10.9.15

Κάλπες ή … γουνάκια χρειάζονται;



To ταξίδι που έκανε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη είχε έναν και μόνο σκοπό. Την επανεκκίνηση του ιδίου, την προσπάθεια να κερδίσει λίγη από τη χαμένη πολιτική γοητεία του. Όλα στήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ο Αλέξης να φανεί μεγάλος ηγέτης, στήριγμα για τη χώρα, εγγυητής της οικονομίας και κυρίως... παιδί του λαού.

 
Ο Γιάνης στο κελί του!

Όλα φτιάχτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα, ότι το μνημόνιο είναι καλύτερο από τα άλλα, ότι τα capital controls τα έφεραν οι καλοί, ότι αυτός θα αλλάξει τους όρους της συμφωνίας...



Μέχρι και το κορυφαίο ότι «αυτός έσωσε τις τράπεζες» είπε σε μια ακόμη έξαρσης αλαζονείας. Λες και σβήστηκαν 7 μήνες καταστροφής, λες και η χώρα δεν γύρισε πίσω στο 2010, λες και δεν κόστισε η δημιουργική ανοησία του Γιάνη καμιά 60αριά δισ. ευρώ, μερικές χιλιάδες άνεργους, λουκέτα, στάση πληρωμών, τεράστιες απώλειες στο Χ.Α. και βεβαίως ένας εξευτελισμός του ονόματος «Ελλάδα» που δεν έχει προηγούμενο.
Ούτε ο «Τιτανικός» του Γ. Παπανδρέου δεν ρεζίλεψε τόσο πολύ αυτή τη χώρα.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν καμώνεται τον πρωθυπουργό και το χειρότερο: Θέλει να ξαναγίνει Χαλίφης στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Ο άνθρωπος που θα έπρεπε να πάει φυλακή, και το εννοούμε, για ανήκεστο βλάβη στην οικονομία, τολμά με ύφος μάγκικο και πολύ ειρωνικό να ξεστομίζει συνεχώς ψέματα.
Σε ποιο ακροατήριο όμως; Γιατί απ' ότι μαθαίνουμε οι συγκεντρώσεις που έκανε και οι ομιλίες του ήταν μπροστά σε πολύ μικρότερο κοινό από εκείνο πέρυσι, όταν έκανε επέλαση στην εξουσία.
Όμως, το χειρότερο είναι ότι ζητά ξανά να κυβερνήσει, ζητά αντί για το εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον Βαρουφάκη, να ξαναπάει στο Μαξίμου.
Πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες για το φαινόμενο της αριστερής κυβέρνησης.
- Το πρώτο είναι ότι αν παραδώσει την εξουσία θα αφήσει πίσω της καμμένη γη, τέτοια που δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Ακόμη και ο Βαγγέλας να γίνει πρωθυπουργός, ακόμη και οι τεχνοκράτες να αναλάβουν τα ηνία, έχουν μπει τόσο μεγάλες και τόσες πολλές νάρκες στο οικονομικό πεδίο που δύσκολα θα αντέξει η χώρα.
Ήδη τα έσοδα του κράτους είναι 3 δισ. ευρώ μέσα στο 8μηνο. Οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες φτάνουν τα 5,5 δισ. ενώ μια κρυφή βόμβα απειλεί την οικονομία. Είναι οι ακάλυπτες επιταγές που λόγω των capital controls πήραν παράταση αλλά αν σκάσουν θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
Είναι επίσης που οι εξαγωγές βούλιαξαν και οι εισαγωγές τον Ιούλιο μειώθηκαν 32% επειδή απλά μειώθηκε η κατανάλωση κι όχι γιατί ξαφνικά γίναμε αυτάρκεις.
Τα κόκκινα δάνεια είναι πάνω από 90 δισ. και αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα τους τελευταίους μήνες ενώ κανείς ήδη δεν πληρώνει πουθενά.
Οι τράπεζες που κληροδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χρεοκοπημένες, άδειες από καταθέσεις και χωρίς χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Για να μη μιλήσουμε για τις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει πλέον επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τέλειωσαν οι εταιρείες.
Αυτή την εικόνα αφήνει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχει το θράσος ο Τσίπρας να ζητά νέο εισιτήριο για το Μαξίμου.
Το δεύτερο κι επίσης σημαντικότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα για μετά τις εκλογές κι αν σχηματίσει κυβέρνηση.
Η αποκάλυψη για συντάξεις των 600 ευρώ μπορεί να διαψεύστηκαν χλιαρά αλλά είναι ένα σενάριο που έπεσε στο τραπέζι και που το κατέθεσαν οι διάφοροι... Κατρούγκαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, ο ΦΠΑ στα σχολεία μπορεί να πάγωσε μέχρι 16 Οκτωβρίου αλλά ο Τσίπρας θα τον εφαρμόσει γιατί απλά είναι εμμονικός με την ιδιωτική εκπαίδευση, ασχέτως αν θα χρεώσει εμμέσως 350 εκατ. ευρώ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
Για να μη μιλήσουμε για ρήτρες μηδενικού ελλείμματος, για απελευθέρωση απολύσεων και για νέο φορολογικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο. Θέματα που κρύβει με εύσχημο τρόπο ο Αλέξης και η παρέα του.
Ας τα αφήσει λοιπόν αυτά τα κόλπα ο Αλέξης.
Η ιστορία είναι αμείλικτη και σύντομα θα γράψει με μαύρα γράμματα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων έκανε τόση ζημιά όση δεν έκαναν τα 40 χρόνια του... παλιού που καταγγέλλει ο Τσίπρας.
Σε μια κανονική χώρα τώρα δεν θα βλέπαμε κάλπες αλλά... γουνάκια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου