25.7.16

Άρχισαν τα όργανα…



Στην κατάληψη μιας εγκαταλελειμμένης από χρόνια πολυκατοικίας, στην οδό Καρόλου Ντιλ, λίγο πάνω από την Ερμού, προχώρησαν  οι κατασκηνωτές του No Border Camp που κρέμασαν τα πανό του Camp στην πρόσοψη της. Μαζί τους και οι Αλληλέγγυοι των προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες που σταθμεύουν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.




Πρόκειται για μια 8ώροφη ακατοίκητη πολυκατοικία, στην οδό Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της πόλης, που καταλήφθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου από τα μέλη του No Border Camp και θα παραμείνει στα χέρια των Ελλήνων No Borders όπως αναφέρεται. Το κτίριο ανήκει σε ιδιώτη...



Στα μπαλκόνια του έχουν αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «Ζούμε Μαζί – Αγωνιζόμαστε Μαζί», γραμμένο στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα αραβικά.
Οι καταληψίες καλούσαν μέσω Διαδικτύου «αλληλέγγυους» να παράσχουν εθελοντική εργασία για την προετοιμασία των χώρων της οικοδομής, προκειμένου αυτή να στεγάσει πρόσφυγες, που θα μεταφερθούν από κέντρα φιλοξενίας, ενώ σήμερα μετακομίζουν τα απαραίτητα για να γίνει κατοικήσιμο.




Η ανακοίνωση τους την Παρασκευή στο fb:
“Σημερα αλληλεγυοι/-ες απο ολη την Ευρωπη μπηκαμε στο κενο κτιριο της οδου Καρολου Ντηλ 34 στην Θεσσαλονικη.
Στοχος μας ειναι να δημιουργησουμε ενα ασφαλες μερος για τις οικογενειες που εγκατελειψαν εμπολεμες ζωνες και τωρα ζουν σε απομονωση και υπο αθλιες συνθηκες σε στρατοπεδα συγκεντρωσης γυρω απο την πολη.
Ενω θα περιμενουν την συνεχεια του ταξιδιου τους προς καποια αλλη Ευρωπαικη χωρα, θα τους προσφερουμε ενα μερος που θα μπορουν να ονομαζουν “σπιτι” τους. Ενα σπιτι που ολοι μαζι θα ζουμε, θα μαθαινουμε, θα αγωνιζομαστε..
Αυριο, Σαββατο, απο το πρωι θα ειμαστε εκει για να συνεχιστουν οι εργασιες και η καθαριοτητα. Στις 18.00 θα υπαρχει ανοιχτη διαχειριστικη συνελευση.
Να μπουμε στα αδεια σπιτια! Να δωσουμε ζωη στα κενα κτιρια!”
Σήμερα το μεσημέρι φορτηγάκι με ξένες πινακίδες μετέφερε στρώματα και μέρος του εξοπλισμού του Camp από το ΑΠΘ στην άδεια οικοδομή, τα διαμερίσματα της οποίας από χθες βράδυ τελούν υπό κατάληψη φιλοξενώντας και αρκετούς πρόσφυγες που ήρθαν μαζί με τους καταληψίες, βρίσκοντας προσωρινή στέγη εδώ.
Με μια ανακοίνωση που τοποθετήθηκε στην είσοδο της οικοδομής καλούν τους γείτονες της Άθωνος να αποδεχθούν τους πρόσφυγες που στερούνται στέγης και να συνεισφέρουν όπως μπορούν στην προσωρινή τους στέγαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου