10.11.15

Ερωτευμένοι με τους δήμιους μας…



Η παγκόσμια οικονομική κρίση ξεκίνησε το 2008 (αν δεν κάνω λάθος) με τα άπειρα στεγαστικά δάνεια των Αμερικανών, που ως φούσκα έσκασαν στα μούτρα τους, και στη συνέχεια με τα διάφορα τοξικά τραπεζικά προϊόντα, που ο ένας κοιτούσε να ξεφορτωθεί στον άλλο, με αποτέλεσμα να διαλυθεί όλο το οικοδόμημα σαν χάρτινος πύργος.




Η Αμερική όμως, σαν σοβαρό και οικονομικά ισχυρό κράτος, και με λίγη βοήθεια από την ποσοτική χαλάρωση (έχει δικό της νόμισμα) συνήλθε, την ώρα που η κρίση μεταδόθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πλήττοντας τράπεζες, ομίλους, και κυρίως κράτη όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, κ.ά.
Ήταν η εποχή που εμείς αγρόν (και Καγιέν) αγοράζαμε, με μοναδικό μας νταλκά το  που θα πιούμε τα Τσίβας μας, και σε ποιον σκυλά θα ρίξουμε τις γαρδένιες το βράδυ. Άλλωστε, όπως μας έλεγαν οι τότε ταγοί μας λεφτά υπήρχαν…



Οι  χώρες της Ευρώπης που χτυπήθηκαν, κατάφεραν και αυτές σιγά σιγά και με σοβαρή προσπάθεια να συνέλθουν, άσχετα αν σαν κι εμάς μπήκαν σε σκληρά προγράμματα διάσωσης (μνημόνια). Και αυτό  συνέβη επειδή στις περισσότερες από αυτές δεν υπήρχε εσωτερική υπονόμευση από αγαναΧτιστές, ούτε κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, και πάνω απ όλα δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ… και όπου υπήρχε ήταν της τάξης του 2-3%, όπως ήταν άλλωστε και σε εμάς τότε που  δέναμε τα σκυλιά με λουκάνικα. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι το νέο ή φρέσκο, όπως διατυμπανίζει ο Αλέξης, αλλά υπήρχε εδώ και δεκαετίες (ως αμελητέα ποσότητα).
Έκανα όλη αυτή την εισαγωγή, για να καταλάβουμε το background της καταστροφής που ζούμε σήμερα.
Μια καταστροφή που αρκετοί προείδαν, με το ενδεχόμενο και μόνο να γίνει κυβέρνηση το ρεμπέτ ασκέρ των ιδεοληπτικών που απάρτιζαν το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι όμως, σαφώς περισσότεροι,  συνέδεσαν την χρεοκοπία μας με το μνημόνιο, μη αντιλαμβανόμενοι ότι πρώτα χρεοκοπήσαμε και μετά ήρθε το μνημόνιο μπας και διατηρηθούμε σε κάποιο λογικό επίπεδο δυτικού κράτους και δεν σφαζόμαστε μεταξύ μας για ένα καρβέλι ψωμί.
Αυτοί οι δεύτεροι είναι που πλημμύρισαν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, και δευτερευόντως οι πιο ζαλισμένοι εξ αυτών τους ΑνΕλ και την Χρυσή Αυγή.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψαν στον Αλέξη και τους συνεργάτες του, δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών δεν είχαν ούτε έχουν καμία σχέση με την αριστερά  ή έστω συμπάθεια προς τον κομμουνισμό, αφού στην καλύτερη περίπτωση να ήταν «σοσιαλιστές». Εξάλλου είδαμε πως το πάγιο 35% του Πασόκ έγινε 5%, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 30-35%.  
Αυτό που χαρακτηρίζει την πλειονότητα όσων ψήφισαν Αλέξη είναι η άγνοια, αφού μέχρι πρότινος δεν ασχολούνταν καν με τα κοινά και με την πολιτική, και απλά πολιτικοποιήθηκαν βιαίως όταν τους έπιασε και αυτούς η ανεργία, η ανέχεια κλπ. Όταν δηλαδή εκλήθησαν να πληρώσουν και αυτοί τα δανεικά κι αγύριστα με τα οποία η χώρα «μεγαλουργούσε» επί δεκαετίες.
Και ως γνωστόν δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν ημιμαθή, σε όλα τα επίπεδα, πόσο δε μάλλον στην πολιτική, δηλαδή στη διαχείριση των κοινών, όπου παίζεται το μέλλον όλων μας. Και για όσους κόπτονται για την δημοκρατία, περηφανευόμενοι για τους αρχαίους προγόνους μας, να θυμίσω ότι στην Αθήνα του 50υ αιώνα π.Χ (και όχι μόνο) ΔΕΝ ψήφιζε ο καθένας, αλλά μόνο ελάχιστοι συγκριτικά, από συγκεκριμένες τάξεις, που είχαν και κάποιο διακύβευμα.
Στα καθ ημάς η ψήφος του Νανόπουλου π.χ.  είναι ίση σε αξία με αυτήν του Μητσάρα του λαβίδα που δεν πλερώνει αφού…
Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου οι φόροι πέφτουν χιαστί, τα χαράτσια και τα τέλη που καλούμαστε να πληρώσουμε δεν έχουν τέλος, με μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε για να σκίσει το μνημόνιο, και που κάθε μέρα που περνάει το κάνει όλο και πιο σκληρό, αλλά θα μου πείτε τουλάχιστον διαπραγματεύτηκε στα όρθια, ενώ το δικό της μνημόνιο μπορεί να τσούζει παραπάνω αλλά  έχει αριστερό πρόσημο και επίκεντρο τον άνθρωπο… έτσι δεν είναι;
Ακόμη όμως και φανατικοί συριζαίοι έχουν καταλάβει(άσχετα αν δεν το λένε) ότι πιάστηκαν κορόιδα, και με τις ψήφους τους (δυο φορές παρακαλώ) συνετέλεσαν στην υποθήκευση όχι μόνο της χώρας, αλλά και του μέλλοντος των παιδιών τους.
Ναι αλλά… δεν ανοίγει ρουθούνι! Που είναι όλοι εκείνοι οι αγανακτισμένοι που μούτζωναν την βουλή, που έσπαζαν τις μπάρες στα διόδια, και που έριξαν τους σαμαροβενιζέλους επειδή έβαλαν ένα προσωρινό ΕΝΦΙΑ; Εκτός του ότι κρύβονται στα λαγούμια τους, πληρώνουν κιόλας! Όπως διάβασα κάπου, ο φετινός ΕΝΦΙΑ πληρώθηκε από το 80% των υπόχρεων, την ώρα που επί Σαμαρά το μεγαλύτερο ανάλογο ποσοστό ήταν περίπου 40%.
Εδώ κάνουν κάθε μέρα ουρές στα γκισέ της ΔΕΗ για να ξεχρεώσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, που τόσο καιρό πίστευαν ότι θα τους σβήσει ο φίλος του λαού Σκουρλέτης! Κούνια που τους κούναγε.
Καθημερινά λοιπόν γίνονται πράγματα και θαύματα, και δεν ακούγεται κιχ. Που να αρχίσεις και που να καταλήξεις; Έχει χαθεί η μπάλα σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, μεταναστευτικά, στην εξωτερική πολιτική, κλπ.
Για παράδειγμα, τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν όλα τα οχήματα, ακόμη κι αυτά που τίθενται σε ακινησία(!), ενώ συζητιέται σοβαρά να μπουν υψηλά τέλη ειδικά στα υγραεριοκίνητα (χώρια τα πετρελαιοκίνητα), ακόμη και στα ποδήλατα. Εδώ ακούγεται να μπει ΕΝΦΙΑ στους… τάφους των νεκροταφείων… τι να λέμε!
Και άλλα πολλά, που η Πρώτη Φορά Αριστερά περνάει κατά ριπάς… όπως το «ξεπούλημα» των αεροδρομίων στους Γερμανούς, που ο Αλέξης θα ακύρωνε, και που γι αυτή του την υπόσχεση πήρε ουκ ολίγες ψήφους από διάφορους ζαβλακωμένους «πατριώτες».



Για να μην αναφερθώ στα καταγγελλόμενα (με στοιχεία) από Πανούση για αγκαλιές μεταξύ κορυφαίων παραγόντων του κράτους με καταδικασμένους τρομοκράτες. Ή για την υψηλή ιδιάζουσα προστασία που απολαμβάνει η Χ.Α. από την «αριστερή» κυβέρνηση. Η ίδια Χ. Α. που επί του «ακροδεξιού»  Σαμαρά μπήκε στην φυλακή ως «εγκληματική οργάνωση»!
Και όμως… ο σοφός λαός δεν βγάζει τσιμουδιά. Σαν να είναι υπνωτισμένος!
Λείπει και η Ραχήλ για να τον ξεσηκώσει..
Σαν να πάσχει από ένα σύνδρομο της Στοκχόλμης βαλκανικής κοπής και επιπέδου, όπου ο μέσος Έλληνας που πιάστηκε Κώτσος, αντί να βγει στο δρόμο και να διαμαρτυρηθεί, όχι μόνο δικαιολογεί, αλλά συνεχίζει να στηρίζει τους ανεκδιήγητους δήμιους του. Οι οποίοι λένε και κάνουν ότι θέλουν. Όπως για παράδειγμα αυτό που λένε οι συριζαίοι με αφορμή την μεθαυριανή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, ότι δηλαδή αυτή θα βοηθήσει τον Τσακαλώτο στις διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές!!!! Κούνια που μας κούναγε.
Το 1/10 να είχε πει (όχι να είχε κάνει) ο Σαμαράς, και τώρα θα ψάχναμε να βρούμε το πτώμα του να το θάψουμε… και όμως! Ενώ ο ίδιος ο Αλέξης ακόμη κι αν βγει στο Σύνταγμα και αρχίσει να πυροβολεί παιδάκια, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει «κάποιο λόγο θα έχει το παιδί για να το κάνει»!
Τόσο γίδια καταντήσαμε και τόσο πιο γίδι αισθάνομαι κι εγώ στην καθημερινότητά μου, όταν συνειδητοποιώ ότι ούτε οι πρώτοι επτά μήνες, ούτε οι δυο τελευταίοι, έχουν κάνει τον κόσμο να σιχαθεί την δήθεν Αριστερή Ελπίδα που ψήφισε με τα δυο χέρια… το αντίθετο θα έλεγα.
Οι ζαβοί κυριαρχούν… και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, η θλιβερή μειοψηφία που είχαμε προβλέψει το έργο, ζούμε ανάμεσά τους!
Ας μας λυπηθεί ο Θεός διότι τίποτα άλλο δεν έμεινε… αν περιμένουμε από τον Τζίτζι ή τον Μεϊμαράκη… μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου