30.9.15

Ο Τσίπρας έγινε κεντροαριστερός (γέλια)…



Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα μας. Στην οικονομία, την Παιδεία, τη μεταναστευτική πολιτική.
 Ωστόσο, μια ευχάριστη είδηση αναζωογονεί το ταλαιπωρημένο πολιτικό μας σύστημα. Η Σοσιαλδημοκρατία, ένας ιδεολογικός χώρος που έχει προσφέρει τόσα στη χώρα μας, έχει ξανά ένα πανίσχυρο κόμμα να την εκπροσωπεί!



Μιλάω φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως αποκαλύπτουν διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη του αλλά και οι απανταχού συριζαίοι γραμμιτζήδες, ανήκει πλέον στην Κεντροαριστερά. Έτσι είναι…


Πάει η Ριζοσπαστική Αριστερά και οι λοιπές εφηβικές ανησυχίες.
Ο Τσίπρας, λέει, σοβαρεύτηκε και έγινε κεντροαριστερός. Θα βγουν φυσικά οι συνήθεις γερμανοτσολιάδες και θα αναρωτηθούν: «Μα γίνεται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ένα ολόκληρο κόμμα εξουσίας να αλλάξει ιδεολογία;»
Στην Ελλάδα ζούμε, αγαπητοί φίλοι. Όλα γίνονται.
Για πέντε χρόνια ο Αλέξης και η παρέα του ξεσήκωναν τον κόσμο με κόκκινες παντιέρες λέγοντάς του να βγει στους δρόμους, πέντε χρόνια του έλεγαν ψέματα πως υπήρχε δήθεν «άλλος δρόμος», πως με «ρήξη και ανατροπή» και τσαμπουκά ο Έλληνας θα μπορούσε να ζει όπως παλιά χωρίς να πλερώσει τίποτα.
Όταν όμως τα βρήκαν δύσκολα, όταν έσπασαν τα μούτρα τους και φόρτωσαν τους Έλληνες με το τρίτο μνημόνιο, τότε, δε βαριέσαι, το γύρισαν στο «μέτωπο της λογικής».
Θυμόμαστε βέβαια όλους εκείνους του ανύπαρκτους κονδυλοφόρους που ξεπήδησαν μέσα στην κρίση, ξέρετε, εκείνους που κατακεραύνωναν χωρίς σταματημό το «Ακραίο Κέντρο», που υποστήριζαν πως το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι είναι χειρότερα από τη Χρυσή Αυγή. Σήμερα τι έχουν να μας πουν; Και εκείνη η περίφημη ατάκα: «Η Σοσιαλδημοκρατία απέτυχε γιατί δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση στην κρίση»; Ξεχάστηκε.
Φυσικά, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού διέλυσε τελείως την Αριστερά, αφού ξεφτίλισε την ιδεολογία αυτή σε Ελλάδα και Ευρώπη με ανικανότητα, ψέματα και συνεργασίες με ακροδεξιούς, αποφάσισε να κατεδαφίσει και την Κεντροαριστερά.
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Φέρτε στο νου σας τι έλεγαν μέχρι το καλοκαίρι για τα μνημόνια και κάντε τη σύγκριση με το Νέο και Βελτιωμένο, Ευλογημένο μνημόνιο του Τσίπρα.
Επίσης, καμία τσίπα δεν υπάρχει. Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο φέρονται στους πρώην συντρόφους τους οι οποίοι έκαναν το λάθος να παραμείνουν συνεπείς στις ιδέες τους.
Είναι εντυπωσιακό πως π.χ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν το απόλυτο συριζαίικο σύμβολο, το απόλυτο συριζαίικο τοτέμ, αντιμετωπίζεται πλέον από τους ίδιους τους συριζαίους ως μια γραφική παρουσία με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε πως για χρόνια οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μποϊκοτάριζαν την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη μόνο και μόνο επειδή εκείνος είχε γράψει ένα επιθετικό άρθρο εναντίον της.
Η Ζωίτσα μαζί με τη Ραχήλ Μακρή αποτελούσαν το δίδυμο-φωτιά στη γραμμή κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος τολμούσε να ψελλίσει κάτι εναντίον τους ήταν «σεξιστής». Τώρα και η Ραχήλ απολαμβάνει το μερτικό της νεοσυριζαίικης «σοσιαλδημοκρατικής» απαξίωσης με την «Αυγή» να την ταυτίζει με τον Ηλία Κασιδιάρη μόνο και μόνο επειδή αποκάλεσε «Οίκο ανοχής» τη Βουλή. Παρέφρασε δηλαδή το αγαπημένο σύνθημα των συριζαίων (από την εποχή των ΑγαναΧτισμένων) «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή».
Αγαπητοί σύντροφοι, σας έχω νέα. Η ιδεολογία δεν είναι ούτε χρώμα μαλλιών ούτε αμάξι για να το αλλάζετε όποτε γουστάρετε.
Όσο και αν εσείς δεν ήσασταν ποτέ ιδεολόγοι, όσο και έχετε κάνει μεταγραφή το μισό (το λάθος μισό...) ΠΑΣΟΚ, η θέση σας στον πολιτικό χάρτη παραμένει η ίδια. Όχι φυσικά στην Αριστερά, αλλά πλάι σε τυπάκια όπως το γραφικό εθνίκι Νάιτζελ Φάρατζ και η εύσωμη Μπάρμπι του Φασισμού, Μαρίν Λεπέν. Άντε, σας χαρίζω και το φοβερό και τρομερό Ντι Λίνκε του Παπάγου, Γκύζη (δε θυμάμαι πως τον λένε).
Μια θέση στο παρηκμασμένο περιθώριο της Ευρώπης.
Δυστυχώς για σας, εμείς, στο «Ακραίο Κέντρο», μνήμη έχουμε.
Δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα όσο οι ψηφοφόροι σας.

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου