14.2.16

Ξύλο στα ΜΑΤ, και μετά… φραπεδιές στο Zonar's!Τέτοιες σκηνές που εξελίχθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι τους αστυνομικούς δεν νομίζω ότι είδαμε ποτέ.Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο όταν κάποιος από αυτούς τούς ειδοποίησε ότι στην πλατεία Καραϊσκάκη η Αστυνομία εμποδίζει να συνεχίσει την πορεία του ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο πορτοκάλια και ντομάτες…


Μια ομάδα νέων αγροτών (η πλειονότητα των αγροτών  είναι νέα άτομα, ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών) έφυγε από το υπουργείο και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου έγινε το «έλα να δεις». Απίστευτα πράγματα, αφού οι αγρότες κυνήγησαν με στραβοκατσούνες, με μαγκούρες, με ξύλα, με γκλίτσες (πείτε τες όπως θέλετε) αλλά και με ντομάτες και με δυναμιτάκια τους άνδρες του ΜΑΤ, οι οποίοι ετράπησαν σε άτακτο φυγή.
Πρωτόγνωρες εικόνες σάς λέω, κυρίως όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έτρεχαν να κρυφτούν για να αποφύγουν την οργή των αγροτών. Μάλιστα βρέθηκε στη μέση ένα περιπολικό της Αστυνομίας το οποίο πλήρωσε το μένος των αγροτών.
Αγροτικό ραντεβού στου... Zonar's
Είδαν, σε μια ανάπαυλα της μάχης με τα ΜΑΤ, τα τραπεζάκια έξω στην Πανεπιστημίου και προφανώς να σκέφτηκαν «ευκαιρία για φραπόγαλο». Και ούτε καν ενδιαφέρθηκαν τι εστί Zonar's, αν εκεί συγκεντρωνόταν κάποτε η αφρόκρεμα της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Για τους κρητικούς αγρότες που στρατοπέδευσαν στην Αθήνα το Zonar's ήταν ένα καφενείο, σαν αυτά που υπάρχουν στην Κρήτη. Πήγαν λοιπόν εκεί (στα τραπεζάκια έξω), παράγγειλαν στα έκπληκτα γκαρσόνια φραπόγαλο και συζητούσαν.
Οσοι κάθονταν στο εσωτερικό του Zonar's τούς κοίταζαν με περιέργεια, το ίδιο και όσοι έτυχε να περνούν από την Πανεπιστημίου. Αλλά και τα γκαρσόνια ήταν απορημένα από τις παραγγελίες με... φραπόγαλο που δέχονταν συνεχώς.
Μια άλλη ομάδα κρητικών αγροτών πήγε βόλτα στην... Ερμού. Μάλιστα τους σταμάτησαν μερικά κορίτσια που με τη θέα τους ενθουσιάστηκαν και τους ζήτησαν να βγάλουν... selfies μαζί τους (φωτογραφία). Οι αγρότες εν αναμονή της συγκέντρωσής τους στο Σύνταγμα, χωρίς να αποχωριστούν τις γκλίτσες τους, δεν χάλασαν σε κανένα κορίτσι το χατίρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου