26.2.16

Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως έχουν δίκιο…



Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τη ζημιά που προκαλούν. Δεν παραδέχονται την ημιμάθεια και την φαυλότητά τους.




Δεν ανέχονται την κριτική, ακόμη και την πιο καλοπροαίρετη, τιμωρούν την αυτοκριτική που εκφράζεται από υπουργούς της δικής τους κυβέρνησης οι οποίοι αποπέμπονται μόλις τολμήσουν να αναφωνήσουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Επενδύουν κάθε ανόητη και αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πρωτοβουλία, με το θολό και ανούσιο, αντισυστημικό, επαναστατικό, δήθεν αριστερό, περίβλημα που τους δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούν...



Δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν το κοινό καλό. Τους εαυτούς τους προστατεύουν και τους κομματικούς φίλους που τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα κοινωνικής προστασίας.
Ξεστομίζουν τα ψέματα με μεγάλη ευκολία. Έλεγαν ψέματα πριν ένα χρόνο, λένε περισσότερα σήμερα. Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μιας κουρασμένης κι απελπισμένης κοινωνίας με υποσχέσεις που γνώριζαν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν.
Τους ενδιέφερε μόνο η Εξουσία και τα προσωρινά ανταλλάγματά της. Τώρα που την κατέκτησαν, κακομεταχειρίζονται τους ομήρους, τους απογοητευμένους Έλληνες.
Αναφέρονται με ευκολία στο φαύλο παρελθόν των άλλων.
«Και οι άλλοι τα ίδια κάνανε…» φωνάζουν με ανυπόκριτη οργή και θυμό.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, κάποιοι από τους προηγούμενους έκαναν τα ίδια ίσως και χειρότερα.
Μόνο που οι άλλοι δεν έφεραν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Δεν έριξαν τη χώρα στον γκρεμό. Κατάφεραν έστω και -κυριολεκτικά- την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν κατεύθυνση, να επιχειρήσουν -έστω με μεγάλη καθυστέρηση- να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.
Οι προηγούμενοι ίσως να ήταν κακοί. Οι σημερινοί είναι επικίνδυνοι.
Πιστεύουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Φανατικοί σχολιαστές της θλιβερής πραγματικότητας, κραδαίνουν την πύρινη ρομφαία της Δικαιοσύνης (τους) αδιαφορώντας για την καμένη γη που αφήνουν πίσω τους.
Έτσι κι αλλιώς περαστικοί είναι.
Σύντομα θα επιστρέψουν στους καφενέδες και τις μαζώξεις απ’ όπου ξεκίνησαν.
Ως σχολιαστές κι επικριτές. Γιατί απέτυχαν ως Κυβερνήτες…

Χρήστος Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου