31.10.16

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;



Μέσα στην ηλιθιότητα που τους χαρακτηρίζει,  αποδεικνύεται και η επικινδυνότητά τους, την οποία ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς είτε από βλακεία είτε από πανικό. Αναφέρομαι στην προσπάθεια του Νίκου Παππά να δικαιολογήσει την αποκάλυψη για την μυστική επίσκεψή του στη μακρινή Βενεζουέλα, παρέα με τον περίφημο Αρτεμίου. Μια επίσκεψη, που όπως λέει έγινε «για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αγοράς προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ»! της χώρας φάρου του παγκόσμιου σοσιαλισμού (προσθέτω εγώ ο ποταπός)!




Και που έγκειται η επικινδυνότητα; Στο ότι το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε το 2013, 16 μήνες πριν ο Σύριζα αναλάβει την εξουσία! Επί κυβέρνησης Σαμαρά δηλαδή, τότε που δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας για την επάρκεια τροφίμων και άλλων βασικών αναγκών στην Ελλάδα, αφού μάλιστα, εκτός των άλλων,  είχαμε προχωρήσει και σε πρωτογενές πλεόνασμα…



Τότε τι δουλειά είχαν εκεί τα πρωτοπαλίκαρα του Σύριζα; Ποιος ο λόγος να «διερευνήσουν» το ενδεχόμενο αγοράς προϊόντων βασικής ανάγκης από την Βενεζουέλα; Μια χώρα δηλαδή, που στοιχειωδώς να ασχολείται κάποιος με τα διεθνή ζητήματα, θα γνώριζε ότι εκείνη την εποχή όχι μόνο ήταν άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ της, αλλά το φιλολαϊκό τσαβικό καθεστώς είχε τοποθετήσει και ένοπλους φρουρούς σε αυτά, καθώς και ηλεκτρονικά σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων έτσι ώστε να μην μπορεί να αγοράσει κάποιος πάνω από μια σακούλα ζάχαρη ή ένα καρβέλι ψωμί τον μήνα! Τα δε προφυλακτικά είχαν φτάσει να πωλούνται $750 δολάρια το κουτάκι!
Εκεί πήγε λοιπόν ο Παππάς, ενάμιση χρόνο πριν μπει στο Μαξίμου το κόμμα του,  για να κλείσει συμφωνίες με τους Τσαβιστές, έτσι ώστε να μη μείνουμε από τρόφιμα όταν με το καλό κυβερνήσει η Ελπίδα. Στη χώρα όπου εκείνο το διάστημα οι περήφανοι κάτοικοί της τρώγανε σκυλοτροφές και μαχαιρώνονταν μεταξύ τους έξω από τα μπακάλικα… για ένα ρολό χαρτιού υγείας! Μάλιστα, λίγους μήνες μετά την εν λόγω επίσκεψη του Παππά, ο Μαδούρο προχώρησε και στην απαγόρευση των ουρών έξω από τα σούπερ μάρκετ! Ουρές, που όπως έλεγε, είναι στημένες από τους εχθρούς της χώρας για να συκοφαντήσουν την επανάσταση!!!!! Άριστοι δηλαδή γνώστες της διεθνούς κατάστασης οι μεγαλόσχημοι του Σύριζα… οικονομολόγοι διεθνούς βεληνεκούς!
Εκτός κι αν μας κοροϊδεύουν, όπως είναι και το πιο πιθανό. 



Και ποιον κοροϊδεύουν άραγε οι συριζαίοι, εκτός από κάποιους αφισοκολλητές που τους έμειναν ακόμη πιστοί καθότι αδιόριστοι; Γιατί δεν παραδέχονται τίμια και αντρίκια ότι από τότε είχαν στον νου τους το να μας πάνε στην δραχμή, και ήθελαν να πάρουν τεχνογνωσία από τον σύντροφο Μαδούρο όσον αφορά στη διαχείριση της πείνας, της εξαθλίωσης και της δυστυχίας; Οι περισσότεροι άλλωστε πρωτοκλασάτοι του Σύριζα είναι «πιτσιρικάδες», και άρα δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι εστί ουρά, τι εστί δελτίο τροφίμων, και τι εστί σοσιαλισμός αλά ΕΣΣΔ ή αλά Αλβανία. Δεν πρόλαβαν τις εποχές, που όπως έλεγε κι ο σύντροφος τους  Χάρι Κλιν, στην Βουλγαρία έβγαζες γκόμενα αν πήγαινες με μια ΚΟΛΥΝΟΣ…
Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα. Και όλα τα άλλα είναι απλές μπαρουφιές… Από το 2013 ο Σύριζα είχε σχέδιο να μας πάει στην πείνα. Απλά δεν τους κάθισε, αφού μερικοί μόνο μήνες στην εξουσία τους έδωσαν να καταλάβουν τι εστί πραγματικότητα, ενώ από την άλλη πλευρά γλυκάθηκαν από τις καρέκλες και την μαρμίτα της εξουσίας, και έτσι (ευτυχώς) έκαναν την απαραίτητη κωλοτούμπα, αφήνοντας πίσω τους τα ιδεοληπτικά οράματα του μισάνθρωπου Λαπαβίτσα και των υπόλοιπων μισότρελων στυλ Μπαρουφάκη και ζουρλής… Οράματα όμως, που τότε ακόμη τους οδηγούσαν, και τους φώτιζαν το μονοπάτι της επανάστασης (το οποίο χορτάριασε κι αυτό) με σύντροφο μπροστάρη τον άλλον κομμουνισταρά, τον Πάνο τον συγκαμένο.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου