21.2.16

Σύριζα θέλανε…



Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στάθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποίησε τις υποσχέσεις του για επαναπρόσληψή τους, ωστόσο αμέλησε κάτι πολύ βασικό. Να τις πληρώσει.




Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι καθαρίστριες που έγιναν «σύμβολο» δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν αναγκαστικά και με σιωπηρή ανοχή, χωρίς μισθό, από την ημέρα που προσελήφθησαν μέχρι και σήμερα...


Επιπλέον αναφέρεται πως οι γυναίκες αυτές δεν παίρνουν ούτε καν έναντι από τους μισθούς των 600 και 750 ευρώ και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες πρόσληψής τους και να μην μπορούν να πληρωθούν ακόμη και όταν λήξουν οι συμβάσεις τους.
Την εμπλοκή στις πληρωμές προκαλεί το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους το οποίο έχει κρίνει μη σύννομη τη σύμβαση ορισμένου χρόνου με την οποία έγινε η πρόσληψή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμών τους ενώ για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία.
Πληροφορίες του Ε.Τ. αναφέρουν ότι και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες (όχι οι μόνιμες που μετά την απομάκρυνσή τους επαναπροσλήφθηκαν), αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου