3.3.16

Να ποιοι φταίνε για όλα!



Τώρα τους φταίει το Google - συνωμοτεί, λένε, για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Τους φταίει και το διαδίκτυο - είναι δυνατόν να μπορεί να έχει λόγο ο καθείς, ενώ αυτό το δικαιούνται μόνο οι κομματικοί ινστρούχτορες; (Άσχετα τι λέγανε πριν περί αμφίδρομης επικοινωνίας και Γκι Ντεμπόρ, που πια δεν συμφέρουν).




Τώρα τους φταίνε οι αγρότες - και φταίνε, διότι δεν είναι πια ακτήμονες, όπως στην εποχή του Κιλελέρ. Εδώ και χρόνια πήραν τρακτέρ, έχουν καλά σπίτια, επιδοτήσεις, κομπιούτερ και στα μπλόκα μιλάνε μεταξύ τους με smart phones. Τους είναι ταξικά ακατανόητοι, διαφορετικοί από τους μενσεβίκους της Ουκρανίας του μεσοπολέμου, που δικαίως εξόντωσε ο Πατερούλης διότι ήταν μεγαλοϊδιοκτήτες: κατείχαν από μία κατσίκα...



Τώρα τους φταίνε τα κανάλια - είναι δυνατόν να υπάρχουν όλοι αυτοί οι ανεξέλεγκτοι καναλάρχες, ενώ θα ήταν αρκετή μια ερυθρή ΥΕΝΕΔ για το καλό του λαού;
Μια κόκκινη ΥΕΝΕΔ που θα δείχνει όλη μέρα άρση βαρών, τετράωρες κομματικές ομιλίες αλά Κάστρο και θα καθοδηγεί τους υπηκόους στην παραγωγή, στη σωστή ηθική και στην αγνότητα - μέχρι και το παλαιό, πλην διαχρονικό εγκόλπιο του Φαράκου θα βοηθούσε: πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στη δουλειά, πρώτοι στον αγώνα. Όποιος θα διαφωνεί θα θεωρείται ότι πάσχει από μικροαστικό σύνδρομο και βουρ για κανένα κοκτέιλ στην κλινική.
Τώρα τους φταίνε οι Ευρωπαίοι - ο άλλος, ο Λάκης, βρίσκει πως μήτρα όλων των δεινών της εποχής, κατά τρόπο μεταφυσικό, είναι ο κύριος Σόιμπλε, κυρίως διότι είναι παράλυτος.
Αυτή είναι η βαθυστόχαστη, μαρξιστική-διαλεκτική ερμηνεία του Λάκη. Αν δεν ήταν ανάπηρος ο Σόιμπλε, θα ήταν φιλέλλην, κάτι σαν τον λόρδο Μπάιρον - αν και ο λόρδος Μπάιρον ήταν επίσης κουτσός αλλά και φιλέλλην. Ενώ ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όντας παράλυτος στα κάτω άκρα, σε καροτσάκι, λόγω πολιομυελίτιδας, εξελέγη τρεις φορές πρόεδρος των ΗΠΑ και διηύθυνε επιτυχέστατα για τη Δύση τον πόλεμο κατά των Ναζί. Φαίνεται πως επειδή ήταν στο καρότσι είχε παρανοϊκή, έμμονη ιδέα εναντίον των Γερμανών - αλλιώς δεν εξηγείται.
Τώρα τους φταίνε οι γραβάτες των δικηγόρων, που βέβαια βγάζουν λιγότερα απ’ τον Τσίπρα που δεν φοράει γραβάτα. Ίσως να πίστευαν πως είναι κι αυτοί προλετάριοι και θα στηρίξουν την “αριστερή” κυβέρνηση, πως με φορολογία 80% συνολικά στο εισόδημά τους θα ήταν ευτυχισμένοι, αφού θα δούλευαν δωρεάν, υπέρ του λαού, κατά των κακών δύο πρώτων μνημονίων, αλλά υπέρ του τρίτου που είναι μαρξιστικώς καλό.
Τώρα τους φταίνε οι Αυστριακοί για τους πρόσφυγες. Φταίνε οι Τούρκοι, φταίνε οι Σκοπιανοί, οι Βούλγαροι - πάντως η κυρα-Τασία δεν φταίει. Αυτή, που νόμιζε πως θα επιβληθεί επιτέλους ο διεθνισμός σε έναν κόσμο γεμάτο σύνορα, αν ανοίξει διάπλατα τα δικά μας και μπουν κατά μπουλούκια και κατά λεφούσια όλης της γης οι πικραμένοι. Θα εξοντωθεί, θα νοθευτεί επιτέλους ο μισητός ελληνισμός, που είναι η μήτρα του εθνικισμού, και οι καλοί και αγαθοί λαθρομετανάστες θα φέρουν την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την κατάργηση, διεθνώς, των συνόρων και των εθνών. Έτσι πιστεύει η κυρα-Τασία και ουκ ολίγοι ομόσταυλοι. (Πού είναι, ρε παιδί μου, και αυτή η Κούνεβα να μας σώσει;)
Και για τους προπηλακισμούς των βουλευτών της κυβέρνησης, που προηγουμένως οι ίδιοι προπηλάκιζαν τους αντιπάλους τους, φταίνε πάλι οι δημοσιογράφοι, λέει ο Βούτσης. Κι επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τίποτα, άρχισαν να κάνουν αναδρομική αντιπολίτευση στον Σαμαρά. Πού τον θυμήθηκαν; Και σε λίγο, άμα ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα, θα δούμε να κάνουν και αντιπολίτευση στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας, κατά τη μελό διατύπωση εκείνης της εποχής - τι λογικότερο και πιο σύγχρονο, αφού ο άλλος επικαλείται ήδη την πολύ παλαιότερη γιαγιά του απ’ τον ΕΛΑΣ;
Τώρα του κοντού οργάνου τα μαλλιά του φταίνε. Και η Apple τους φταίει, που δεν έχει άλλη δουλειά, εκεί που βρίσκεται, στου διαβόλου τη μάνα, παρά να βυσσοδομεί όλη μέρα κατά του γίγαντα Πολάκη, κατά του ηγέτη Κατρούγκαλου.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου