31.3.16

Ιδανικοί αυτόχειρες…



Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα εξετάζει τα τεκταινόμενα για την Ελλάδα (αν υπάρχει Ελλάδα στο μέλλον) της γενιάς μας, θα εκπλαγεί για το πώς καταφέραμε μέσα σε δέκα μόλις χρόνια να «αυτοδιαλυθούμε». Χωρίς πόλεμο, χωρίς εισβολή, χωρίς να μας βομβαρδίσουν. Έτσι απλά, από μόνοι μας.




Πως κατάφερε μια χώρα από τις 35 πιο πλούσιες του κόσμου, με ατέλειωτες παραλίες, ήλιο, και φύση,  μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ευρωζώνης, που οργάνωσε μεγαλειώδεις Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, και κέρδισε το Πανευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου… μια χώρα με τις περισσότερες Πόρσε Καγιέν (κατά κεφαλή) στην Ευρώπη, μια χώρα στην οποία οι περισσότεροι κάτοικοί της ήταν παίκτες στο χρηματιστήριο, και που άνοιγαν κάθε βράδυ χιλιάδες φιάλες (ακόμη και μαύρο Τζόνι) στα επίσης χιλιάδες σκυλάδικα της επικράτειας… πως αυτή η χώρα μέσα σε δέκα μόλις χρόνια «αυτοκτόνησε» συνειδητά, ψηφίζοντας ένα αριστερό ρεμπέτ ασκέρ, αποτελούμενο από διάφορα συμπλεγματικά αγράμματα ανθρωπάκια, που στην πλειοψηφία τους είναι προϊόντα ενός κομματικού σωλήνα, χωρίς καμιά εργασιακή εμπειρία, επαγγελματίες κομματόσκυλα δηλαδή, και που είθισται να μην πλένονται… Είναι σαν ο τρελός του χωριού να ψηφίστηκε για δήμαρχος.



Και άντε καλά, να ‘σαι έφηβος πάνω στη τρέλα σου, και να θες να γκρεμίσεις το κακό σύστημα που μας πατάει σαν χταπόδια αφού, και να θες να πηγαίνεις περισσότερες μέρες εκδρομές, τότε καλά κάνεις και ψηφίζεις τον πιο μαγκάκο της τάξης για πρόεδρο του 15μελούς, κι ας είναι σκεπάρνι από πλευράς μαθημάτων. Αλλά να είσαι ενήλικας, με χρέη, γραμμάτια, και νοίκι, με παιδιά… και να ψηφίζεις τον ίδιο μαγκάκο για πρωθυπουργό… αυτό δεν λέει.
Διότι ξέχωρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ύφεση, τα τοξικά τραπεζικά προϊόντα, την ποσοτική χαλάρωση, τις υποβαθμίσεις της οικονομίας μας από τους ξένους οίκους, το δυσανάλογα τεράστιο χρέος μας, το έλλειμμα, την ανεργία, τον υπέρμετρο δανεισμό,  κλπ κλπ μεγαλύτερη εντύπωση μου προκαλεί η απότομη μεταστροφή του καλομαθημένου μπρούκλη νεοέλληνα σε … κομμουνιστή! Και μάλιστα είκοσι και βάλε χρόνια μετά την επίσημη «αυτοδιάλυση» και κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του παγκόσμιου κομμουνισμού.
Δεν το χωράει ο νους μου. Διότι ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το πώς και το γιατί η κυρά Σούλα, και η κάθε κυρά Σούλα, που ανάθεμά με αν ξέρει ποιος  ήταν ο Μαρξ, και που πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο και στα μανικιούρ, για να είναι φρέσκια και ποθητή το σαββατόβραδο που θα χορέψει επάνω στα τραπέζια, και που η μοναδική της πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα προέρχονταν από την Μενεγάκη ή στην καλύτερη από τον Παπαδάκη, ξαφνικά ανακάλυψε ότι κατά βάθος ήταν ανέκαθεν αριστερή, και ψήφισε κόμμα που έχει ως όραμά του να μας κάνει Βενεζουέλα… χωρίς βέβαια η ίδια να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα εδώ και δέκα δεκαπέντε χρόνια, από την ώρα που και εκείνοι οι κακόμοιροι αποφάσισαν να την δουν αριστερά. Και δεν το ψήφισε μία μόνο φορά… αν βάλουμε το δημοψήφισμα, και τις τελευταίες εκλογές του Σεπτέμβρη, τότε μιλάμε για κανονικούς μπολσεβίκους και όχι απλά αριστερούς. Και όλα αυτά με κλειστές τράπεζες, κάπιταλ κοντρόλς, απόπειρες κατάληψης του νομισματοκοπείου, κλπ. 

Μιλάμε για τρέλα. Για την οποία δεν αρκεί ο ιστορικός για να την ερμηνεύσει, αλλά θα χρειαστεί συνδρομή της ψυχιατρικής, μπορεί και της εγκληματολογίας.
Πως γίνεται ένας λαός, σούπερ κακομαθημένος, που κορόιδευε επί δεκαετίες τους «πορτοφολάδες» Γιουγκοσλάβους, τους «πειναλέους» Βούλγαρους, και τους «ξυπόλητους» Ρουμάνους (χώρια τους Αλβανούς), εν έτει 2015 να αποφάσισε συνειδητά να τους μοιάσει, με 25 χρόνια υστέρηση, την ώρα όμως που τα κράτη αυτά έχουν ήδη περάσει στο μέλλον, έχουν αποκηρύξει τις παιδικές τους ασθένειες, και σήμερα πρωτοπορούν σε κάθε οικονομικό, πολιτικό, και κοινωνικό τομέα. Χώρια που αποδεικνύονται πολύ πιο πατριώτες από εμάς (βλ. μεταναστευτικό), που ψηφίσαμε, μεταξύ άλλων, και τον Ελληναρά συγκαμένο, για να … μας φέρει τους Τούρκους χωροφύλακες στα νησιά, και τις γερμανικές φρεγάτες στο Αιγαίο. Ο οποίος συγκαμένος παρεμπιπτόντως, τώρα απειλεί πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί αν δεν απομακρυνθεί ο Μουζάλας!!!!!
Είναι τέτοιο το σοκ που αισθάνομαι ώρες ώρες με αυτή την αυτοκαταστροφική διάθεση του λαού μας, που αρχίζω να πιστεύω μήπως τελικά είχαν δίκιο όλοι εκείνοι οι πυροβολημένοι, που χρόνια τώρα επιμένουν ότι μας ψεκάζουν.
Προσωπικά, γνωρίζω άτομα που στις νορμάλ εποχές θεωρούσα φυσιολογικούς, με τα εξοχικά τους, τα τζιπ τους, τις επιχειρήσεις τους, και όλα εκείνα τα καλούδια του καπιταλισμού, που αν τους έλεγα για την 17 Ν, ή για τις θεωρίες του Μαρκούζε, ή για τον Καστοριάδη, με κοιτούσαν σαν να ‘μουν ούφο, και μόνο που δεν με έδερναν. Ο μοναδικός τους νταλκάς ήταν να πάρει ο (Μ)ΠΑΟΚ καμιά μεταγραφή, να οργανώσουν κανένα ταξιδάκι στο Μπαλί, και να κανονίσουν σε ποιο σχήμα θα πετάξουν τις γαρδένιες τους το βράδυ. Και όμως… όλοι αυτοί, από τότε που μας χτύπησε η κρίση, πέρασαν σταδιακά από τον αντιμνημονιακό αγαναΧτισμό στον συριζαϊσμό! Γίνανε λάβροι κομμουνιστές!
Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών, πιο Αίλλυνες,  πίνουν νερό και στο όνομα του συγκαμένου!!!!! Για να μην αναφερθώ στους πιο απλοϊκά σκεπτόμενους και γενικά πολιτικά και ιστορικά ανώριμους, έως αδαείς,  που ανακάλυψαν (όψιμα κι αυτοί) τα καλά του … ναζισμού, ψηφίζοντας και στηρίζοντας τον Σομαλό και την παρέα του.
Είναι σαν να μας μάτιασαν γενικώς.
Θα μου πείτε πως δεν είναι έτσι ακριβώς. Πως δεν έγιναν ξαφνικά κομμουνιστές όλοι αυτοί, αλλά πολύ απλά ως επιτήδειοι, ως τυχάρπαστοι ψηφοφόροι, κυρίως πρώην πασόκοι, συνηθισμένοι στο μπακαγιόκο, μάσησαν από τις φανφάρες του Αλέξη, και γι αυτό τον έστειλαν στο Μαξίμου μπας και με το μαγικό του ραβδάκι καταφέρει να σκίσει το μνημόνιο, να καταργήσει τους φόρους, να φέρει αυξήσεις και απασχόληση, και γενικώς να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στις παλιές καλές εποχές της επίπλαστης ευμάρειας, να πίνουμε Τσίβας και να παρακολουθούμε τον Τσάγκα, τον Πρόδρομο, και την Μαίρη Σκόρδου... Και τα βράδια να αναλύουμε τις θεωρίες του Καπερνάρου και τα ερωτικά προβλήματα της Μπεζεντάκου ζωντανά στον Ζούγκλα.
Δεν είναι δηλαδή συνειδητοί κομμουνιστές όλοι αυτοί που έδωσαν φτερά στον Σύριζα, άσχετα αν ψηφίζοντας Αλέξη, ψήφισαν την Ρόζα, την Αριστερή Πλατφόρμα, το ΔΗΚΚΙ του Πάντζα, τον Αντι-ιμπεριαλιστικό Αγώνα, τον Ρούντι πως τον λένε, και άλλους τέτοιους παλαβούς που ονειρεύονται (το λέει και το καταστατικό του Σύριζα) αφοπλισμό της αστυνομίας, έξοδό μας απ το ΝΑΤΟ, και στο βάθος δραχμή…
Μα αν είναι έτσι, και δεν ήξεραν που έμπλεξαν, τότε γιατί δεν τον έφτυσαν τον Αλέξη στις προηγούμενες εκλογές, τότε που η καταστροφή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, και ο ίδιος είχε προσκυνήσει την Μέρκελ και τον «σακάτη»; Γιατί του έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το όραμά του να μας κάνει Αλβανία του Ενβέρ, κουνώντας μας το δάκτυλο, παρέα με τον λαοπρόβλητο (3.69% πήρε) συγκαμένο, μέτρ της κυβίστησης; Στηρίζοντας διά της ψήφου τους  μια κυβέρνηση που διαλύει συστηματικά τα πάντα όλα, που μας έκανε διεθνές ανέκδοτο, και που μας γέμισε με Αφγανούς και Μαροκινούς λαθρομετανάστες, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών εκ των οποίων οι τρεις είναι Μουσουλμάνοι, και οι υπόλοιποι απλά ανισόρροποι;
Πως γίνεται;
Θα μου πείτε (μου το λένε κάποιοι) το κάνανε διότι επιτέλους κάποιος τα έβαλε με την διαπλοκή! Και θα σας απαντήσω… άιντε και στον διάολο.
Ιδανικοί αυτόχειρες είναι… χρήσιμοι ηλίθιοι… τίποτα άλλο. Και μας πήραν όλους μαζί στον λαιμό τους. Συνένοχοι στο έγκλημα.

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Ωχωχώμ,καλά να πάθετε βλάκες!!Πρώτη φορά αριστερά δεν θέλατε;περήφανη διαπραγμάτευση με τον Βαρουφάκη δεν θέλετε;Φάτε καλά τώρα!!Πάνω που είχε έρθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις πέφτανε στην χώρα μαζί με τα ευρώ βροχή,εσείς τα καταστρέψατε όλα...Διότι αν συνέχιζαν ο Βαγγέλης Σαμαράς και Αντώνης Βενιζέλος τώρα θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και θα κανονίζαμε για Μύκονο το καλοκαίρι.Άσε που δεν θα είχαμε κανεναν πρόσφυγα και θα είχε λυθεί το παγκόσμιο μεταναστευτικό πρόβλημα.Που να στείλω απέναντι πρόσφυγες θα έλεγε ο Ερντογάν;Εκεί υπάρχει ο Σαμαράς,ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν αστειεύεται..!!Άντε και να ερχότανε καμια 1-2 χιλιάδες το πολύ....Θα τους παραλάμβαναν ο Άδωνης με τον Τσεκούρη,θα τους πήγαιναν στα αποτεφρωτήρια του Καμίνη και τέλος...
    τώρα;;;
    Αχαριστε ελληνικέ λαέ,πλήρωνε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή