4.3.16

Τουλάχιστον γελάμε…Τι εστί Καρανίκας;
Τι ήθελαν οι «γαλάζιοι» να ζητήσουν την καρατόμηση του πρωθυπουργικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα, ο οποίος, κατά δήλωσή του, εμφανίζεται «αδιόριστος εκπαιδευτικός, σερβιτόρος ανορθόγραφος και ανυπότακτος»; Θύμωσε η Ολγα Γεροβασίλη και συμβούλευσε τους «γαλάζιους» να βγάλουν έναν μεγαλοπρεπή... σκασμό (έτσι ακριβώς το είπε), λέγοντας ότι «εμείς ξέρουμε τι εστί Καρανίκας, εμείς τον ξέρουμε καλύτερα. Ξέρουμε τα προσόντα του. Δεν τα ξέρουν οι νεοδημοκράτες. Ζητούν την καρατόμησή του και μάλιστα εντός της ημέρας;». Και πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε ότι «δεν πρόκειται να φύγει από το πρωθυπουργικό γραφείο».Σας ενημερώνω ότι ήδη ετοιμάστηκε το γραφείο του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Καρανίκα. Εγινε ο 172ος σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα και θα στεγάζεται εκεί όπου στεγάζονται και οι υπόλοιποι σύμβουλοι, στην οδό Βασ. Σοφίας. Δεν έμαθα ακόμη αν του ετοίμασαν και γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου (εκεί στο υπόγειο, όπου βρίσκονται και άλλοι σύμβουλοι), ούτε αν του δόθηκε ή όχι η πρώτη αποστολή ως συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού και ποια είναι αυτή…


«Εχω μια... ενδιαφέρον πρόταση»!
Συγκάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του εν όψει του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα το Προσφυγικό. Και άρχισε την ομιλία του: «Εχω μια... ενδιαφέρον πρόταση». Ενας από τους βουλευτές τον διόρθωσε: «Ενδιαφέρουσα πρόταση, Σταύρο, και όχι ενδιαφέρον πρόταση». Ο κ. Θεοδωράκης απλώς τον κοίταξε, δεν διόρθωσε και συνέχισε. Οπότε ο βουλευτής ξαναχτύπησε: «Μην πας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πεις έχω μια ενδιαφέρον πρόταση γιατί κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει στα σοβαρά». Ξέρετε ποια ήταν η «ενδιαφέρον πρόταση» του κ. Θεοδωράκη για το Προσφυγικό; Να διοριστεί ένας οικουμενικός υπερυπουργός με θητεία μεγαλύτερη από αυτήν της κυβέρνησης που θα έχει την ευθύνη για το Προσφυγικό. Θα είναι υπεράνω όλων των υπουργών και θα κρίνεται μόνον από τη Βουλή των Ελλήνων. Η πρόταση πάντως, έστω και «ενδιαφέρον», πέρασε.
Το Wi-Fi τους μάρανε…
Δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν νοσηλευτές, δεν έχουν κλίνες εντατικής θεραπείες, δεν έχουν γάζες, βελόνες και φάρμακα, αλλά έχουν δωρεάν Wi-Fi. Ναι, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα μπορούν να σερφάρουν ελεύθερα στο Διαδίκτυο σε 31 δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μια που ανακοινώθηκε με... τυμπανοκρουσίες μια τέτοια σπουδαία - πρωτίστως για τους ασθενείς - είδηση, ας διασφαλίσουν τουλάχιστον οι αρμόδιοι ότι το σύστημα θα λειτουργεί κανονικά και όχι σαν αυτό του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Υγείας.
Οι μαξιλαροκλέφτες!
Κλάπηκαν τα ολοκαίνουργα βελούδινα μαξιλάρια από τους ολοκαίνουργους καναπέδες του Εντευκτηρίου της Βουλής. Η κλοπή έγινε Δευτέρα προς Τρίτη όταν οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι από τα δέκα μαξιλάρια που αγοράστηκαν, έλειπαν τα τρία. Διενεργούνται ανακρίσεις. Αλλά αν ψάξουν σε γραφεία, σίγουρα θα τα βρουν, αφού είναι αδύνατον να τα βγάλουν από τη Βουλή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Τα ring- tones της κυβέρνησης!
Τώρα ποιος θα τους πάρει στα σοβαρά; Το τηλέφωνο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου όταν χτύπησε στη Διάσκεψη των Προέδρων ακούστηκε ένα... καψουροτράγουδο (πιο βαρύ δεν γίνεται). Το τηλέφωνο του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ χτυπά με τον ύμνο τού... Ολυμπιακού, ενώ το τηλέφωνο της νέας υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη χτυπά με το «You' re beautiful».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου