19.12.15

Γιατί ο Άδωνις…



 ….πρέπει οπωσδήποτε να βγει Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας! 

Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του γιατί  θεωρώ πως είναι η πιο ενδιαφέρουσα σε μια εποχή που η πολιτική σκηνή κόλλησε στο τέλμα και υπάρχει φρικτή ένδεια πολιτικών προσώπων. 



Γιατί ο Άδωνις είναι ιδεολόγος. Έχει ταυτότητα. Δεν είναι ένας διαχειριστής. Είναι δεξιός, είναι περήφανος για αυτό και ξέρει τι σημαίνει. Στην εποχή που από τη μια οι ιδεολογίες πέθαναν και από την άλλη πέσαμε στη λαίλαπα της δεύτερης φοράς αριστεράς, χρειάζεται το αντίπαλο δέος.


 
Γιατί ο Άδωνις δεν θα σε αφήσει να πλήξεις ποτέ. Μαχητικός, παρορμητικός, αληθινός άνθρωπος! Ούτε έχει καταπιεί σπαθί, ούτε είναι σοβαροφανής, ούτε είναι σαν τον μέσο Έλληνα πολιτικό που μιλάει για ένα τέταρτο και δεν λέει τίποτα. Η δυσαρέσκεια για την ξύλινη γλώσσα μπορεί να εκφραστεί δια της εκλογής του Αδώνιδος. 
Γιατί ο Άδωνις είναι ο μόνος πολιτικός που έχει καθυβριστεί τόσο πολύ από τον Λαζόπουλο. Αυτόν τον κοινωνικό αγωνιστή που έχει τρία μύρια έξω για …παραγωγές. Αν ενοχλεί τόσο πολύ το κατεστημένο, τότε καλός είναι. 
Γιατί ο Άδωνις έχει ένσημα. Για την ακρίβεια και οι τρεις υποψήφιοι μαζί, δεν έχουν ούτε τα μισά από αυτόν. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει να λένε ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει εργαστεί; Πιο τρανό παράδειγμα δεν υπάρχει! 
Γιατί ο Άδωνις είναι πολύ πιο μορφωμένος και από τους τρεις. Σε μια ιδεολογική σύγκρουση αριστεράς – δεξιάς και σε ότι αφορά τη γνώση της ιστορίας, δεν έχει αντίπαλο.
Γιατί ο Άδωνις είναι ο μόνος που δεν έχει τζάκι να τον στηρίξει και κομματικό στρατό για να κινείται στο παρασκήνιο. Είναι αυτός που βλέπεις. 
Γιατί ο Άδωνις είναι πεντακάθαρος. Το όνομα του δεν ενεπλάκη ποτέ, ούτε με τη Siemens, ούτε με τη Λίστα Λαγκαρντ, ούτε με προγράμματα, ούτε με μίζες. 
Γιατί ο Άδωνις στα δύσκολα δεν κρύβεται. Όταν η ΝΔ έδινε τη μάχη να φύγει η Ελλάδα από τον πάτο το καλοκαίρι του 2012 και απέναντι είχε τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και τους «εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης» ήταν αυτός που σήκωσε το ανάστημά του και κράτησε μια παράταξη μόνος του. Υπερεκτέθηκε μεν στα κανάλια αλλά τον καλούσαν και πήγαινε ενώ οι συνοδοιπόροι κρύβονταν και αντί να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις τα έριχναν στην τρισκατάρατη τρόικα. 
Γιατί ο Άδωνις έχει καθαρές απόψεις και εκφράζεται ξεκάθαρα για τα θέματα της κοινωνικής ζωής. Δεν λέει αοριστολογίες, πολιτικαντισμούς, και δημιουργικές ασάφειες. 
Γιατί ο Άδωνις είναι ο μόνος πολιτικός που οι Συριζαίοι του έκαναν εμπάργκο στα ΜΜΕ και ο μόνος που στοχοποίησε ο Τσίπρας στις εκλογές.  Άρα όταν σε υπολογίζουν οι αντίπαλοί σου, μάλλον κάτι αξίζεις….
Γιατί ο Άδωνις όταν τον κατηγορούσε όλη η Ελλάδα για κινδυνολόγο, τρομοκράτη, και αρχιστράτηγο της εκστρατείας του φόβου, η ιστορία τον δικαίωσε. Και οι τράπεζες έκλεισαν, και bankrun έγινε, και capitals controls ήρθαν, και δημοψήφισμα έγινε, και σε ύφεση γύρισε η οικονομία και ελλείμματα επήλθαν και φυσικά οι Ευρωπαίοι όχι μόνο πείστηκαν από τη σκληρή διαπραγμάτευση αλλά μας έριξαν πιο βαριά καμπάνα στο κεφάλι. Ότι είπε προ των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, ο Γεωργιάδης δικαιώθηκε. Και για αυτό του αξίζει να ηγηθεί της παράταξης. Είπε τη σκληρή αλήθεια και δικαιώθηκε. Δεν στρογγύλεψε και δεν κορόιδεψε. 
Γιατί ο Άδωνις έχει πολύ συχνή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα με συχνούς διαλόγους με τους πολίτες και μπορεί να αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινωνίας. Δεν είναι αποστειρωμένος. 
Γιατί ο Άδωνις δεν κρατάει κακίες. Ουδέποτε είπε δημόσια κακή κουβέντα για αυτούς που τον πούλησαν. Τον αδερφό Βορίδη, τον πατέρα Καρατζαφέρη και τον εμπνευστή Σαμαρά. Ποτέ δεν ξεκατινιάστηκε και δείχνει ότι έχει πραγματικό ήθος. Όπως και απέναντι σε αυτούς που τον σκυλοβρίζουν καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα, ουδέποτε κυνήγησε κανέναν. 
Γιατί ο Άδωνις είναι ο μόνος υφυπουργός στην ιστορία του ελληνικού κράτους που όταν έφυγε από τη θέση του λόγω της διαγραφής του από τον Καρατζαφέρη, ήταν ο μόνος που για χάρη του όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από τους εφοπλιστές μέχρι τους αλιείς, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Παπαδήμο να τον κρατήσει στη θέση του. 
Γιατί ο Άδωνις είναι ο μόνος υπουργός που τόλμησε στην υγεία να υλοποιήσει μια μεταρρύθμιση που υπήρχε στα χαρτιά από το 1979 ! 
Γιατί ο Άδωνις ξέρει τι σημαίνει ζωή. Ορφανός από τα 19 του και από τους δύο γονείς του, επιβίωσε και έστησε επιχείρηση δίνοντας μάχη μέρα με τη μέρα. Αύτη τη στιγμή έχει 4 παιδιά. Πως το έλεγαν οι παλιοί: Δεν έχεις κάνει τίποτα στη ζωή αν δεν έχεις θάψει γονιό, δεν έχεις χτίσει σπίτι και δεν έχεις μεγαλώσει παιδί. Ο Γεωργιάδης τα έχει κάνει όλα αυτά για αυτό και μπορεί να καταλάβει και τις κοινωνικές ανάγκες. Εσένα και εμένα.  Αν αυτό σου φαίνεται περίεργο, κοίτα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς…
Γιατί ο Άδωνις έχει το θάρρος και την προσωπικότητα να λέει αντιδημοφιλή πράγματα και να τα υποστηρίζει. Από την περίπτωση του Ρωμανού, μέχρι τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Ναι, αυτά που ο Αλέξης ζήτησε να επιστραφούν και οι βουλευτές του τον έγραψαν. 
Γιατί ο Άδωνις ήταν αυτός όπως και ο Δαμαβολίτης που όταν διαφώνησε με το κόμμα του, δεν έκανε τον ανεξάρτητο για να κρατήσει την καρέκλα. Παρέδωσε και βουλευτιλίκι και υπουργικλίκι, αποχώρησε χάνοντας χρήματα, για να επανέλθει με την αξία του. Με σταυρό στις εκλογές.
Γιατί ο Άδωνις ως σοβαρός δεξιός, έκανε κινητικότητα και διαθεσιμότητα χωρίς να απολύσει κανέναν, κερδίζοντας το στοίχημα με τον συνδικαλιστή on camera και αυτός που εφήρμοσε την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων. Ναι, αυτός ο ανάλγητος. 
Γιατί ο Άδωνις κέρδισε συμπάθειες με τον αγώνα του και την τρεχάλα του να μαζέψει τις υπογραφές με την υποψηφιότητα του. Έδειξε ότι δεν έχει κομματικό στρατό αλλά έχει τέτοια απήχηση που οι άσπονδοι φίλοι του ανακάλεσαν αμέσως την απόφαση τους να τον κόψουν για 4 λεπτά. 
Γιατί ο Άδωνις;
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος!
Ούτε κατάφερε να χάσει με 7.5 μονάδες διαφορά μετά από 8 μήνες πρώτη φορά αριστερά, ούτε κρύβεται επιμελώς και χωρίς να έχει τοποθετηθεί για τα μεγάλα θέματα της περιφέρειας του ( Σκουριές, ιδιωτικοποίηση λιμένα Θεσσαλονίκης) ούτε φέρει όνομα που του έδωσε ζωή χαρισάμενη…

Γρηγόρης Αντωνίου

5 σχόλια:

  1. Η αναδημοσιευση δεν ειναι κακο πραγμα αρκει σε παρακαλω πολυ να βαζεις και το αρχικο λινκ : http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2015/10/blog-post_71.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει το λινκ κανονικά με κόκκινα γράμματα στο τέλος. Ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ πάντα μα πάντα έχει τα λινκς.

      Διαγραφή
    2. oraia ta les.oso gia to sxolio pio pano ego to tsekara to link apo tin arxi. mia xara iparxi

      Διαγραφή
    3. κε Αντωνίου το άρθρο σας τα λέει όλα και μάλιστα περιεκτικά. Συμφωνώ απολύτως σε όλα όσα γράφετε.
      Οσο για το σχόλιο σας να σας πω προσωπικά παρακολουθώ τον Ορθογράφο αρκετό καιρό τώρα και είναι από τα ελάχιστα μπλογκ που πάντοτε βάζουν τις πηγές των αναρτήσεων τους όπως άλλωστε και στο δικό σας άρθρο οπότε δεν καταλαβαίνω την παρατηρηση σας. Ευχαριστώ. Ι. Κωλέτης

      Διαγραφή
  2. ΟΚ, ευχαριστω για την αμεση απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή