14.7.16

Σύριζα ψηφάμε και παντού κερδάμε!



Τέτοιες μέρες πριν από δυο μόλις χρόνια, το καλοκαίρι του 2014 δηλαδή, η Ελλάδα ζούσε μέσα στο σκοτάδι, κάτω από την μπότα της τρόικας και των ντόπιων συνεργατών της, των μισητών σαμαροβενιζέλων.



Ήταν η δυστοπική εποχή του Δ’ Ράιχ, της καταπίεσης, της υποταγής, της δυστυχίας και των αυτοκτονιών… χώρια τα παιδάκια που λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία της χώρας. Ήταν κάτι σαν την κατοχή δηλαδή, μόνο που τα τανκς των Ναζί είχαν αντικατασταθεί από τα δάνεια. Το αποτέλεσμα όμως το ίδιο. Ο λαός πεινούσε και οι μεγαλόσχημοι βυσσοδομούσαν στο σκελετωμένο κορμί του…


Μέσα όμως σε αυτό το μαύρο τούνελ, τρεμόπαιζε ένα μικρό φως ελπίδας. Ένα καντηλάκι εθνικής ανάτασης. Ο Σύριζα, και οι άφθαρτοι, ιδεολόγοι, αγωνιστές και φίλοι του λαού που τον απάρτιζαν. Θρυλικά ονόματα της μεταπολίτευσης, που το σάπιο σύστημα της διαπλοκής ουδέποτε επέτρεψε να κυβερνήσουν, μπας και δει επιτέλους προκοπή ο τόπος. Ονόματα, που μόνο στο άκουσμά τους οι σαμαροβενιζέλοι έτρεμαν, και ο λαός αγαλλίαζε… Λαφαζάνης, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Κατρούγκαλος, Χρυσόγονος, Μάρδας, Πάντζας, Σκουρλέτης, Φωτίου, Γαϊτάνη, Ραχήλ, και άλλοι πολλοί, λεγεώνες ολόκληρες, που περίμεναν ένα νεύμα από τον λαό για να τον … σώσουν.
Και το θαύμα έγινε! Το νεύμα δόθηκε. Τον παγερό Γενάρη του 2015 (μια μέρα που οι Έλληνες θα γιορτάζουν αιώνια) ο λαός μίλησε, και τα πάντα μπήκαν στη θέση τους. Το σύμπαν αναδιατάχθηκε… αναπλαισιώθηκε δηλαδή (όπως και οι συντάξεις που θα ‘λεγε κι ο Σεβαστάκης). Ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση, και η ελπίδα ήρθε επιτέλους στον τόπο.
Ακολούθησαν σκληροί άνισοι αγώνες, και περίπλοκες διαπραγματεύσεις με τους ξένους τοκογλύφους, οι οποίοι για πρώτη φορά είδαν Έλληνες να τους αντιστέκονται, με αποτέλεσμα η χώρα για μια σπάνια φορά στην νεότερη ιστορία της να γεμίζει από εθνική αξιοπρέπεια και το λαϊκό φρόνημα να είναι στα ύψη (θυμηθείτε τις θρυλικές μπουτούδες, που έσερναν τον περήφανο χορό στο Σύνταγμα… σύγχρονες ηρωίδες ενός νέου Ζαλόγγου).
Και έτσι με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο σήμερα, όπου επιτέλους, χάρη στους αγώνες των Συριζαίων, η χώρα ανασαίνει, και επιτέλους στέκεται στα πόδια της. Το λένε όλοι, το λέει κι ο Κυρίτσης. 
Υπάρχουν βέβαια οι κακότροποι, πάντα υπήρχαν, που ακόμη γκρινιάζουν και συκοφαντούν … που κάνουν την τρίχα τριχιά,  πιστοί στα κελεύσματα των σαμαροβενιζέλων, οι οποίοι ακόμη να χωνέψουν ότι ο λαός τους πέταξε σαν χρησιμοποιημένο ταμπόν, στο καλάθι αχρήστων της ιστορίας. Και τι λένε; Σαχλαμάρες… Ψελλίζουν κάτι αηδίες για νέα μνημόνια και κωλοτούμπες, για τσιράκια του Σόιμπλε, για δήθεν κατάρρευση του εθνικού συστήματος δημόσιας υγείας, για το δήθεν ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, και του Ελληνικού, για τα λουκέτα και την ανεργία του ιδιωτικού τομέα, για κλειστές τράπεζες, και για τα κάπιταλ κοντρόλς που δεν τους αφήνουν να βγάλουν τα μαύρα κέρδη τους στο εξωτερικό.
Μουρμουρίζουν επίσης διάφορα  για δήθεν φίμωση της ελευθεροτυπίας, για περιορισμό της πολυφωνίας στην τηλεόραση, για κρυφές συναλλαγές της κυβέρνησης κάτω από το τραπέζι με εργολάβους, και άλλα παρόμοια φληναφήματα που μόνο στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και το φρενάρισμα της οικονομικής της ανάπτυξης. Όπως αυτό που συμβαίνει και στη Βενεζουέλα δηλαδή, μόνο που ο δικός μας ο Αλέξης δεν είναι Μαδούρο, αλλά ως επιστήμων και ως statesman, έχει τη στόφα του θριαμβευτή και άρα μπορεί να ελέγχει την κατάσταση προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος, βάζοντας στη άκρη τους δολιοφθορείς του μέλλοντός μας.
Κάποιοι πάλι, πιο θρασείς, του στυλ Πορτοσάλτε, μιλάνε για δήθεν ευθύνες του Δρος Βαρουφάκη, και ότι δήθεν μας φέσωσε με άλλα 90 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη την εποχή που έδινε τον όμορφο αγώνα, ενώ μιλάνε και για την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών,  την αναβολή επ’ αόριστον της δίκης για την ΣΙΜΕΝΣ, όπως και αυτής του Μαντέλη, θέλοντας έτσι να πλήξουν την ανεξάρτητη και ακέραια δικαιοσύνη η οποία επί Σύριζα καθημερινά παλεύει με τα θηρία του παρελθόντος που ποτέ δεν την άφηναν να χρησιμοποιήσει την ρομφαία της, με αποτέλεσμα να κάνουν διαχρονικά πάρτι οι κλέφτες.
Και τέλος υπάρχουν και εκείνοι οι πράκτορες του χάους, που αγγίζοντας τα όρια της εθνικής προδοσίας, κατηγορούν την αριστερή και άφθαρτη κυβέρνηση, ότι δήθεν εκείνη άνοιξε τα σύνορα στα μιλιούνια των λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να «καταρρεύσουν» τα νησιά μας (όπου λένε πως δεν πατάει τουρίστας), ξεχνώντας τεχνηέντως να αναφερθούν στην οικονομική τόνωση που έφεραν στα νησιά αυτά οι μετανάστες και οι ΜΚΟ (το έλεγε η κυρά Τασία) και στις πάμπολλες επισκέψεις διεθνών αλληλέγγυων διασημοτήτων, που συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες, και που χάρη σε αυτούς το Αιγαίο μπήκε στο διεθνές ειδησεογραφικό κάδρο και οι νησιώτες μας θεωρούνται σίγουροι αποδέκτες του φετινού βραβείου Νόμπελ, όπως άλλωστε εγγυάται ο αΧτιβιστής-υπουργός Μουζάλας, άξιος διάδοχος της κυρά Τασίας (που κάποτε θα ανακηρυχθεί Οσία των νήσων μας) στο ευαίσθητο αυτό υπουργείο.
Εν κατακλείδι, ότι και να λένε τα παπαγαλάκια του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και του Παπασταύρου, η Ελλάδα άλλαξε! Και μαζί της άλλαξε και η Ευρώπη (αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). Για πρώτη φορά ο απλός πολίτης (αυτός που ψήφισε δυο φορές τον Σύριζα και μια το ΟΧΙ), δικαιώνεται για τις επιλογές του. Και ας σκυλιάζουν οι ξενόδουλοι Σουμπερίτες που θέλουν να μας φέρουν τον Μητσοτάκη, και να ρίξουν τον λαό και πάλι στο χαντάκι, έτοιμο για εκτέλεση. Κι ας λέει τα δικά του ο πρώην πασόκος, μετέπειτα σαμαρικός, και αεί κοιλιόδουλος Στουρνάρας,  τον οποίο  δήθεν ήθελαν να συλλάβουν οι λαφαζανικοί, σχεδιάζοντας τάχα ντου στο νομισματοκοπείο.
Ποιοι τα λένε αυτά; Τι θεσμική θέση έχουν; Σενάρια νοσηρής φαντασίας όλων αυτών που δεν μπορούν να αντέξουν την προκοπή του τόπου από μια κυβέρνηση που επιτέλους πορεύεται με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ο Σύριζα, υπό την φωτισμένη ηγεσία του Αλέξη, του Τσε των Βαλκανίων, και με την πολύτιμη συνδρομή του Αίλυννα (με κεφαλαίο το Α) Πάνου Καμένου, δεν θα το επιτρέψει αυτό το έγκλημα. Η χώρα δεν θα οπισθοδρομήσει, ούτε και θα πέσει στα βρώμικα νύχια των μητσοτάκηδων και των σαμαράδων, που δεν χόρτασαν να την αρμέγουν. Και σε αυτό θα συντελέσει και η νέα άδολη απλή αναλογική, ένα πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να γίνουμε κι εμείς Ιταλία, να φτιάχνουμε δηλαδή κι εμείς Φερράρι,  Λαμποργκίνι, και Γκούτσι (θυμήθηκα την πασιονάρια Τζάκρη κι ανατρίχιασα).
Η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει! Και αυτό το υπογράφουν όλοι οι άφθαρτοι αριστεροί δημοκράτες κυβερνώντες μας, η εγγύηση του μέλλοντός μας … ο Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής, ο Πολάκης, η Δούρου, η Σβίγγου, η Κουντουρά, ακόμη και ο ανιδιοτελής Καρανίκας, εκείνο το παλικάρι από τον Γιδά, ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της χώρας, που τα άνομα συμφέροντα τον πολεμάνε και τον συκοφαντούν, εμποδίζοντας τον να ξεδιπλώσει το όραμά του…
Τελικό συμπέρασμα; Αυτό που μου λέει καθημερινά ο φίλος μου ο Μήτσος και αναθαρρώ: «Σύριζα ψηφάμε και παντού Κερδάμε»!
Έτσι….

Strange Attractor

2 σχόλια: