25.2.16

Παρατηρώντας την Ελλάδα να καταρρέει…



Μόνο τρόμο προκαλεί το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, με την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να βρίσκεται απέναντι σε προκλήσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.




Χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εγκλωβίζονται καθημερινά στη χώρα, λεωφορεία με αλλοδαπούς περιφέρονται ανά την Ελλάδα και δημιουργούν μικρά hot spots σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, στην Ειδομένη τα επεισόδια είναι πλέον καθημερινότητα, ενώ τα νησιά βουλιάζουν από κόσμο…


Χιλιάδες «φτωχοδιάβολοι» από κάθε γωνιά της Γης κυκλοφορούν στους δρόμους των Αθηνών, με την επαρχία να περιμένει τη σειρά της για να υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, αποκάλυψε πως θα γίνουν κέντρα και στη Λάρισα και στα Ιωάννινα.
Στην… εξίσωση πρέπει κανείς να προσθέσει και το αγροτικό ζήτημα που έχει προκαλέσει ήδη τεράστια προβλήματα στο εμπόριο, στις μεταφορές, στην οικονομία η οποία έχει παγώσει και εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που δεν κλείνει.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε, καμιά νομοθετική ρύθμιση, όλα είναι παγωμένα εν αναμονή των δανειστών που πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για μια σειρά από θέματα. Ούτε τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να ανοίξουν αν και έλεγαν ότι μπορεί να τις καταθέσουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο κόκκινο, το δημοσιονομικό κενό μεγαλώνει και ο φόβος του Grexit επανέρχεται.
Μπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις, η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση δείχνει να πελαγοδρομεί, αδυνατεί να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να βρει λύσεις, να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία καταρρέει αφού ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει.
Η ελληνική κοινωνία διακατέχεται από έναν φόβο, μία αίσθηση ότι τα χειρότερα έρχονται, καθώς η αίσθηση αναρχίας -ότι κι αν υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου- είναι διάχυτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου