22.3.16

Πως και γιατί αντέχει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ;



Διαβάζω, και εδώ και στο τουίτερ, σχόλια απογοήτευσης για την, σχετική, αντοχή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Κατά την άποψή μου είναι εντελώς φυσιολογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά αξιωματική αντιπολίτευση μετά από 12 μήνες. Η ΝΔ ήταν απασχολημένη το πρώτο εξάμηνο,της εθνοσωτηρίου Α', με το πως θα "παραιτήσει" τον Σαμαρά και το δεύτερο με την εκλογή προέδρου. Αν εξαιρεθεί ο Agent Smith Άδωνις Γεωργιάδης οι υπόλοιποι ήταν σε άλλη χώρα για τους λόγους του ο καθένας.




Η εθνοσωτήριος Α' έχοντας τεράστια ανοχή, ακόμη και από ανθρώπους που δεν την ψήφισαν, διεξήγαγε μια "περήφανη διαπραγμάτευση" τους πρώτους έξι μήνες και η τελική ήττα είχε τα χαρακτηριστικά μιας ήττας με αναφορές στον Παπαφλέσσα. Τα ΜΜΕ για να μην κατηγορηθούν για μεροληψία, αλλά και υπό την διαρκή απειλή των τηλεοπτικών αδειών, τη στήριξαν…



Ακολούθησε το δημοψήφισμα το οποίο έγινε για να συσπειρωθεί το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και για να χτιστεί το προφίλ του "ηγέτη". Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν αυτό που θα επιθυμούσαν αλλά αυτό ήταν δευτερεύον. Αρκούσε η ήττα των Ναζί "Μενουμευρώπηδων".
Οι τράπεζες μπορεί να έκλεισαν αλλά οι μόνοι που το κατάλαβαν ήταν οι επιχειρηματίες. Οι οποίοι επιχειρηματίες είναι κι αυτοί "βδελύγματα της Αποκαλύψεως" για τους περισσότερους. που ψήφισαν την εθνοσωτήριο και το 61%, οπότε όλα καλά. Ήταν και καλοκαίρι με αυξημένα έσοδα, λόγω τουρισμού, οπότε κουτσά στραβά αυτοί που "πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας" ανταπεξήλθαν στις πληρωμές μισθών.
Την ίδια χρονική περίοδο, και έως σήμερα, δεν ελήφθη το παραμικρό δυσάρεστο μέτρο. Το μνημόνιο 3 της εθνοσωτηρίου ψηφίστηκε 14 Αυγούστου όταν δηλαδή ο "λαός" ήταν για μπάνια. Ο μέσος ψηφοφόρος, όχι μόνο της εθνοσωτηρίου, ανακουφίστηκε γιατί στην ξαπλώστρα με τα σφηνάκια πίστεψε ότι τη σκαπούλαρε με τον ΕΝΦΙΑ (αν κατάλαβε και αυτό).
Στη συνέχεια είχαμε εκλογές με γενικές και αόριστες "αλήθειες" που είχαν όμως ως ανακουφιστικό DEPON το λεγόμενο και "παράλληλο πρόγραμμα". Οι "Σαμαροβενιζέλοι", ακόμη και αν δεν υπήρχαν πλέον, φυσικά και δεν ήταν ελκυστικοί και έτσι είχαμε το γνωστό αποτέλεσμα. Μετά τις εκλογές συνεχίστηκε η ίδια αναβλητικότητα επιβολής μέτρων μέχρι που φτάσαμε στα Χριστούγεννα και μετά στο ασφαλιστικό που είναι κάτι σαν το "γιοφύρι της Άρτας".
Δεν πρέπει λοιπόν να απορούμε για την αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια σοβαρή κάμψη θα αρχίσει να φαίνεται μόλις ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα πρώτα μέτρα. Γι αυτό και πιστεύω πως η εθνοσωτήριος θα επιδιώξει νέες εκλογές πριν την εφαρμογή τους.

Γιάννης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου