25.9.16

Ν.Δ.-Tα λάθη του παρελθόντος, διδάγματα του μέλλοντος...



Το σχέδιο Μάρσαλ, το 1947, εκπονήθηκε πάνω στην ιστορική διαπίστωση πως ο κομμουνισμός καταπολεμάται με την ανάπτυξη και την ευημερία. Εξ αντιδιαστολής, η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια, τον θρέφουν. Η διαπίστωση του 1947 έγινε αναμφισβήτητο γεγονός με το πέρασμα των χρόνων. Ουδείς προσπάθησε να εγκαταλείψει την «κόλαση του καπιταλισμού» και να μεταβεί στον «σοσιαλιστικό παράδεισο.» Εκατομμύρια έπραξαν το αντίθετο ή αποπειράθηκαν να το πράξουν.




Εαν εγκύψουμε στον αφετηριακό λόγο του σχεδίου Μάρσαλ, θα ερμηνεύσουμε με ακρίβεια αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας σήμερα, καθώς και το τι πρέπει να γίνει αύριο. Δηλαδή θα αντιληφθούμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας. Γιατί επιδιώκει την εξαθλίωση και την προλεταριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, μέσω της δυσβάστακτης φορολογίας. Γιατί στοχεύει στην συντήρηση και στην διεύρυνση ενός αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα…



Όλα αυτά γίνονται, γιατί μόνον έτσι θα συγκροτηθεί ο στρατός των εξαθλιωμένων που θα αναλάβει υπό την προστασία του το Κράτος. Μόνον έτσι θα επιτευχθεί η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά όχι με την δίκαιη διανομή του πλούτου, παρά με την οικονομική και κοινωνική εξόντωση αυτών που παράγουν και κατέχουν. Με αυτές τις ιδεολογικές αρχές είναι διαπαιδαγωγημένη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά διδάχτηκε και αυτά κυρίως βίωσε στις σοσιαλιστικές χώρες όπου σπούδασαν τα μέλη της. Είναι χαρακτηριστικές οι σπαραξικάρδιες κραυγές των υπουργών  του κόμματος όταν ψήφιζαν τον νόμο για τον Ελληνικό. Να είναι σίγουρος ο αναγνώστης πως θα εξαντλήσουν κάθε νομική και διοικητική δυνατότητα που έχουν, για να ματαιωθεί η επένδυση. Και για να είμαι δίκαιος και οι προηγούμενοι, κρατιστές ήταν, αλλά σε άλλη ιδεολογική βάση.
Η επένδυση του Costa Navarino  χρειάστηκε  δεκατρία  χρόνια για να εγκριθεί , 28000 περίπου υπογραφές, και στην συνέχεια αποπερατώθηκε τάχιστα από τον επενδυτή. Οι 1200 θέσεις εργασίας που δημιούργησε, τα τουριστικά έσοδα που έφερε στο Κράτος , τον τζίρο  που προσέθεσε στα καταστήματα της περιοχής, την ανύψωση της αξίας της γης και πολλά άλλα, αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα οικονομικο-κοινωνικά οφέλη των ιδιωτικών επενδύσεων και άρα της ελεύθερης οικονομίας, του καπιταλισμού.
Έτσι, το έργο της επόμενης ημέρας της Νέας Δημοκρατίας είναι εύκολο, υπό δύο προϋποθέσεις: α) Θα διαθέτει πρόγραμμα  συγκεκριμένο, κοστολογημένο και με σαφές  χρονοδιάγραμμα άμεσης υλοποίησης  και β) θα συγκροτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα κυβερνητικό σχήμα αποφασισμένο, χωρίς δισταγμούς και υπαναχωρήσεις, για να πραγματώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο αρχηγός  της Νέας Δημοκρατίας  πως δεν έχει ουδεμία πίστωση χρόνου.Ούτε μια μέρα. Ο λαός είναι κουρασμένος, με εξαντλημένη την υπομονή του και διαψευσμένες τις  υποσχέσεις που του έδωσαν. Ο,τι έχει σκοπό να κάνει, θα πρέπει να το ξεκινήσει άμεσα, τον πρώτο μήνα. Και είναι πολύ συγκεκριμένο.Θα πρέπει από τις πρώτες μέρες να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ώστε να ξαναβάλουν την χώρα μας στην ατζέντα των επενδυτικών τους επιλογών και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, για να αρχίσει να επανακαταθέτει στις τράπεζες όσα χρήματα του έχουν απομείνει στο σεντούκι του.
Πρέπει να αντιληφθεί η φιλελεύθερη παράταξη πως μόνον με την ανάπτυξη και την ευημερία, στα δημοκρατικά καθεστώτα, καταπολεμάται η Αριστερά. Περιορίζεται στον στενό και ξύλινο αντιπολιτευτικό λόγο της  για «κοινωνική δικαιοσύνη» κλπ. Ο Εφιάλτης που ζούμε εδώ και είκοσι μήνες και για τον οποίον οι ευθύνες των αστικών κομμάτων είναι βαριές, ας είναι η αφορμή για την αυτοκριτική θεώρηση των πεπραγμένων τους και για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το μέλλον.
Και να μην λησμονούμε. Οι 28000 υπογραφές για το  Costa Navarino επί των ημερών τους απαιτήθηκαν.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου