25.1.16

Παραλήρημα Φλαμπουράρη…



Τον δικό του απολογισμό του ενός έτους στην εξουσία κάνει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.




«Επί ένα χρόνο, ο λαός μας με την κυβέρνησή του, δίνει καθημερινά μάχες για να υπάρξει. Μάχεται παντού και καθολικά, αλλά η Λερναία Ύδρα δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και όπως τονίζει ο ίδιος σε σχετική δήλωσή του: «Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους, ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε»…



Κάνοντας τον απολογισμό του, αναφέρει, πως «δεν έγιναν και λίγα», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δώσαμε ρεύμα, τροφή, μετακίνηση στους φτωχούς, κρατήσαμε τις 100 δόσεις, ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, δίνουμε μάχη για τη μη μείωση των συντάξεων…», ενώ παράλληλα επιτίθεται «στη σκοταδιστική Ευρώπη» και το «ντόπιο οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο».
Ολόκληρη η δήλωση του:
«Ο λαός μας, καθημαγμένος από τη σκοταδιστική Ευρώπη και τους κερδοσκόπους κάθε είδους, οι οποίοι ήταν σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο οδηγήθηκε πριν ένα χρόνο στην Αριστερά. Στον χώρο που ξέρει ότι βρίσκονται οι πολεμιστές για τα δύσκολα.
Επί ένα χρόνο, ο λαός μας με την κυβέρνησή του, δίνει καθημερινά μάχες για να υπάρξει.
Μάχεται έξω και μέσα, συχνά και με τον κακό του εαυτό. Με τα διεθνή χρηματιστήρια, με την παθογένεια του μεταπολιτευτικού κράτους, αλλά και το πολιτικό κατεστημένο που την εξέθρεψε για ίδιον όφελος. Αλλά δεν δίστασε να μάχεται και για τους πιο αδύναμους απ’ αυτόν, τους «ξένους», τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Μάχεται παντού και καθολικά, αλλά η Λερναία Ύδρα δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια.
Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας, όπως πριν έναν χρόνο, χώρες και λαοί συνειδητοποιούνται και αντιστέκονται. Διδάξαμε αλληλεγγύη. Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους. Ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε.
Δεν έγιναν λίγα σε έναν χρόνο. Δώσαμε ρεύμα, τροφή, μετακίνηση στους φτωχούς, κρατήσαμε τις 100 δόσεις, ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, δίνουμε μάχη για τη μη μείωση των συντάξεων. Ξεσκεπάσαμε τους αντιδραστικούς της Ευρώπης.
Καταδείξαμε ότι η λιτότητα δεν διαλύει μόνο τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, σπρώχνοντας στην ανέχεια και τη φτώχεια τον λαό μας, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαλύει και τους λαούς της Ευρώπης, ενάντια στο δόγμα και το όραμα της ευρωπαϊκής ιδέας για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας, όπως πριν έναν χρόνο, χώρες και λαοί συνειδητοποιούνται και αντιστέκονται. Διδάξαμε αλληλεγγύη. Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους. Ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε.
Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι αγώνες μας, για να σταματήσουμε τη καταστροφή και να αρχίσει η ανάκαμψη μαζί με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, θα δικαιωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου