8.9.16

Η χρηματοδότηση της Αυγής…



Είναι εύκολο να απευθύνεις κατηγορίες σε άλλους. Οταν όμως φθάνει η ώρα να δώσεις απαντήσεις για τα του οίκου σου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.



Αυτό συνέβη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αυγής» Δ. Στούμπο όταν κλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ. Δεν απάντησε ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή εταιρεία Atlas Trust LTD που κατέχει πέραν του 2% των μετοχών της «Αυγής», το ίδιο δηλαδή ποσοστό που κατέχουν και δύο... υπουργοί (οι Νίκος Φίλης και Δ. Σκουρλέτης), παρά τις επίμονες ερωτήσεις που του υπέβαλε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας.


Αρνήθηκε ότι η κυπριακή εταιρεία είναι offshore. Δεν μπόρεσε να δώσει πειστική εξήγηση με ποιες εγγυήσεις έπαιρνε τραπεζικά δάνεια, λέγοντας απλώς ότι η εγγύηση ήταν η μικρή κυκλοφορία της εφημερίδας. Απέκρυψε ότι για να πάρει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα η «Αυγή», έστειλε σημείωμα ο ΣΥΡΙΖΑ («δήλωση πατρωνίας», ο νομικός του όρος). Μετά από ερώτηση πάλι παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί την «Αυγή». Τελευταίως έδωσε 900.000 ευρώ. Δεν απάντησε πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ που χρηματοδοτείται από το κράτος για τις λειτουργικές και τις προεκλογικές του δαπάνες να χρηματοδοτεί μία κομματική εφημερίδα. Και το σημαντικότερο - κόμπιασε, αλλά το είπε - πως η «Αυγή» δεν είναι... κομματική εφημερίδα.
Απάντηση για χειροκρότημα...
Η απάντηση πάντως που έκανε εντύπωση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ δόθηκε από τον εκδότη-διευθυντή των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη. Τον ρώτησε ως εξής ο (ταλαντούχος στις ερωτήσεις) Ν. Νικολόπουλος: Επειδή σας είδαμε σε φωτογραφίες μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορείτε να μας πείτε τι σχέση έχετε μαζί του; Ο κ. Κουρτάκης απάντησε αμέσως. Είπε ότι με τον κ. Μαρινάκη είναι φίλοι, για να συμπληρώσει αμέσως μετά «πολύ στενοί φίλοι» και ότι ο εφοπλιστής δεν ανακατεύεται στις εκδοτικές του επιχειρήσεις. Πήγε να τον διακόψει με άλλη ερώτηση ο ανεξάρτητος βουλευτής και ο κ. Κουρτάκης σήκωσε το χέρι του λέγοντας ότι ούτε αυτός ανακατεύεται στις τηλεοπτικές επιδιώξεις του κ. Μαρινάκη. Και όπως παρατήρησε ο γαλάζιος βουλευτής Δ. Σταμάτης «ήταν απάντηση για χειροκρότημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου