30.9.16

Μίλησε ο Καραμανλής!



Αν είναι αλήθεια, πρόκειται περί συγκλονιστικού γεγονότος. Διαβάστε το άρθρο παρακάτω, και θα καταλάβετε, αν και αναφέρεται σε συνάντηση του μεγάλου τον Ιούλιο που μας πέρασε.




Σε ταβέρνα / ουζερί του Ωρωπού, όπου παρετέθη γεύμα προς τιμήν του από φίλους και συνεργάτες, έσπασε τη σιωπή του, πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σιβυλλικός και ολιγόλογος, όπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι, στα χνάρια άλλωστε και του μπάρμπα του, ο πολύπειρος πολιτικός δεν άφησε παραπονούμενους τους συνδαιτυμόνες, παλαιά αλλά και νεότερα στελέχη της μεγάλης γαλάζιας παρατάξεως, οι οποίοι, σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, κρέμονταν από τα χείλη του…


«Ανησυχώ!» ήταν τα πρώτα λόγια του Καραμανλή δημιουργώντας ανησυχία και στους συνομιλητές του. Γιατί, όμως, ανησυχεί ο πρώην πρωθυπουργός; Μα «γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα» όπως διευκρίνισε. 
«Ζούμε σε περίεργους καιρούς» τόνισε με έμφαση. Δηλαδή; Είμαστε σε αδιέξοδο; Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων; Αυτή ήταν η απορία της ομηγύρεως. «Όχι» ήταν η κατηγορηματική απάντηση Καραμανλή. «Αρκεί να πράξουμε το σωστό. Να κινηθούμε με σύνεση και λογική…» πρόσθεσε ο πολιτικός ηγέτης καθησυχάζοντας.
«Πώς βλέπεις, Πρόεδρε, τις εξελίξεις στην Ευρώπη;» ακολούθησε η ερώτηση από έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στο καραμανλικό περιβάλλον. «Η ευρωπαϊκή ηγεσία χρειάζεται να λαμβάνει αποφάσεις με νου και γνώση. Απαιτείται από τη μία οικονομικός ορθολογισμός, από την άλλη όμως είναι αναγκαίο να σκεφτόμαστε και τους λαούς» είπε με νόημα.
«Και ο Κυριάκος; Θα τα καταφέρει; Πώς τονε βλέπεις; Θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο;» ρωτήθηκε από γαλάζιο πρώην βουλευτή. «Χρειάζεται χρόνος για να ξεδιπλώσει ο Κυριάκος όλη του τη στρατηγική. Το βέβαιο είναι πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει ανοίξει μια σωστή περπατησιά…» δήλωσε καθησυχαστικά ο πρώην πρωθυπουργός γεννώντας ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.


Σημ. Ο-Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εμένα η όλη συζήτηση μου θύμισε την ταινία «Να Είσαι Εκεί κύριε Τσανς» με τον Πίτερ Σέλερς.

1 σχόλιο:

  1. Ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος δεν πρέπει να μιλάει συχνά,αλλά να μιλάει όταν είναι ανάγκη.Φυσικά και δεν θα υπονομεύσει τον νυν πρόεδρο του κόμματος.άκουσες τον Σιράκ από τότε που έφυγε από την προεδρία της Γαλλίας;Άκουσες τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ;Όχι γιατί αυτοί που φεύγουν δεν πρέπει να ανακατεύονται στα πόδια αυτών που ανέλαβαν τα ηνία του κόμματος αλλά να συνεισφέρουν όταν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή