20.9.16

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι η υποστολή σημαίας που (δεν) έγινε…Το πράγμα δε θέλει φιλοσοφία. Η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών τα έχει κάνει μαντάρα στα πάντα. Πολύ θα ήθελα να βρω έναν τομέα, έναν μόνο, που τα πράγματα να είναι καλύτερα από την εποχή των Σαμαροβενιζέλων. Μην ψάχνετε, δεν υπάρχει.
Η υπερήφανη διαπραγμάτευση μας φέσωσε μερικά δις παραπάνω, έφερε capital controls που δε φαίνεται να χαλαρώνουν σύντομα, η διαπλοκή χτυπήθηκε όταν μπήκαν μέσα για τις τηλεοπτικές άδειες λαγοί με πετραχήλια και επενδυτές με δανεικά βοσκοτόπια, οι δολοφόνοι της ΧΑ, φυσικοί και ηθικοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι, η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει, και η συνετή πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό δείχνει τώρα να αποδίδει καρπούς...Δε θα αναφερθώ στα γεγονότα του Ωραιοκάστρου, όπου με τη χαρακτηριστική της προχειρότητα η κυβέρνηση, «πέταξε» κυριολεκτικά τα προσφυγόπουλα όπου βρήκε, ενισχύοντας και τα οποία ρατσιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων της περιοχής.
Ας δούμε ένα περιστατικό στη Μυτιλήνη τις τελευταίες μέρες. Πριν μια εβδομάδα, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, ματαιώθηκε η καθιερωμένη υποστολή σημαίας, καθώς στον ίδιο χώρο διαδήλωναν μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στο νησί και το Λιμεναρχείο ενημέρωσε την τοπική στρατιωτική ηγεσία ότι δεν εγγυάται την ασφάλεια του αγήματος. Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το πώς και το γιατί οι μετανάστες -πάντα με την αγωγή των γνωστών αγνώστων επαγγελματιών αλληλέγγυων βρέθηκαν εκεί εκείνη την ώρα, ανεμπόδιστοι; Το ότι Λιμεναρχείο και Αστυνομία δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια του αγήματος, προκειμένου να τελεστεί όπως έπρεπε η υποστολή της σημαίας;
Πόσο δύσκολο λέτε να ήταν μετά να γίνει χαμός στα κοινωνικά δίκτυα όπου η πληροφορία που διαχύθηκε ήταν «οι μετανάστες δεν αφήνουν να γίνει υποστολή της σημαίας μας»; Όταν μάλιστα όντως η υποστολή τελικά δεν έγινε; Πιο εύκολο από φωτιά στα φρύγανα. Και φυσικό δεν είναι να λειτουργήσουν αντανακλαστικά οι πολίτες και να κινηθούν όπως κινήθηκαν προχθές πηγαίνοντας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου; Κι ακόμα πιο φυσικό δεν είναι όλο αυτό, την αγανάκτηση των πολιτών, την παραπληροφόρηση, την ανικανότητα των αρχών και φυσικά,πάνω από όλα, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, να την εκμεταλλευτεί η Χρυσή Αυγή;
Η κυβέρνηση της ΠρωτοΔευτέρας Φοράς Αριστεράς δεν αρκείται εκούσια να πηγαίνει χεράκι χεράκι με τη ναζιστική ακροδεξιά στις ψηφοφορίες, φτιάχνοντας τη συγκυβέρνηση των 197. Φροντίζει και με την ανικανότητα της, την απίστευτη ιδεοληψία της, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των παρακρατικών της, των λεγόμενων αλληλέγγυων, καθώς και με τον αναντίρρητο, όσο και βλακώδη κυνισμό της, να ενισχύει όσο μπορεί το κόμμα των νεοναζί. Ηθελημένα ή όχι, μένει να το δούμε. Σύντομα.

Ο Επίμονος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου