7.12.15

Παντελόνι καμπάνα αλλά με ΣΥΡΙΖΑ!



Οδεύουμε αισίως για τη δεκαετία του 1970. Για να ταξιδέψουμε, έχουμε μεγάλο περιορισμό συναλλάγματος, όπως και τότε. Μας πάνε τρένο για έξοδο από τη Σένγκεν, οπότε διαβατήριο και θα περνάμε συνοριακό - διαβατηριακό έλεγχο. Οπως και τότε. Στα αεροδρόμια, από τη μία, θα πηγαίνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και, από την άλλη, θα πηγαίνουν οι ψωριάρηδες, εμείς.



Σε λίγο θα ξανανοίξει και η ΥΕΝΕΔ και θα βλέπουμε Ταρζάν, «Αγνωστο πόλεμο» και «Εν τούτω νίκα». Ελπίζω οι σύντροφοι να μην ξαναφέρουν στη μόδα τα τεριλέν παντελόνια καμπάνα και τα νάιλον πουκάμισα με τα μεγάλα πέτα. Να έχουμε αυτό το ξέμπαρκο μπατιρημένο εξαρχειώτικο καθεστώς κι από πάνω να κυκλοφοράμε και σαν τον Τόνι Σφήνο;



Ομως δεν τρέχει τίποτα. Τα ταξίδια είναι αστικές πολυτέλειες. Μέχρι το χωριό με το ΚΤΕΛ και πολύ μας είναι. Τι είναι μερικές διασυνοριακές δυσκολίες και μερικοί περιορισμοί μπροστά στην περηφάνια να πηγαίνουν ο Αλέξης και ο Τσακαλώτος και να λένε κουλαμάρες στους όξω; Αφού εμείς είμαστε γάτες και καπάτσοι. Εχουμε υπουργούς που φέρνουν μούφα νόμους, δηλώνοντας δημόσια πως είναι για τα μάτια των κουτόφραγκων και πως δεν θα τους εφαρμόσουμε.
Στα σύνορα με τα Σκόπια πέφτει ξύλο και, απ' ό,τι φαίνεται, θα μας μείνουν δώρο οι περισσότεροι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, εκ των οποίων μερικοί επιτέθηκαν σε Σύρους διότι θέλουν κι αυτοί τα προνόμια των αληθινών προσφύγων. Μέχρι Νεπαλέζοι, λέει, υπάρχουν στην Ειδομένη, ακόμη και Μαροκινοί. Τώρα πότε ξεκίνησε πόλεμος στο Νεπάλ και το Μαρόκο, μου διαφεύγει. Κάτι σουρεαλιστικοί μαοϊκοί αντάρτες υπήρχαν κάποτε στο Νεπάλ, αλλά δεν έχω πρόσφατα μαντάτα τους. Στο Μαρόκο πάντως ο βασιλιάς στρώνει μάγουλο κι όλα πρίμα.
Θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Άφραγκοι, παρίες της Ευρώπης, τίγκα στους αναφομοίωτους μουσουλμάνους, υπερφορολογημένοι.
Ομως, αδέρφια, αγάντα. Χαμογελάστε. Θα είμαστε πτωχοί κι απόβλητοι, όμως θα μας αγκαλιάζει στοργικά τους ώμους η πολιτική ορθότητα. Θα έχετε σύνταξη της πλάκας, διά χειρός Κατρούγκαλου, όμως την παιδεία θα σας την αναμορφώσει ο Λιάκος, ο πνευματικός μπαμπάς της Ρεπούση. Τα παιδιά σας θα μαθαίνουν πως ο Παύλος Μελάς ήταν τζιχαντιστής και οι Πόντιοι σαμποτάρισαν τα τουρκικά μαχαίρια πέφτοντας ύπουλα πάνω τους.
Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, όμως έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης και θα ανασάνει σύσσωμο το έθνος. Το σύνθημα που φλέγει τα στήθη των Ελλήνων, από το Δραγατσάνι, τα Δερβενάκια και το Λαχανά, ως την Κορυτσά και πυρπολεί τα status στο facebook και τους τσεγκεβάρες του τουίτερ θα γίνει πραγματικότητα. Η λόρδα και η ανεργία έχουν κοινοποιηθεί (share) σε κόσμο και λαό από τον Αλέξη και τον συνεργό του, αλλά η gay μειονότητα θα αποκατασταθεί με δόξα και τιμή.
Η Μαριορή θα αποκτήσει σύμφωνο συμβίωσης. Ο,τι δηλαδή της έλειπε. Αυτό δεν συζητάνε κυρίως στις ουρές του ΟΑΕΔ και στις εφορίες;
Οστις αντιτίθεται είναι a priori ομοφοβικός, φασίστας κ.λπ. Το ξέρουμε το έργο από το Μεταναστευτικό. Αμα δεν θες σύνορα κεφαλογραβιέρα, είσαι ρατσιστής κλπ. «Ψόφο», όπως λένε οι υστερικές κυράτσες τση «προόδου». 
Α, και μην το ξεχάσω. Εκείνα τα παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία και τώρα τα ταΐζουν ένθετα της «Αυγής» χορτάσανε; Οι αυτοκτονίες κοπήκανε; Κρατάει στους υποψήφιους αυτόχειρες το χέρι ο Σκουρλέτης και τους τραγουδάει το «Αϊντι μάλε» και μετά σφύζουν από αισιοδοξία.
Κερδάμε...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου