνεις, αφού σε γλεντάνε για τα καλά τα πρώην συντρόφια σου στη τρέλα… Λεουτσάκος, Παλαβίτσας, και λοιποί ημιμαθείς επαναστάτες της φακής.
Γι αυτό, λίγη ταπεινοφροσύνη Αλέξη, λίγο πιο χαμηλά την μπάλα, και να εύχεσαι μη τυχόν και επανεκλεγείς πρωθυπουργός διότι αυτή τη φορά η πατάτα θα είναι πιο καυτή, ο επιχείλιος έρπης πιο μεγάλος, και αυτό διότι θα έχεις απέναντί  σου όχι μόνο τον νουνεχή κόσμο, όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και όλα εκείνα τα μοχθηρά σούργελα (βλέπε ζουρλή) που εσύ εξέθρεψες, που εσύ ανέδειξες, και που εσύ προσωπικά θα φας στη μάπα κανονικά και με τον νόμο…
Ας πρόσεχες όμως… δεν σου φταίει κανείς (ίσως μόνο η Περιστέρα).
Την αγάπη μου…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου