4.1.16

Έτος βιβλικής καταστροφής…Τι θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για την Ελλάδα του 2015...
Του

Του 2015, όταν θα έχει κατακάτσει η «σκόνη» και θα κριθεί ψύχραιμα από την Ιστορία, θα χαρακτηριστεί έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν τότε θα έχουν εντοπιστεί τα πραγματικά κίνητρα των δραστών, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την καταστροφή και τον αφελληνισμό του τραπεζικού τομέα από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
Ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας, που ήταν για δεκαετίες στο στόχαστρο των «γερακιών» του διεθνούς κεφαλαίου, οδηγήθηκε πρώτα στην καταστροφή και μετά στον αφελληνισμό, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων (capital controls), τότε που ο Βαρουφάκης, κεντρική επιλογή του πρωθυπουργού Τσίπρα, είπε το αμίμητο «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» επικοινωνώντας με τη σύζυγό του…


Την απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες την έλαβε στην ουσία προσωπικά ο Ελληνας πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε την -και πάλι προσωπική του- απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος-απάτη της 5ης Ιουνίου 2015.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε τα μέλη της κυβέρνησης και τα «παπαγαλάκια» της ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Ε.Ε. Ολοι γνωρίζουν, και πρώτος απ' όλους ο πρωθυπουργός, ότι, ακόμα κι αν συνέχιζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στέλνει καθημερινά με αεροπλάνα ευρώ για να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέτες από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, την πρώτη εργάσιμη μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, θα έτρεχαν στις τράπεζες και θα απέσυραν όλες τις καταθέσεις τους, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του τραπεζικού συστήματος.
Αρα τις τράπεζες τις έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, με το μόνο που μένει να διευκρινιστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, γιατί στην ουσία αντιπολίτευση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει ούτε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, είναι τα πραγματικά κίνητρα αυτού του εθνικού εγκλήματος.
Ακολούθησε το ξεπούλημα των τραπεζών στους ξένους, άγνωστης ταυτότητας και στόχων, και, ένεκα των κεφαλαιακών ελέγχων, ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητας, αφού ελληνικές αλυσίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη, για να πάρουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά αλυσίδες πολυεθνικών, οι οποίες πάλευαν δεκαετίες γι' αυτό.
Ο κύκλος της βιβλικής καταστροφής κλείνει με την εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στα «γεράκια» του διεθνούς κεφαλαίου, τα οποία, εκτός από σπίτια, θα αποκτήσουν και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.
Αν αυτό δεν είναι βιβλική καταστροφή στην ελληνική οικονομία, που είχε αντέξει την πενταετή κρίση, τότε τι είναι;
Φυσικά, όλα αυτά έχουν και ευρύτερες, εθνικές διαστάσεις, όπως για παράδειγμα το ξεπούλημα της Finans Bank από την Εθνική, η οποία είχε αποκτήσει την τουρκική τράπεζα υπό τον όρο να δοθεί άδεια λειτουργίας σε υποκαταστήματα της τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Αθήνα και τη Ρόδο. Τώρα η Εθνική αποχώρησε από την Τουρκία, μόνο που μας έμεινε νεοοθωμανικό αμανάτι η Ziraat, για να υποσκάπτει τα θεμέλια του ελληνικού κράτους στις προαναφερθείσες περιοχές!
Δεν θα μιλήσουμε για την καταστροφή στην εθνική παιδεία, όπου ένας ιδεοληπτικός εθνοαποδομητής υπουργός, αγράμματος, αμόρφωτος, χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο, με έναν καθηγητή που διορίστηκε παράνομα στήνουν παγίδα θανάτου στον Ελληνισμό. Για τον κ. Φίλη, που συντάσσεται με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο θέμα της Γενοκτονίας επίσης δεν θα αναφέρουμε τίποτα.Θα κλείσουμε το πρώτο άρθρο του 2016 με μια μικρή αναφορά στο Μεταναστευτικό. Οταν η κυβέρνηση ψήφιζε τον νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας και εφάρμοζε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, από αυτή τη στήλη προειδοποιούσαμε τους πάντες ότι οι ενέργειες αυτές θα καταστήσουν την Ελλάδα πόλο έλξης για τους απανταχού επίδοξους λαθρομετανάστες.
Κλείνοντας ο χρόνος και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό, από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου οι λαθραίες είσοδοι ξένων από την Τουρκία αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.000% σε σχέση με πέρυσι και ανέρχονται σε 804.465, από τους οποίους εισερχόμενους οι μισοί (457.149) είναι (ή δηλώνουν ότι είναι...) πρόσφυγες από τη Συρία. Από κει και πέρα, 347.316 απρόσκλητοι είναι λαθρομετανάστες από 77 (!) χώρες του πλανήτη.
Αυτές ήταν σε αδρές γραμμές οι εξελίξεις στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας και της λαθρομετανάστευσης.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν αποτελέσματα και επιπτώσεις που είναι ορατά και αισθητά στην καθημερινότητα του απλού Ελληνα, έχουν όμως και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, που μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα εθνικής καταστροφής.
Εκτός κι αν...

Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου