14.1.16

Η χώρα επιστρέφει σύντομα στην κανονικότητα…



Η τεράστια ανατροπή που συνετελέσθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τα όσα έχει δεσμευτεί  να νομοθετήσει και να υλοποιήσει το επόμενο τρίμηνο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την Μεταπολίτευση, μας κάνει να θεωρούμε ως δεδομένο πως ο Τσίπρας είναι τελειωμένος.



Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τσίρκο των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.
Αφού αηδιασμένη η σιωπηλή πλειοψηφία, που βεβαίως συνετέλεσε τα μέγιστα έτσι ώστε να αρπάξει την εξουσία η παιδική χαρά της Κουμουνδούρου και η ακροδεξιά συνιστώσα της, δείχνει αποφασισμένη να τιμωρήσει τον εσμό των πολιτικών απατεώνων που τους εξαπάτησε με τόσο χυδαίο τρόπο...



Ήδη οι πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις, μετά την εκλογή Μητσοτάκη, δείχνουν τεράστια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και ανεπανόρθωτη βουτιά στην δημοφιλία του Τσίπρα.
Και τα πράγματα για τον αγράμματο, πρώην πρόεδρο του δεκαπενταμελούς της Γκράβας, που τον τελευταίο χρόνο υποδύεται  τον πρωθυπουργό προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην χώρα, θα ζορίσουν πολύ περισσότερο.
Αφού είναι προφανές πως η πλευρά των εταίρων, βλέποντας πως υπάρχει πλέον ένας ισχυρός πόλος εξουσίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανεβάσουν περαιτέρω τις απαιτήσεις τους και θα ασκήσουν πιο ισχυρές πιέσεις για μέτρα, περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται θυμίζει έντονα τον Σεπτέμβριο του 2014. 
Όταν ο Σόιμπλε και οι λοιποί “σκληροί” των δανειστών βλέποντας τον Τσίπρα να έρχεται καλπάζοντας, τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά, δεν του επέτρεψαν να βγει στις αγορές, ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων.
Είναι βέβαιο πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα, και ο Τσίπρας έχει δύο τρόπους να αντιδράσει.
Πρώτον να αποδεχθεί και να υπογράψει με κλειστά μάτια ως γνήσιος Μερκελιστής και ως ο ανώτατος των Τροικανών, ότι (επιπλέον) του ζητήσουν οι δανειστές – “τοκογλύφοι”, ή να θυμηθεί τον παλιό “καλό” Αλέξη και να τα τινάξει όλα στον αέρα, μπας και διασωθεί πολιτικά.
Όποιον δρόμο και να ακολουθήσει ο ο Τσίπρας είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
Δεν διαθέτει πλέον κανένα πολιτικό αφήγημα, αφού ΔΕΝ είναι “αντιμνημονιακός” αλλά και ΔΕΝ μπορεί να υποδυθεί τον Μεταρρυθμιστή.
Και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει κάποιο σοβαρό στρατηγικό και τακτικό λάθος, η χώρα θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου