19.5.16

Η κατάντια της Ειδομένης του Μουζάλα…

Σε «γκέτο» έχει μετατραπεί ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών, με Ιρακινούς να ωθούν Παλαιστίνιες στην πορνεία μέσα σε βαγόνια εγκαταλελειμμένου τρένου ή και σε ξενοδοχείο της περιοχής. Εγκληματικές ομάδες δρουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, όπου η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών έγινε μόνιμη, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τους Σκοπιανούς.




Μέσα στην απόγνωση και την απελπισία, «επιτήδειοι» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκμεταλλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και την πλήρη απουσία της αστυνομίας, κάνοντας εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός.
Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί...


 

Στο εμπόριο «λευκής σαρκός», ωστόσο, τα πρωτεία τα έχουν Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα έχει μετατρέψει σε αυτοσχέδιο οίκο ανοχής δυο βαγόνια ενός εγκαταλελειμμένου τρένου, στα οποία εκδίδονται τρεις γυναίκες, ενώ άλλες δύο παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε ξενοδοχείο της περιοχής, για λίγα ευρώ.
Όσοι πάντως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν λίγο παραπάνω, μπορούν να πάρουν μία από τις ιερόδουλες στη σκηνή τους, για να περάσουν τη νύχτα μαζί.
Κατά πληροφορίες, οι εκδιδόμενες είναι Παλαιστίνιες, ενώ ο μαστροπός είναι ιρακινής καταγωγής. Το κύκλωμα εκμεταλλεύεται τις γυναίκες, δίνοντάς τους λίγα λεφτά, καθώς οι ίδιες είτε έχουν χάσει τους άντρες τους είτε εκείνοι πρόλαβαν να περάσουν τα σύνορα.
Την ίδια ώρα, στο «γκέτο» της Ειδομένης το εμπόριο ναρκωτικών διεξάγεται ελεύθερα, με τους εμπόρους να πουλάνε το ένα γραμμάριο χασίς έναντι 20 ευρώ, αλλά να ικανοποιούν και τα γούστα όσων προτιμούν την ηρωίνη...
Όλα αυτά, φυσικά, υπό το... διόλου άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, η οποία απουσιάζει από την περιοχή, αφήνοντας τα κυκλώματα να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση εντός και εκτός καταυλισμού...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου