24.9.16

Το γλυκό «εργολάβος»…



Τόσα χρόνια παραμένουμε βαθιά ανενημέρωτοι, ζούμε στο σκοτάδι και περιμένουμε να έρθει επιτέλους ο Καλογρίτσας για να μας ενημερώσει. Να έρθει ο Μαρινάκης με το δικό του κανάλι και να κάνει εκπομπές για την ποίηση του Σεφέρη και του Εγγονόπουλου, αφιερώματα στον Τσαρούχη και τη Ραλλού Μάνου, οπότε επιτέλους θα κερδίσουμε κι εμείς κάποια πνευματικότητα και θα ξεστραβωθούμε.




Μετά από τόσο ιμπεριαλιστικό σκοταδισμό που επέβαλαν οι καναλάρχες και οι αστικές εφημερίδες, τώρα διαφαίνεται πια κάποιο λαμπρό μέλλον στην ενημέρωση: έρχεται ο Καλογρίτσας και δι’ αυτού θα έχουμε την υπέρτατη ευκαιρία να πληροφορηθούμε ποια είναι πραγματικά η όντως πραγματικότητα που μέχρι τώρα τη διαστρέβλωναν οι νταβατζήδες, θα διδαχτούμε το πόσο ευγενικό παιδί είναι ο Πολάκης, πόσο καλοί είναι όλοι οι ξένοι και πόσο καθάρματα όλοι οι Έλληνες, ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Πατερούλης μας, ο ανεπανάληπτος πρωθυπουργός που έφερε το καλύτερο μνημόνιο του κόσμου και γι’ αυτό θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε γονατιστοί, κλαίγοντας και αυτοραπιζόμενοι δημοσίως, όπως γίνεται στην Ινδονησία τα Χριστούγεννα ή στην αντιμιλιταριστική (όπως όλη η αριστερά), ευτυχισμένη, πυρηνική χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουγκ, κάθε φορά που δοκιμάζεται ένας αντιμιλιταριστικός πυρηνικός πύραυλος...



Τώρα επιτέλους πάσα απάτη απέπτη. Ο νους του αστισμού τετραυμάτισται, το σώμα του φιλελευθερισμού μεμαλάκισται, νοσεί το πνεύμα, ο λόγος ησθένησεν, ο βίος του MEGA νενέκρωται, το τέλος επί θύραις. Οι δεξιοί προφήται ητόνησαν. Έρχεται ο Μαρινάκης, απαύγασμα του εκλεπτυσμένου πνεύματος, και ο λαμπρός γενειοφόρος προοδευτικός Καλογρίτσας ως εξάγγελοι του δίκαιου και αντικειμενικού Λόγου, τσακίζοντας τη διαπλοκή, ώστε -έστω και αργά- στον βίο της Ελλάδος να έχουμε μια σωστή και αντικειμενική ενημέρωση, πολιτιστικά αφιερώματα στον Ολυμπιακό, και ειδικά ντοκιμαντέρ για την ανέγερση πολυκατοικιών ή για τα γλυκίσματα με την επωνυμία “εργολάβος”.
Τώρα και μόνο τώρα θα μάθουμε την αλήθεια για όλα εκείνα που μας απέκρυπταν επιμελώς οι πράχτορες του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων, τα καθάρματα της αστικής τάξης. Η αλήθεια θα δοθεί πλέρια στον λαό. Θα αντιληφθούμε πώς τόσα χρόνια όλα αυτά τα προηγούμενα αντιλαϊκά κανάλια διέστρεφαν την πραγματικότητα και έδιναν όπιο καθημερινά στο λαό για να τον κρατούν καθηλωμένο και αγράμματο, έρμαιο του κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων.

Η επανάσταση ήδη κυοφορείται μέσα στα υπό δημιουργίαν νέα κανάλια, με τα οποία δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε, παρά μόνο τις αλυσίδες μας.
Και είναι επονείδιστη εκείνη η δημοσιογράφος που τόλμησε να κάνει την αγενή ερώτηση προς τον μέλλοντα Πατερούλη μας, περί του ότι εξαιτίας του χάνει τη δουλειά της με το κλείσιμο του ALPHA, ενώ θα έπρεπε να δοξάζει την κυβέρνηση που της έδωσε την ευκαιρία να θυσιαστεί υπέρ των συμφερόντων του λαού, που έχει πλέον την ευλογία να μείνει άνεργη και να μην κουράζεται νυχθημερόν, όπως ο Καρανίκας συμβουλεύοντας στρατηγικά τον πρωθυπουργό μας, του οποίου όλη η αμέριστη στοργή κατευθύνεται προς τους ένδοξους πια δυνάμει ανέργους των καναλιών που θα κλείσουν.
Διότι τι πιο ευγενές να μένεις άνεργος υπέρ του Καμμένου και του Πολάκη, υπέρ της επανάστασης των καταπιεσμένων που τόσα χρόνια βασανίζονται από τη Μενεγάκη κάθε πρωί και από τη Ρούλα το βράδυ; Εξάλλου σε κάθε περίπτωση αυτές οι δύο κυρίες θα προσληφθούν στα νέα κανάλια και θα αναλύουν τον Αλτουσέρ, τις δώδεκα θέσεις για τον Φόιερμπαχ και γιατί ο Λένιν είχε δίκιο έναντι της Ρόζας Λούξεμπουργκ, που λανθασμένα πίστευε στον αυθορμητισμό των μαζών, κάτι που δεν υπάρχει, ως δείχνει και η σημερινή παθητικότητα.
Άλλη εκπομπή θα εξετάζει τα κοινά σημεία ανάμεσα στον Καμμένο και στον Κάμενεφ.
Πάντως είναι αλήθεια πως οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Με το τηλεκομπιούτερ παρά πόδα. Η αστική τάξη και τα διεθνή μονοπώλια πάντα και διαρκώς συνωμοτούν ώστε να ανατραπεί αυτή η θετική εξέλιξη κατά της διαπλοκής στο τηλεοπτικό πεδίο, ώστε να επαναφέρουν τον πλουραλισμό και την ελευθερία στον Λόγο, που πάντα απειλούν τα συμφέροντα των χαμηλών τάξεων.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου