28.7.16

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο!



Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και όχι μόνο, ένα σκάνδαλο που θα κοστίσει σε τουλάχιστον 3 γενιές συνολικά πάνω από 120δις ευρώ, ένα σκάνδαλο που ορίζει τον αφανισμό της μεγαλύτερης σε ποσοστό (μεσαίας) τάξης, ένα σκάνδαλο που θα πατάξει κάθε προσπάθεια για αριστεία, δημιουργικότητα και καινοτομία (τα οποία μη ξεχνάμε πως γεννιόνται μέσα από αυτή τη μεσαία τάξη αφού όσοι βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα απασχολούνται απλά και μόνο με την επιβίωσή τους), αυτό το σκάνδαλο είναι ο ερχομός και παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

 
Όλος ο θίασος επί σκηνής...

Και το παράλογο είναι πως ευθύνη δεν έχει ΜΟΝΟ το 4% που αποτελεί τη (συ)ρίζα του κακού, αλλά ολάκερη η σχεδόν η κοινωνία που μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, προσέφεραν το έδαφος και έθρεψαν το σπόρο της φαυλότητας , της ιδεοληψίας και του ολοκληρωτισμού...


Προχθές, η Βουλή καταψήφισε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls. Το γραφικό υποκείμενο με το λεβέντικο όνομα, έκανε για άλλη μια φορά πλάτες στο μικρό μίμο, με την ελπίδα να του πετάξουν ένα κόκκαλο από τα κυβερνητικά αποφάγια που εναγωνίως επιζητά εδώ και 30 χρόνια.
– «Ο Αλέξης παρασύρθηκε απο το Βαρουφάκη» μας είπε.
– Ωραία ρε παππού. Με τις τόσες γνώσεις και την τόση σοφία που (μονίμως μας λες πως) σε διακρίνουν, γιατί να μη γίνει μια εξεταστική επιτροπή , να αξιολογήσει τις ευθύνες και να επιβάλει κυρώσεις στο Βαρουφάκη ή σε όποιον βρει υπεύθυνο ; Τι θέλεις να κρύψεις ; ποιόν προστατεύεις ;
Αναρωτιέμαι φίλοι μου ποιός τα «αγοράζει» αυτά και συνεχίζει να παρέχει στήριξη αλλά προπάντων το γιατί : είτε έχει άμεσο όφελος από τη στήριξη της φαυλότητας είτε δεν έχει (ακόμα) καταλάβει για το τι πρόκειται και δυστυχώς δεν έχει καταλάβει το τι έπεται.
Το επιχείρημα «τι έκαναν οι άλλοι που κυβερνούσαν τόσα χρόνια» έχει μπαγιατέψει. Οι «άλλοι» δεν έκαναν ούτε αθροιστικά τόσο κακό στη χώρα και φυσικά όχι μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Πριν από λίγες μέρες, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, δικαίωσε την Ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης του PSI. Ένα θέμα που απετέλεσε αιχμή της προεκλογικής επαίσχυντης εκστρατείας ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛων (ως κατηγορούμενη εν συνεχεία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπεραμύνθηκε των ενεργειών της συγκυβέρνησης (δηλαδή υπεραμύνθηκε των όσων προεκλογικά έβαλλε με μένος) και εν τέλει το Δικαστήριο δικαίωσε και πρακτικά τις μάχες του ιδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου για το βέλτιστο χειρισμό ως προς τα εθνικά μας συμφέροντα στο θέμα του PSI.
Η παρέα που απαρτίζει τη σημερινή Ελληνική κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και αδίστακτη. Θερίζει ότι μπορεί να βρεθεί στο δρόμο της. Ότι μπορεί να της κάνει κριτική. Ότι μπορεί να την εκθέσει.
Αφήνει «χώρο» μόνο για 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τα δικά της κανάλια.
Χθες παρακολουθήσαμε στο κανάλι της βουλής την κατάθεση του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου στα πλαίσια της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων επικοινωνίας. Ένας χαμηλών τόνων επιχειρηματίας, που έχει εξυγιάνει σειρά προβληματικών επιχειρήσεων (μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού), που είχε απάντηση με δεδομένα για κάθε ερώτηση, τέθηκε στον τοίχο από τους κυβερνητικούς και φιλοκυβερνητικούς βουλευτές (βλ. πχ. τον ανεξάρτητο ομοφοβικό κο. Νικολόπουλο με το μόνιμα ειρωνικό και υπεροπτικό ύφος ανθρώπων κενών, που το βασικό του επιχείρημα απέναντι σε έναν επιχειρηματία από τους πλέον επιτυχημένους, ήταν : «έχω δουλέψει σε Τράπεζα και ξέρω»).
Μπράβο στον Αλαφούζο που δε σηκώθηκε να φύγει μετά τις συνεχείς προσβολές από ανθρώπους που το μόνο που έχουν να δείξουν είναι η επιτυχία στην «επιχειρηματικότητα του βρίσκεσθαι» στα κομματικά στέκια ή ως επαίτες στα γραφεία επιχειρηματιών χορηγών . 
Και εν’όσο ήταν όλοι στην αυτοπεποίθηση και τη συνεχή ειρωνεία απέναντί του (με τον Αλαφούζο να κρατά απίστευτα νηφάλια στάση), μετετράπησαν σε ταύρους σε υαλοπωλείο όταν ο πρόεδρος του ΣΚΑΙ δήλωσε όταν τον ρώτησαν γιατι θεωρεί πως δεν είναι διαφανής η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες :
«Κύριοι βουλευτές, αν μεταξύ των άλλων υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες , στον ένα φάκελο (αυτόν της πρότασης Σαββίδη) βρίσκονται ονόματα στελεχών του κόμματος των ΑΝΕΛ , ενώ στον άλλο (αυτό του κου. Βρυώνη που όντας υπόχρεος σε ταμεία και εφορία παρουσιάζεται με Αλβανικό ΑΦΜ) βρίσκονται ονόματα στελεχών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κου Παππά, εσείς θα λέγατε πως δε συμβαίνει τίποτα και πως η διαδικασία είναι καθαρή ; »
Και ξέρετε τι απάντησαν οργισμένοι οι πρέσβεις και οι πρέσβειρες της πάταξης της διαφθοράς ; «Να μας πείτε τα ονόματα». Ενώ έχουν ήδη στα χέρια τους τους φακέλους και το μόνο που είχαν να κάνουν, είναι απλά αυτό για το οποίο τους ψήφισαν όσοι τους ψήφισαν. Να εξετάσουν τους γαμοφακέλους ! (pardon my French)
«Να μη μένουν εντυπώσεις στον αέρα κύριε Αλαφούζο». Αυτό τους ένοιαξε. Η εικόνα τους. Μήπως χαλάσει η ήδη τσαλακωμένη εικόνα τους. Αυτή του καλού και καθαρού αριστερού.
Τέλος αφήνω το καλύτερο.
Τις χθεσινές δηλώσεις του αμετανόητου ψεύτη, για την κοινωνική πολιτική που εστιάζεται στη στήριξη των αστέγων με την φιλοξενία τους σε σπίτια που όπως είπε «σώθηκαν από την ιδιωτικοποίηση». Έλληνα Ερντογάν, ο πραγματικός ηγέτης, που νοιάζεται για το λαό του, δεν τον φτωχοποιεί (όπως εσύ τον θυσίασες για να κυβερνήσεις) για να του προσφέρει μετά ένα πιάτο φαγητό και ένα κεραμίδι.
Ένας πραγματικός ηγέτης, θυσιάζεται για το λαό του , δεν τον θυσιάζει (σκέφτηκες αλήθεια ποτέ να παραιτηθείς σαν άντρας μιας και δεν κατάφερες όπως λες να υλοποιήσεις τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις ; ).
‘Ενας πραγματικός ηγέτης δίνει ελπίδα αληθινή και όχι χάρτινη, μόνο σε αφίσα όπως εσύ.
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι…

Παναγιώτης Παπαγαπίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου