2.3.16

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό!



Ή αλλιώς: Η καριέρα είναι χολέρα!

Θυμόσαστε την εποχή της «πλέριας δημοκρατίας» του πρώιμου Πασόκ; Στην δεκαετία του ’80; Που σήμερα όλοι σχεδόν λοιδορούμε, άσχετα αν οι περισσότεροι ούτε καν την έζησαν καθότι ανήλικα παιδάκια (στην καλύτερη) τότε;




Τότε λοιπόν, επί Ανδρέα Παπανδρέου, το 1987 (αν θυμάμαι καλά) είχε διοριστεί Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κάποιος νεαρός ονόματι Τρεπεκλής, γιος οικογενειακού φίλου του Ανδρέα, και ξενοδόχος στο επάγγελμα, με σχετικές σπουδές. Την επομένη του «διορισμού» του ξέσπασε κανονικός πόλεμος στα ΜΜΕ της εποχής, επειδή ο εν λόγω νεαρός ΔΕΝ είχε πάει (νόμιμα) φαντάρος!
Και αν πάλι θυμάμαι καλά, η τοποθέτησή του ανεκλήθη.


Τα θυμάμαι όλα αυτά, διότι όπως όλα δείχνουν, παρά τις δεκαετίες που μεσολάβησαν, η χώρα αντί να πάει μπροστά, πάει ολοταχώς προς τα πίσω… και μάλιστα τρεκλίζοντας.
Σήμερα λοιπόν, το να μην έχει πάει κάποιο κυβερνητικό στέλεχος φαντάρος, όχι μόνο δεν προκαλεί αντιδράσεις, αλλά για πολλούς θεωρείται και εύσημο. Ας μη ξεχνάμε ότι φαντάρος δεν πήγε ούτε ο επί χρόνια εμβληματικός υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Άκης.
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στη σημερινή κατάντια, όπου τα χαστούκια είναι τόσα πολλά και τόσο δυνατά, που ακόμη και ο πιο προσεκτικός παρατηρητής της επικαιρότητας δεν τα προλαβαίνει.
Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή έναν ακόμη διορισμό ενός ακόμη κομματόσκυλου, αυτή τη φορά στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού! Προφανώς μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας του Σύριζα να μειώσει την ανεργία των νέων.
Πρόκειται για κάποιον κ. Καρανίκα από τον Γιδά (Αλεξάνδρεια) της Ημαθίας, ο οποίος ανέλαβε αυτό το κρίσιμο πόστο, με μόνο του προσόν την παιδιόθεν φιλία του με τον Αλέξη.
Την ίδια δηλαδή ώρα που χιλιάδες3 νέοι επιστήμονες με μάστερ και διδακτορικά φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ενώ στο δημόσιο δεν μπαίνει ούτε κουνούπι, κάποιοι κυριολεκτικά αγράμματοι συριζαίοι, διορίζονται μετακλητοί επιστημονικοί συνεργάτες υπουργών, και σύμβουλοι πρωθυπουργού.
Ο συγκεκριμένος από τον Γιδά, τελείωσε, λένε, ΤΕΙ, δουλεύει ως σερβιτόρος (κάποιοι λένε ντελιβεράς), και δηλώνει αδιόριστος(!!!) εκπαιδευτικός. Πλούσια δηλαδή τα τυπικά του προσόντα. Έλα όμως που δεν έχει πάει φαντάρος. Και όχι επειδή σπούδαζε το παιδί και δεν πρόκαμε, αλλά επειδή είναι και συνειδητός αντιρρησίας. Από αυτούς που θεωρούν τον στρατό εργαλείο του παγκόσμιου κεφαλαίου που θέλει να μας πιει το αίμα αφού.
Μάλιστα, ως τέτοιος, έχει καταδικαστεί για ανυποταξία, και έχει κάνει και ένα χρόνο φυλακή! Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα : Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το συμπέρασμα; Για να διοριστείς κλητήρας στο δημόσιο, εκτός από ακτινογραφίες θώρακα και όλα τα  σχετικά, χρειάζεται και απολυτήριο στρατού, χρειάζεται και καθαρό ποινικό μητρώο. Για να διοριστείς όμως σύμβουλος πρωθυπουργού, και να τσεπώνεις δυο χιλιαρικάκια (χώρια οι υπερωρίες κλπ) κάθε μήνα, όχι μόνο δεν χρειάζονται σπουδές, όχι μόνο δεν χρειάζεται να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, αλλά δεν χρειάζεται καν καθαρό ποινικό μητρώο!
Αυτό θα πει πραγματική δημοκρατία… όπου το παρελθόν σου δεν σε κυνηγά, και άρα όλοι είμαστε ίσοι, και όλοι έχουμε το δικαίωμα στο όνειρο. Είτε σπουδάσαμε είτε όχι, είτε διαβάζαμε είτε πετούσαμε μολότοφ… είτε ξέρουμε στοιχειώδη ελληνικά είτε όχι. Αυτό θα πει ισότητα ρε γίδια!

Strange Attractor

ΥΓ- Αν κρίνω από διάφορα τουίτ του εν λόγω συμβούλου, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει εκτός από μορφωμένο παιδί να είναι και καλόγουστος μερακλής, αφού κάθε μέρα φλέρταρε «ηλεκτρονικά»  την … Μενεγάκη, αυτόν τον φάρο πολιτισμού, και αριστερής αξιοπρέπειας.

1 σχόλιο:

  1. Όταν όμως, προεκλογικά, λέγαμε στους αφελείς ότι δε μας τρομάζει τόσο η οικονομική καταστροφή που θα προκληθεί από την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ όσο η γενικότερη οπισθοδρόμηση σε όλα τα επίπεδα, αφενός μας αποκαλούσαν Σαμαράκια αφετέρου ομολογώ ότι ούτε εγώ δεν περίμενα ότι θα ήταν ικανοί να προκαλέσουν εθνική καταστροφή τέτοιου μεγέθους. Το ερώτημα παραμένει και σκοπεύω να το θέτω επίμονα: Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι ευκολόπιστοι αυτόχειρες, τη συν-υπευθυνότητά τους στο ξεχαρβάλωμα της Χώρας ? Αντιλαμβάνονται τη συμφορά που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν, στους εαυτούς τους, στα παιδιά τους και στις επερχόμενες γενιές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή