13.9.15

Το τελευταίο καταφύγιο του συριζισμού…



Ένα από τα βασικά επιχειρήματα τα οποία προβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, από τη Μέρκελ ως τον Ολάντ, για να υποστηρίξουν την επιλογή τους υπέρ του Σύριζα και του Τσίπρα σ’ αυτές τις εκλογές, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και ένα κομμάτι του ελληνικού κατεστημένου, είναι πως η επικράτηση του Σύριζα, έστω και μ’ ένα ελάχιστο ποσοστό από τη ΝΔ, είναι «αναγκαία», ώστε ο Σύριζα να συμμετάσχει στην επιβολή του μνημονίου και να μην εκδυθεί εκ νέου μια αντιπολιτευτική και αντιμνημονιακή λεοντή ως αντιπολίτευση.




Γι’ αυτόν το λόγο, έχει στηθεί ένας ολόκληρος και πρωτοφανής μηχανισμός προπαγάνδας που αποσκοπεί στην εκλογή του Σύριζα ως πρώτου κόμματος στις εκλογές…



Κανάλια, εφημερίδες, πρεσβείες, ψίθυροι, συμβάλλουν μ’ όσα μέσα μπορούν στην προβολή του Τσίπρα ως του αναντικατάστατου συμβιβασμένου, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά, δηλαδή να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Και το ίδιο σκέφτονται ακόμα και τμήματα της Ν.Δ. –μπορεί κανείς να κάνει πολλές σκέψεις για τον λόγο που ο Παυλόπουλος συνήργησε στην επίσπευση των εκλογών, καθώς και για τον μέντορά του Καραμανλή.
Ένα ποσοστό νεοδημοκρατών εμφανίζεται διατεθειμένο να στηρίξει τον Τσίπρα επί τη βάσει αυτής της λογικής.
Ακόμα και ο έντονα δεξιών αποχρώσεων Στάμος Ζούλας, στην Καθημερινή, έφτασε να αναρωτηθεί ανοικτά σε άρθρο του, πριν από τρεις εβδομάδες, για το μήπως θα ήταν καλύτερα να εκλεγεί πρώτος ο Σύριζα!
Μάλιστα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse της 8ης Σεπτεμβρίου, στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων εμφανίζεται ένα αναλογικά τεράστιο ποσοστό του 5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου, το οποίο κατευθύνεται … προς τον Σύριζα. Τη στιγμή, δηλαδή, που ο Σύριζα έχει πολύ χαμηλή συσπείρωση, εμφανίζονται γύρω στους εκατό χιλιάδες νεοδημοκράτες ψηφοφόρους πρόθυμοι να στηρίξουν τον Τσίπρα. Ω, του θαύματος!
Έτσι προσπαθούν να αναστρέψουν το ρεύμα κατάρρευσης του Σύριζα και αξίζει να σημειώσουμε το εξαιρετικά «πρωτότυπο» για δημοσκοπήσεις το γεγονός ότι τουλάχιστον δεκαπέντε δημοσκοπήσεις εμφανίζονται να δίνουν την ίδια διαφορά μισής μονάδας υπέρ του Σύριζα.
Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός, διότι πάντοτε οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις η μία από την άλλη. Αυτή τη φορά, πέφτουν όλες στο ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όμως, αυτό το επιχείρημα το οποίο κυκλοφορεί πολύ έντονα και στους χώρους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, έχει άραγε κάποια βάση; Καμία.
Ο Σύριζα έχει αποδείξει, σ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ότι έχει μια απόλυτη αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας. Το φόρτε του ήταν και παραμένει πάντα η διαχείριση συνθημάτων.
Σε περίπτωση που προηγηθεί στις εκλογές, είναι βέβαιο πως θ’ ανοίξει μία νέα περίοδος ταλαιπωρίας για τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική κοινωνία, με παλινωδίες, απότομες στροφές, (ανάλογες με εκείνες του δημοψηφίσματος) και άρνησης της ίδιας της πραγματικότητας.
Εδώ, ο «συνεπής» Τσακαλώτος, ο οποίος υπέγραψε το μνημόνιο με τον Τσίπρα, αμφιβάλλει (!) εάν θα πρέπει να το εφαρμόσει. Ενώ οι περιβόητοι «πενήντα τρεις» θέλουν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες ότι αυτοί δεν θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που υπέγραψαν.
Κατά συνέπεια, με Σύριζα πρώτο κόμμα, τα κάπιταλ κοντρόλ θα μείνουν για περισσότερο καιρό, οι εισπράξεις του κράτους θα καταρρεύσουν και η απειλή της εφαρμογής του σχεδίου Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας θα επιστρέψει πλησίστια. Ακόμα χειρότερα, με Σύριζα κεντρικό πυλώνα της μελλοντικής κυβέρνησης, θα συνεχισθεί η επιδείνωση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και του μεταναστευτικού, θα επιταχυνθεί η υπογραφή ενός νέου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο και θα καταστεί τόσο αναξιόπιστη η έννοια της αριστεράς και των κοινωνικών αξιών, ώστε η επιστροφή των δεξιών και ακροδεξιών ιδεών θα καταστεί σύντομα σαρωτική.
Τέλος, επειδή αυτό το κόμμα θα οδηγηθεί σε νέες διασπάσεις και κρίσεις, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε μια νέα προκήρυξη εκλογών, που θα ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας.
Μήπως άραγε ο Σόιμπλε γι’ αυτόν το λόγο επιθυμεί την εκλογή του Σύριζα ως πρώτου κόμματος; Πάντως, οι Αμερικανοί και το Foreign Affairs που αποτελεί το όργανο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, έχει κάνει την επιλογή του. Σύριζα και ξερό ψωμί. Μένει στους Έλληνες να κάνουν τη δική τους.
Και δυστυχώς δεν έχουν από την απέναντι πλευρά να επιλέξουν μια αληθινά αξιόπιστη λύση.
Μπορεί ο «Βαγγέλας» να ανόρθωσε τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε όμως και δεν μπορεί να την μεταβάλει σε ελκυστική πρόταση για τους Έλληνες, παραμένει ανεπανόρθωτα φθαρμένη. «Βράσε όρυζα λοιπόν».
Οι Έλληνες θα ψηφίσουν με κρύα καρδιά αυτό που θεωρούν λιγότερο κακό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου