21.6.16

Θα γιορτάσει κι ο Αλέξης το... «ΟΧΙ»;



Πραγματικά, αν το ζήσουμε κι αυτό τότε θα τα έχουμε δει όλα στη χώρα αυτή. Κυκλοφορεί ευρέως ότι κάποιοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν το «όχι» στο περσινό δημοψήφισμα. Σκέφτονται μάλιστα να κάνουν και συγκέντρωση και να μαζέψουν κόσμο για να… πικάρουν τους ταξικούς εχθρούς, τους αστούς του «παραιτηθείτε». Θα είναι ό,τι πιο γελοίο έχει ζήσει ο τόπος αυτός μετά από το επίσης γελοίο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.





Άραγε ποιος θα γιορτάσει για το… περήφανο όχι του ελληνικού λαού; Ποιοι είναι αυτοί που θα βγουν να θυμηθούν την «σθεναρή αντίσταση του κόσμου αλλά κυρίως της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα; Θα πάει και ο πρωθυπουργός στη συγκέντρωση ή θα γιορτάσει κατά μόνας; Θα πάνε κορυφαίοι υπουργοί να θυμηθούν τα παλιά και να λένε «που ’σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»; Ή μήπως οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη νέα… εθνική παλιγγενεσία θα περιοριστούν σε έναν μικρό κύκλο αποτελούμενο από τη Ζωή, τον Λαφαζάνη και ορισμένους αντιευρωπαϊστές τύπου… Φάραντζ που εξέλαβαν εκείνο το «όχι» ως έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;



Ό,τι κι αν είναι, το γεγονός ότι κάποιοι σκέφτηκαν να γιορτάσουν μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, δείχνει πόση παράνοια κρύβει αυτός ο κόσμος στην Ελλάδα.
Αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κρυβόμασταν αυτές τις ημέρες για να μην θυμόμαστε την ξεφτίλα ενός δημοψηφίσματος που μας οδήγησε ένας ανεύθυνος πολιτικός ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη συναισθηματική φόρτιση και κόπωση ενός ολόκληρου λαού. Αν λεγόμασταν Τσίπρας, που πήρε το περήφανο «όχι» και το μετέτρεψε σε «ναι» μέσα σε λίγες ημέρες, θα είχαμε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αν ήμασταν στη θέση του πρωθυπουργού και των υπουργών που στήριξαν σθεναρά το «όχι» θα είχαμε παραιτηθεί την ίδια ημέρα σε ένδειξη ελάχιστης αξιοπρέπειας που μπορεί να έχει απομείνει.
Εκείνο το «όχι» σε ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα σήμανε την αρχή του τέλους για τη χώρα. Εξαιτίας εκείνου του δημοψηφίσματος υπέγραψε η χώρα κι άλλο μνημόνιο, εξαιτίας εκείνης της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί οι δανειστές μας διέλυσαν απαιτώντας μέτρα, μη δίνοντας ούτε μια υπόσχεση.
Εκείνο το εγκληματικό πολιτικό λάθος του Τσίπρα θα το πληρώνουμε για χρόνια, σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και ως κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τον ελληνικό λαό, δημιούργησε ταξικούς εχθρούς που αντιμάχονται μην αφήνοντας την Ελλάδα να πάει μπροστά.
Αν μάλιστα ισχύουν αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή την ημέρα του δημοψηφίσματος στο Μαξίμου επικρατούσε σκηνικό… κηδείας γιατί ο Τσίπρας ήθελε να βγει το «ναι» και να διευκολυνθεί η κωλοτούμπα του, τότε πράγματι, ένα χρόνο μετά πρέπει να γιορτάσουμε. Να γιορτάσουμε για τα χάλια μας που ακόμη πιστεύουμε στους ψεύτες, που ακόμη τους ανεχόμαστε, που δεν τους έχουμε ξεφορτωθεί.
Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να βγουν και να γιορτάσουν ας το κάνουν. Αν θέλουν να πάνε κόντρα στους «παραιτηθείτε» ας το κάνουν. Ας αποδείξουν ότι η νεοελληνική καφρίλα είναι αήττητη, μαζί και η βλακεία. Γιατί το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν σήμερα Έλληνες που πιστεύουν ότι η 5η Ιουλίου 2015 είναι η αναγέννηση της Ελλάδας, αποδεικνύει την κατρακύλα που έχουμε πάρει ως χώρα. Ποιο θα είναι το επόμενο; Να ανακηρύξουμε το δημοψήφισμα τη νέα «Επανάσταση του 1821» και τον Αλέξη Τσίπρα τον νέο «Κολοκοτρώνη»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου