19.10.16

Εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις…



Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει το χόμπι των αναπαραστάσεων μαχών του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Βορείων και τον Νοτίων Πολιτειών.
Λογιστές, ασφαλιστές, δικηγόροι, κάθε λογής άνθρωποι που στη διάρκεια της εβδομάδας έχουν μια καθημερινή ζωή ντύνονται στα μπλε ή στα γκρι και το Σαββατοκύριακο στο Γκέτισμπεργκ ή στο Σάιλο αναπαριστούν τις μεγάλες συγκρούσεις του «πολέμου ανάμεσα στις Πολιτείες». 




Επιτίθενται, αμύνονται, σκοτώνονται και τη Δευτέρα αναστημένοι ξαναπηγαίνουν στις δουλειές τους. Προφανώς για να το κάνουν έχουν κόλλημα με τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά μέχρι εκεί. Τις διοργανώσεις αναλαμβάνουν διάφοροι σύλλογοι. Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να χωρίσει τους Ελληνες σε Εθνικό Στρατό και Δημοκρατικό Στρατό. Και όσο πιο πολλοί σκοτωθούν τόσο το καλύτερο...



Η εμφυλιοπολεμική κίνηση της εβδομάδας που πέρασε έγινε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Δυστυχώς, παρά την απελευθέρωση της Αθήνας και όλης της Ελλάδας από τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, ο ελληνικός λαός δεν γεύτηκε τους καρπούς των αγώνων, αφού υπέστη την ξένη επέμβαση και οδηγήθηκε στον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο. Και πάλι, όμως, οι δυνάμεις της Αριστεράς της χώρας μας, οι γνήσιες πατριωτικές και αντιστασιακές δυνάμεις δεν κάμφθηκαν και δεν περιθωριοποιήθηκαν, όπως περίμεναν το τότε αμαρτωλό κατεστημένο και οι ξένοι πάτρωνές του».
Δεν μιλάμε για διαστρέβλωση της Ιστορίας, αλλά για ύβρη στη μνήμη όσων πολέμησαν στη Μέση Ανατολή και στην εκστρατεία στην Ιταλία. Οι οποίοι για το κόμμα που κυβερνά είναι «μαϊμούδες» αγωνιστές, με μόνες «γνήσιες πατριωτικές και αντιστασιακές δυνάμεις» το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Οι οποίοι έκαναν την προσπάθειά τους για να γευτεί ο ελληνικός λαός τους καρπούς των αγώνων του, όπως τους γεύτηκε ο ρουμανικός, ο βουλγαρικός και ο αλβανικός, αλλά το «αμαρτωλό κατεστημένο και οι ξένοι πάτρωνες» κράτησαν την Ελλάδα στη Δύση.
Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει ο Γοργοπόταμος, όταν ενωμένοι ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ με τη συμβολή Αγγλων κομάντος ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα επιτυγχάνοντας πλήγμα στις γερμανικές επικοινωνίες. Ούτε η απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρουν τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος. Μια Ελλάδα χωρισμένη. Οχι πια σε Δυτικούς και κομμουνιστές, αφού το δεύτερο μας έχει τελειώσει. Αλλά σε «μενουμευρώπη» και «φευγουμευρώπη» και να χωριστούν και να σκοτωθούν. Για να το πετύχει χρησιμοποιεί μια δοκιμασμένη χουλιγκανική τεχνική.
Στα γήπεδα όταν κάποιος σου βρίζει τη μάνα το ξέρεις ότι είναι παράλογο. Μέχρι να τσιμπήσεις, να απαντήσεις και να πλακωθείς. Κάτι ανάλογο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο.
Η εαμίτικη και η ελασίτικη παράταξη είναι οι μόνες εθνικές. Η άλλη, από τον Ψαρρό μέχρι την Ταξιαρχία του Ρίμινι και το Ναυτικό όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά αφήνεται να υπονοηθεί ότι μπορεί να ήταν και γερμανοτσολιάδες. Μέχρι η προσβολή και το «εμείς ή αυτοί» του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι ανεκτά, με τον χωρισμό της Ελλάδας σε δύο παρατάξεις που θα σκοτώνονται να είναι πραγματικότητα.

Αντώνης Πανούτσος

1 σχόλιο:

  1. Το ΌΧΙ το είπε ο μονος Έλληνας που θα μπορούσε να πει ΝΑΙ , έχοντας προετοιμάσει αμυντικές διατάξεις, στρατηγικές και έχοντας εξοπλίσει τις ελληνικές δυνάμεις κατά το δυνατόν.

    Το όχι δεν το είπε η αριστερά και οι συνοδοιπόροι της ( ο ζαχαριαδης απο τις φυλακες καρκυρας προέτρεψε το αντίθετο ), ο δε ΕΛΑΣ δημιουργηθηκε μετά την εισβολή των Γερμανών στη Ρωσία ) διότι μέχρι τότε ίσχυε το σύμφωνο ριμπεντροο μολότοφ με το οποίο διαμελιστηκε η πολωνια.
    Ο ΕΛΑΣ περισσότερο ασχολείτο με την δίωξη άλλων αντάρτικων ομάδων 5/42 ,ΈΔΕΣ παρα να πολεμά τους Γερμανούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή