20.12.15

Οι χαμένες ευκαιρίες…Κάποιος είχε πει ότι «όταν δεν ξέρεις πού θες να πας, το πιθανότερο είναι να βρεθείς εκεί που δεν θέλεις». Αυτή είναι και η ιστορία του αεροδρομίου στο Ελληνικό, που ρημάζει τώρα 15 χρόνια.
Οι ιδεοληψίες της Αριστεράς, που το ήθελαν αποκλειστικά δημόσιο (κι ακριβό στη συντήρησή του) πάρκο, μαζί με τους συμφεροντολογικούς υπολογισμούς των πέριξ δήμων, απέτρεψαν κάθε αξιοποίηση του χώρου, με αποτέλεσμα τώρα να είναι πολύ λογική η δημιουργία εκεί καταυλισμού φιλοξενίας μεταναστών. Από το να ρημάζει, καλύτερα είναι κάπως να χρησιμοποιηθεί…Βεβαίως, ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Θα προχωρούσαν οι επενδύσεις, θα φτιαχνόταν ένα μικρότερο πάρκο από εκείνο που ήθελε η «οραματική» (τρομάρα μας!) Αριστερά, αλλά μεγαλύτερο απ’ όσα υπάρχουν στην Ευρώπη, θα δημιουργούνταν πλούτος και θέσεις εργασίας. Θα υπήρχε μεγαλύτερη φορολογική βάση και από τους φόρους στον επιπλέον πλούτο που θα παραγόταν, θα είχαν και οι μετανάστες καλύτερες προοπτικές.
Τώρα μπορούν μόνο να παρηγορηθούν ότι θα φιλοξενούνται στο καλύτερο και ακριβότερο κομμάτι γης της Ανατολικής Μεσογείου. Στην ελληνική Κυανή Ακτή...
Κάποιοι λένε ότι το Κυπριακό είναι η «ιστορία των χαμένων ευκαιριών». Η ιστορία του ελληνισμού είναι τέτοια, γεμάτη χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξης, προκοπής, επειδή ακριβώς ήταν επίσης γεμάτη με ιδιοτέλειες και ιδεοληψίες. Είναι υποκριτικό να αντιδρούν οι δήμαρχοι σ’ αυτή την πρόταση αξιοποίησης, αφού οι δήμοι τους είχαν απορρίψει κατά το παρελθόν κάθε άλλη πρόταση.
Το αυτό ισχύει και για τον νέο δήμαρχο Ελληνικού κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος δήλωσε «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πρόταση του κ. Μουζάλα, την οποία, είχαμε πληροφορηθεί, τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα επιβεβαιώσαμε. Για άλλη μια φορά θα διατυπώσω την αντίθεση τη δική μου, αλλά και των συναδέλφων μου των όμορων δήμων. Δεν θα δεχτούμε να γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, αν όντως, θέλει να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις και θα κάνουμε χρήση οποιουδήποτε ένδικου μέσου για να το σταματήσουμε» (Newpost 14.12.2015). Δ
εν ευθύνεται προσωπικώς για τον αγώνα του προκατόχου του κ. Χρήστου Κορτζίδη, για να μη γίνει απολύτως τίποτε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, αλλά οι θεσμοί έχουν συνέχεια. Οι αμαρτίες των προηγούμενων εκ των πραγμάτων παιδεύουν τους επόμενους.
Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενοι θα βάλουν μυαλό για να μην ταλαιπωρούν τους μεθεπόμενους.

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου