11.1.16

Περί της νίκης του Κυριάκου…



Να που έζησα να το δω κι αυτό… «ο λαός» της ΝΔ να εκλέγει για αρχηγό της έναν Μητσοτάκη, κόντρα στις επιθυμίες ενός Καραμανλή! Που σύμφωνα με τον μύθο που έχει κτισθεί γύρω από αυτόν, ένα νεύμα του και μόνο αρκεί για να δοθεί το χρίσμα σε οποιονδήποτε, για να γίνει αρχηγός, πρωθυπουργός, κλπ μέχρι βέβαια να …ενηλικιωθούν τα δίδυμα.




Τελικά ο κόσμος της ΝΔ ενηλικιώθηκε πολύ πριν από τα δίδυμα. Και έβαλε στην άκρη τον μύθο, τα κελεύσματα δηλαδή (μέσω διαρροών τρίτων πάντα, διότι ο ίδιος το στόμα του το’ χει μόνο για να μασάει) του λεγόμενου «καραμανλισμού». Βέβαια όχι του κανονικού καραμανλισμού, αλλά της νέας εκδοχής του, όπως εκφράζεται εδώ και 20 περίπου χρόνια από τον «κουρασμένο» gamer της Ραφήνας. Ο οποίος αναγκάστηκε, κυριολεκτικά, να κάνει πολιτική καριέρα και να κυβερνήσει την Ελλάδα, χωρίς ό ίδιος να το θέλει, μόνο και μόνο από οικογενειακή και παραταξιακή υποχρέωση, εξαιτίας του γεγονότος ότι του έλαχε αυτουνού να φέρει το βαρύ επίθετο του μεγάλου και αυτόφωτου ορίτζιναλ Καραμανλή…


Διότι να τα λέμε αυτά, αν ο Λιάπης δεν λέγονταν Λιάπης αλλά Καραμανλής, αυτός θα ήταν σήμερα ο εκπρόσωπος του καραμανλισμού, αφού αυτός ασχολήθηκε από την αρχή με την πολιτική, κι αυτός είναι που συνόδευε τον Καραμανλή τον κανονικό όταν επέστρεψε με το αεροπλάνο του Ζισκάρ Ντε Στέν από το Παρίσι το 1974. Άσχετα αν δεν είναι και ο πιο γρήγορος κούνελος στο δάσος.
Εξάλλου, πλην εξαιρέσεων, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είσαι «τσάκαλος» για να πρωθυπουργεύσεις ή για να κάνεις πολιτική καριέρα. Αρκεί να είσαι γόνος, ή επιτήδειος «αριστερός» λαϊκιστής (βλ. Αλέξη). Κι αυτό είναι μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος… που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και  κληρονομική δημοκρατία.  Η οποία σε συνδυασμό και με την τηλεοπτική δημοκρατία (τον λαϊκισμό που λέγαμε), μας έφερε εδώ που μας έφερε, να μας κυβερνάει σήμερα το freak show του Σύριζα (του μεταμοντέρνου ΠΑΣΟΚ δηλαδή), και να αναγκάζομαι μέχρι και ‘γω να ψηφίζω έναν Μητσοτάκη(!!!!), μπας και δούμε φως.




Για μια ακόμη φορά δηλαδή, όλως περιέργως,  η βάση της ΝΔ επέλεξε σωστά. Μέχρι και στο θρυλικό Κιουπκιόι, την γενέτειρα του «Εθνάρχη», νίκησε ο Κυριάκος… άκου να δεις. Το αισθητήριο του απλού κόσμου λειτούργησε, όπως και το 2009. Κόντρα στις επιθυμίες των κύκλων, των τριγώνων, των βαρόνων, και των κομματικών ινστρούχτορων.
Επέλεξε με το μυαλό, και όχι με το συναίσθημα, που ήθελε επικράτηση του Βαγγέλη, επειδή και καλά «είναι σαρξ εκ της σαρκός» του κόμματος, αγωνιστής, μουστακαλής, μάγκας, κλπ, άσχετα βέβαια αν όπως θυμάμαι, κάποτε τον είχε διαγράψει απ το κόμμα ο κανονικός Καραμανλής, ενώ στη συνέχεια τον προώθησε ως υπουργό ο…  μπαμπάς του Κυριάκου. Αυτός που μέχρι να τον κάνει υπουργό Συντονισμού (από μεταγραφή) ο Καραμανλής ο κανονικός, ήταν αρχηγός άλλου κόμματος, και προσωπικά τον θυμάμαι στις εκλογές του 1977 στην Πλατεία Αριστοτέλους, να σούρνει στον «Εθνάρχη» και στη ΝΔ του, όσα δεν του’ σερναν ούτε οι κομμουνιστές της εποχής. Τρελά πράγματα δηλαδή, αλλά αυτή είναι η πολιτική, ή τουλάχιστον η σουρεαλιστική νεοελληνική εκδοχή της. Δείτε π.χ. κάποια νεότερα φυντάνια, στυλ Ραχήλ και Μιχελογιαννάκη, που σε όποιο κόμμα κι αν ενταχθούν, από ακροδεξιό ως ακροαριστερό, βγαίνουν βουλευτές, εκτός κι αν το κόμμα τους δεν πιάσει το 3%. Αυτό λέει πολλά για τα κριτήρια με τα οποία οι σημερινοί ψηφοφόροι επιλέγουν εκπροσώπους.
Για να μην αναφερθώ στην άλλη τρέλα, που δεν παλεύεται με τίποτα… να κλαίει δηλαδή ο Σπίρτζης και να δηλώνει αλληλέγγυος με τους συνδικαλιστές (πρώην πασόκους νυν συριζαίους) που διαφωνούν κάθετα  με τις παραχωρήσεις των αεροδρομίων, που όμως ο ίδιος υπέγραψε! Ή ο και καλά αριστερός δανδής Κατρούγκαλος, που από τη μια τσεκουρώνει τις συντάξεις, κι από την άλλη καλεί τον λαό να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει για το τσεκούρωμα! Πιστοί και οι δυο στον δρόμο που χάραξε ο αρχηγός τους ο μετρ της κυβίστησης,  που πήρε το περήφανο ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ, μέσα σε μια νύχτα, αφήνοντας τις θρυλικές μπουτούδες μετέωρες, να αναρωτιούνται τι έγινε…  διότι μάλλον τσάμπα χορεύανε καρσιλαμάδες στο Σύνταγμα.
Τέλος πάντων, έτσι έχει η κατάσταση, και πλέον η ελπίδα μου είναι ο Κυριάκος να είναι πράγματι αυτός που φαίνεται να είναι, και να μην υπάρχει δηλαδή κανένα ύποπτο υπόγειο παιχνίδι με Ντόρα και λοιπούς βρικόλακες, οπότε να βοηθήσει μέσα από το καινούργιο του πόστο να ανανήψει κατ αρχήν η ΝΔ, και στη συνέχεια να μπορέσει να αντιμετωπίσει την λαίλαπα του συριζαϊσμού, μπας και ανανήψει και η χώρα, πριν γεράσω εντελώς, οπότε και δεν θα με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν του χαμομηλιού.  

Να στηρίξει κα να προβάλλει δηλαδή νέους (όχι απαραίτητα ηλικιακά) ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες, διότι από την πολλή την καμαρίλα η ΝΔ μοιάζει με μουχλιασμένο δωμάτιο που χρειάζεται επειγόντως εξαερισμό (και απολύμανση). Κι ας διαφωνούν οι παιδήλικες και οι πρόωρα γερασμένοι… Πως μου το είπε χθες το μεσημέρι η άλλη η «θείτσα» έξω απ το εκλογικό κέντρο; Ότι «εσείς οι πιτσιρικάδες με τα φέισμπουκια και τα τουίτερ σας, αλλοιώσατε την φυσιογνωμία της ΝΔ…αλλάξατε τις ισορροπίες, στηρίζοντας τον Άδωνι και τον Κούλη…»! Βέβαια,  την συγκεκριμένη κυράτσα την περνάω 15 και βάλε χρόνια, αλλά δεν της το είπα, μη τυχόν και μου μείνει στα χέρια….
Είμαι γενικά αισιόδοξος δηλαδή, διότι αν και Μητσοτάκης, ο Κυριάκος μου μοιάζει πολύ πιο ανεξάρτητος και αυτόφωτος (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) από πολλούς άλλους δήθεν αυτοδημιούργητους της πολιτικής.
Και εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι τον πολέμησαν αυτοί που τον πολέμησαν, ενώ από χθες βράδυ οι συριζαίοι, ο συγκαμένος, ο Αντώναρος, ο φίλος μου ο Μήτσος (πρώην Πασόκος και  νυν σύριζα) και διάφοροι άλλοι οπαδοί του μπάχαλου έβαλαν πλερέζες, κάτι λέει… Όσο γι αυτό που ακούστηκε χθες τα μεσάνυχτα, μάλλον κακόβουλη φήμη των σαμαροβενιζέλων ήταν, ότι δηλαδή ο Προκόπης λιποθύμησε, και ότι τον είχαν με αιθέρα, κομπρέσες, και μπόλικη βαλεριάνα ξάπλα στον προεδρικό καναπέ. Ανυπόστατες αηδίες δηλαδή, που ούτε ο Χίος δεν θα μετέδιδε…
Γι αυτό, μπράβο στον Κυριάκο, και προσωπικά του εύχομαι καλή επιτυχία, μακροημέρευση, και να συμβουλεύεται όσο μπορεί τον προκάτοχό του, που ήταν ο μόνος πρωθυπουργός εδώ και δεκαετίες, που όντως προσπάθησε, αν και είχε απέναντι (και δίπλα, και πίσω του) άγρια και λυσσασμένα θηρία. Κάτι που δυστυχώς, ουδέποτε φαίνεται να αναγνώρισε ο (μεταβατικός) μουστάκιας, κι αυτό το πλήρωσε.

Strange Attractor

ΥΓ- Ο Μαντούβαλος ήταν αυτός δίπλα στον Κυριάκο χθες βράδυ; Αν ναι, καλά αρχίσαμε…

ΥΓ 2- Οφείλω να ομολογήσω, ότι ενώ εγώ είχα αμφιβολίες ότι θα κερδίσει ο Κυριάκος,  ο «Νέστωρ» της πολιτικής, ο σπουδαίος αυτός statesman, ο Λεβέντης ντε… το είχε πει ξεκάθαρα  πριν από 2-3 βδομάδες: Ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα έχει επίθετο που αρχίζει από Μ, και θα είναι και κρητικός στην καταγωγή!!!
Σαν τον Νοστράδαμο ένα πράμα, αλλά στο πιο γήινο.
Χθες βράδυ, όταν το θυμήθηκα, μπιμπίκιασα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου