5.6.16

Ο “μαρτυριάρης” Κυρίτσης …



Ο Γιώργος Κυρίτσης είναι ένας καλός στρατιώτης, εξάλλου αυτό ηταν και το προσόν για να κάνεις καριέρα σε ένα κομματικό έντυπο. Όλοι απορήσαμε με αυτό που του ξέφυγε του Γιώργου Κυρίτση.




Κάτι άλλο εννοούσε ο άνθρωπος, δεν μπορεί να εκστόμισε αυτή που φαίνεται ως μεγαλειώδης μπαρούφα, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση παίρνει τέτοια μέτρα που θα τα πληρώσουν υπό μορφή τιμωρίας όσοι δεν την ακολούθησαν πέρυσι στην επιλογή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ,και επέμειναν στο ΝΑΙ, στο οποίο το ίδιο το βράδυ του δημοψηφίσματος προσχώρησε με την μεγαλειώδη κολοτούμπα και ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Αφού λοιπόν δεν ακολούθησαν τον Αριστερό ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι είναι ταξικοί αντίπαλοι και προφανώς έχουν και γεμάτα πορτοφόλια…



Ο εχθρός βρέθηκε και μέχρι να εξηγήσει κανείς ότι ο Τσιπρας και ο Καμμενος πήγαν το ίδιο βράδυ μαζί τους, θα έχει περάσει καιρός. Οι εχθροί είναι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, ενώ ινδάλματα της εθνικολαϊκιστικής Αριστεροδεξιας είναι όσοι δεν ψήφισαν ΝΑΙ, αλλά έσπευσαν να το υλοποιήσουν έκτοτε…
Η θεωρία αυτή πάσχει και μπάζει από παντού (για παράδειγμα δεν εξηγεί τι ακριβώς γύρευαν με τον Αριστερό Τσιπρα ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή και επίσης δεν εξηγεί αν ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος είναι εκπρόσωποι του προλεταριάτου η είναι εκείνοι που γέμισαν με λεφτά τους λογαριασμούς τους για να αλώσουν εκ των έσω τον καπιταλισμό..). Όμως του Κυρίτση του ξέφυγε αυτό που κάποιοι σχεδιάζουν από καιρό. Σιωπηλά και μεθοδικά, το «σχέδιο Εμβερ Χότζα», ένα σύνδρομο από το οποίο κυρίως η Αριστερά δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει .
Ο Χότζα προκειμένου να κρατήσει γονατισμένο έναν λαό υπό την στυγνή ηγεσία του, ανακάλυψε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλείσει την Αλβανία από τον έξω κόσμο και να γεμίσει όλη την χώρα, που δεν είχε καν σπίτια να στεγάσει τους πολίτες της με τα περίφημα τσιμεντένια φυλάκια. Στραμμένα προς κάθε κατεύθυνση, καθώς ο εχθρός μπορούσε να έρθει από παντού… Δεν ήταν μόνο ο Εμβέρ Χότζα. Είναι ο Μαδούρο ο συμπαθής οδηγός λεωφορείου που οδήγησε στον γκρεμό την πιο σημαντική πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Λατινικής Αμερικής και όταν κατέρρεε ανακάλυψε εχθρούς. Κάλεσε σε επιστράτευση, κατήγγειλε τους Αμερικανούς ότι ετοιμάζουν εισβολή στην χώρα του, φυλάκισε την αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι συνεργάζεται με τον «εχθρό».
Δεν θα ανατρέξουμε στην Βόρειο Κορέα, καθώς αρκεί να κοιτάξει κανείς στην γειτονική Τουρκία, για να δει ότι το «σύνδρομο Εμβέρ Χότζα» δεν αφορά μόνο την Αριστερά, αλλά κάθε πολιτικό σύστημα που δραπετεύει σιγά-σιγά από την δημοκρατική νομιμότητα και ρέπει προς τον αυταρχισμό.
Η Αριστεροδεξιά κυβέρνηση που μας φόρτωσαν οι δανειστές, αποτελούμενη από περιθωριακά μέχρι πριν τρία χρόνια στοιχεία, εμφανίζει όλο και με μεγαλύτερη ένταση, σημάδια καθεστωτισμού. Ο καθεστωτισμός αφορά τον πλήρη έλεγχο των βασικών δομών στις οποίες στηρίζεται ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου: την αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τους επιχειρηματίες. Και πλέον η εξουσία επιβάλλεται με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, με την εκτόξευση καθημερινά όλο και μεγαλυτέρων ψεμάτων. Κι αν δεν χειραγωγηθεί ,κακό του κεφαλιού της… Ο κ. Κυριτσης οπως και πολλοί συνοδοιπόροι του δεν μπορούν να φαντασθούν το ενδεχόμενο ότι και αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα, θα καταλήξει όπως κατέληξαν και τα προηγούμενα αναλώσιμα μνημονικά κυβερνητικά σχήματα.. Με μια θρασύτητα ρητορική που επιμένει, στα πρότυπα των σταλινικών ψυχιατρείων, να βιάζει την κοινή λογική, η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει το σκληρότατο Μνημόνιο που επέβαλλε στην χώρα, ως επιτυχία καθώς το δικό της Μνημόνιο είναι καλύτερο, οι δικοί της φόροι πιο γλυκείς, οι δικές της μειώσεις μισθών πιο εύπεπτες και η δική της ύφεση το καύσιμο για την εκτόξευση της οικονομίας.
Το με κάθε τρόπο γάντζωμα στην εξουσία όμως όταν γίνεται από τέτοιες δυνάμεις που έχουν εξαπατήσει τον λαό ,δεν μπορεί να γίνει με δημοκρατικό τρόπο. Κι εκεί πρέπει να ανακαλυφθούν εχθροί. Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες βόλευε πότε ο εχθρός να είναι ο Σόϊμπλε (η Μερκελ είχε γίνει η προστάτιδα δύναμη, η καλύτερα η κυρία που κουνάει τις μαριονέτες της), πότε το ΔΝΤ. Τώρα πια και ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, είναι εταίροι…Ο εχθρός πρέπει να είναι εσωτερικός. Κάθε κριτική θα δαιμονοποιείται, κάθε διαφωνία θα στοχοποιείται. Έχει ξαναγίνει το κόλπο με επιτυχία σε αρκετές γειτονικές χώρες…Ο κ. Κυριτσης, μάλλον πρόωρα έβγαλε στην φόρα το «Σχέδιο Εμβέρ Χοτζα» .
Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση κουκουλώνει την πρωτοφανή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στην χώρα, την πρωτοφανή ανικανότητα της να διαχειριστεί ακόμη και απλά θέματα καθημερινότητας. Η χώρα δεν κινδυνεύει από όλα αυτά αλλά ,σύμφωνα με το «Σχέδιο Χότζα», η απειλή έρχεται από τον εσωτερικό εχθρό…
Εκείνοι οι «πλούσιοι» που ήθελαν να μείνουν Ευρώπη. Ενώ οι υπόλοιποι που ήθελαν να φύγουν με τον Τσίπρα, Καμμένο, Βαρουφάκη και Ζωή από την Ευρώπη, ήταν οι καλοί και οι οποίοι τώρα πλέον θα ανταμειφτούν.. Όχι ακριβώς.. Απλώς θα χάσουν λιγότερα από όσα θα χάσουν οι «ταξικοί αντίπαλοι»… Μείον 30 ευρώ η χαμηλή σύνταξη, μην νοιάζεστε, κάποιοι άλλοι που είχαν ψηφίσει ΝΑΙ, θα χάσουν 150 ευρώ τον μήνα… «Κοινωνική δικαιοσύνη» στην εξαθλίωση, στην οποία οδηγούνται όλοι. Και «ταξικός» πόλεμος, διχασμός ,μίσος εναντίον φανταστικών εχθρών, εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητήσουν τα ψέματα τους.
Ο Μαδούρο επιβίωσε έτσι τρία τέσσερα χρόνια, ο Εμβέρ Χοτζα τριάντα, ο Ερντογαν θέλει να τα εικοσαρίσει… Εδώ είναι άβγαλτοι ακόμη και μιλάνε για δυο τετραετίες….

Γιώργος Πετράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου