23.9.15

Τριγμοί στους ΑΝΕΛ…



Πολιτικοί τριγμοί προκαλούνται στους ΑΝΕΛ, ενώ ακόμα δεν ορκίστηκε η κυβέρνηση, καθώς η παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και η επιστολή δυσαρέσκειας του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πάνο Καμμένο, λόγω της μη υπουργοποίησής του, δημιουργούν αναταραχή στον Άγιο Σώστη.





Η υπόθεση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος φέρεται στο παρελθόν να έχει γράψει tweets με ρατσιστικό, ομοφοβικό και αντισημιτκό περιεχόμενο, προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και τελικά οδήγησε στην παραίτησή του, ύστερα από... παραίνεση του Πάνου Καμμένου...



Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Καμμένος εμφανίζεται να έχει γράψει μια σειρά απαράδεκτων tweets με άκρως μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους ομοφυλόφιλους, τα άτομα Εβραϊκής καταγωγής, αλλά και τους μετανάστες, σχόλια που σε καμία περίπτωση δεν προσήκουν σε υπουργό.
Αναφορικά με την υπόθεση Καμμένου υπάρχει έντονο παρασκήνιο.
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε την υπόθεση, τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο των τακτικών επικοινωνιών τους και ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση.
Ο Πάνος Καμμένος στοιχήθηκε πίσω από τις εξηγήσεις που είχε δώσει το στέλεχος των ΑΝΕΛ προηγουμένως, σύμφωνα με τις οποίες οι εν λόγω αναρτήσεις είχαν προέλθει από συνεργάτες του, αλλά και «χακάρισμα» του λογαριασμού του. Βέβαια, ο κύριος Καμμένος έσπευσε να προσθέσει πως, αν αποδειχθεί πως οι χειρισμοί του υπουργού του δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, τοτε θα απομακρυνθεί πάραυτα.
Γι' αυτό και προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο tweet, με το οποίο ζήτησε την παραίτηση του στελέχους του. 'Οπερ και εγένετο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr όμως, η υπόθεση Καμμένου σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο απλή. Αρχικά, αμέσως μόλις πήραν έκταση οι χαρατηρισμοί που είχε κάνει ο κύριος Δημήτρης Καμμένος, έσπευσε να κατεβάσει τους λογαριασμούς του στα social media, οι οποίοι μέχρι το βράδυ της Τρίτης λειτουργούσαν κανονικά. Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος «διαφήμιζε» και την παρουσία του στο κανάλι Action24, στην εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη.
Επομένως, ένα καίριο ερώτημα είναι γιατί έσπευσε εν κρυπτώ και παραβύστω ο κύριος Καμμένος να εξαφανίσει τους λογαριασμούς του;
Συν τοις άλλοις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το KoolNews.gr, o κύριος Καμμένος δεν έγραφε σχεδόν ποτέ επωνύμως.
Διατηρούσε το ψευδώνυμο PortaPorta, το οποίο ήταν και το username του και επί πολύ καιρό, πριν βάλει υποψηφιότητα με τους ΑΝΕΛ, στον λογαριασμό του στο twitter δεν είχε φωτογραφία του. Και όμως, τα επίμαχα tweets δεν έχουν γίνει μόνο την περίοδο που ήταν βουλευτής, αλλά φερ ειπείν και το 2013, όταν ήταν απλώς ιδιώτης.
Ερωτάται επομένως ο κύριος υπουργός, ποιοι ήταν οι συνεργάτες του που χειρίζονταν τα social media του την περίοδο που απλώς ιδιώτευε; Επιπρόσθετα, αν είχε υπάρξει παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων μέσω hacking, γιατί δεν έσπευσε να καταγγείλει κάτι τέτοιο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πολλώ δε μάλλον την περίοδο που ήταν βουλευτής;

Θέμα Νικολόπουλου στους ΑΝΕΛ
Θέμα έχει προκύψει και με τον βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο στους ΑΝΕΛ, ο οποίος, σύμφωνα με συνομιλητές του, εμφανίζεται πικραμένος που δεν αξιοποιήθηκε, παρά το γεγονός πως έφτασε και ως την Κουμουνδούρου προκειμένου να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά, τον πρωθυπουργό δεν τον είδε, αλλά συναντήθηκε με συνεργάτες του, από τους οποίους όμως δεν απέσπασε καμία ρητή υπόσχεση για αξιοποίηση, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να επιμείνει στο όχι του.
Ο κύριος Νικολόπουλος με τη σειρά του έστειλε επιστολή στον Πάνο Καμμένο, με την οποία ζητά τη σύγκληση της ΚΟ, προκειμένου να συζητηθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης και της αξιοποίησης των στελεχών των ΑΝΕΛ σε αυτή, με τον ίδιο να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη μη αξιοποίησή του, παρά την πολλοστή συνεχόμενη επανεκλογή του στην Πάτρα.
Πάντως, ο κύριος Νικολόπουλος μάλλον θα αξιοποιθεί εκ νέου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, πιθανώς σε ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αν δεν υπάρξει δραματική αλλαγή δεδομένων.
Πικρία της Σταυρούλας Ξουλίδου
Πικραμένη είναι όμως και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία είχε λάβει υποσχέσεις από τον Πάνο Καμμένο πως θα αξιοποιηθεί στο κυβερνητικό σχήμα.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως, παρά το ότι, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ο κύριος Καμμένος έθεσε το ζήτημα στον Αλέξη Τσίπρα. Φέρεται όμως να εισέπραξε την άρνηση του πρωθυπουργού, με το επιχείρημα πως οι θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα είχαν κλείσει.

Γιώργος Ευγενίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου