31.10.16

Η τεράστια σημασία της επιλογής Πολύδωρα, εν τω δημοσίω βίω!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γνώριζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε να λέει όχι, σε κάθε απόπειρα επανόδου στην εποχή των βρυκολάκων. Το απέδειξε άλλωστε εμπράκτως, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει για ΠτΔ τον Π. Παυλόπουλο. Άρα, παρ’ ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τα αυτονόητα, γνώριζε ότι θα απορριπτόταν χωρίς συζήτηση και ο Β. Πολύδωρας που πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ. Και αυτό διότι ο τελευταίος διαθέτει, σε ακραίο μάλιστα βαθμό, όλα τα «προσόντα», που τον αναδεικνύουν σε κορυφαίο του χορού των βρυκολάκων.



Και ενδεικτικά: Τα «προσόντα» της φαυλότητας και του νεποτισμού. Διότι αυτό συντρέχει όταν, η μοναδική σοβαρή σου πράξη, στις λίγες ώρες που υπήρξες Πρόεδρος της Βουλής, ήταν να διορίσεις την κόρη σου! Γι’ αυτό, στα παραπάνω «προσόντα», προσθέτουμε ανεπιφύλακτα και το «προσόν» του κυνισμού.
Το «προσόν» του φιλοχρυσαυγίτη. Το απέδειξε, όταν πρότεινε  τη συνεργασία της ΝΔ με τη ΧΑ. Και επειδή, η μοναδική τότε «πολιτική» δραστηριότητα  της ΧΑ ήταν η εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου, με τις κακοποιήσεις, τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες κάθε δυστυχισμένου, δεν μας εξήγησε ο κ. Πολύδωρας, μία λεπτομέρεια: Ποιας μορφής εγκληματική δράση πρότεινε για «συνεργασία»; Μήπως την ένταξη στα τάγματα εφόδου; – Αναμένουμε να μας την εξηγήσει έστω σήμερα, ως εκλεκτός πλέον του ΣΥΡΙΖΑ...



Το προσόν του δημόσιου καρεκλορήτορα. Είναι αυτό που του επιτρέπει να θεωρεί ότι η χώρα είναι ένα απέραντο καφενείο, για να μπαρουφολογεί αενάως. Ήταν γνωστός παλαιότερα αυτός ο ανθρωπολογικός τύπος, σε όλα τα χωριά. Όπου, όταν το χωριό «είχε κέφια», ανέβαζαν τον καρεκλορήτορα σε κάποιο απρόσιτο σημείο και αφού του αφαιρούσαν τη σκάλα, τον άφηναν να αγορεύει χωρίς σταματημό.
Το προσόν του ανελλήνιστου ελληναρά. Είναι αυτό που του επιτρέπει να μεταμφιέζει σε δήθεν ελληνική «παιδεία», την πομπώδη εκφώνηση τσιτάτων, ώστε να αερολογεί με ελαφρότητα, ανάλογη του στόμφου του. Πρόκειται για το κιτς που σκοτώνει!
Εδώ σταματάει ο ενδεικτικός κατάλογος των «προσόντων», για την απόρριψη του κ. Πολύδωρα. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι ήταν δεδομένο για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι και ένα μόνον από τα «προσόντα» αυτά, επέβαλλε και στην υπόλοιπη δημοκρατική αντιπολίτευση, να αρνηθεί κάθε συζήτηση για το εν λόγω πρόσωπο. Για να μην πούμε ότι, για κάποιους, θα αρκούσε μόνο το «θανατηφόρο» κιτς. Γιατί, αυτό δεν αντέχεται!



Με αυτονόητη λοιπόν και δεδομένη εκ των προτέρων την άρνηση όλης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, έστω και να συζητήσει για το εν λόγω πρόσωπο, τίθεται το ερώτημα: – Γιατί τότε προτάθηκε; Η απάντηση είναι προφανής: Ακριβώς γι’ αυτό. Επειδή ήταν δεδομένο  ότι θα απορριφθεί! Και οι σκοποί για τους οποίους η κυβέρνηση πρότεινε πρόσωπο, ως προς το οποίο είχε εξασφαλισμένη την καθολική του απόρριψη, είναι πολλαπλοί και προφανείς:
1) Η αποσύνθεση των θεσμών του δημοκρατικού καθεστώτος. Διότι, με το να εμφανίσουν ότι δεν μπορεί ούτε το ΕΣΡ να συγκροτηθεί, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι θεσμοί της δημοκρατίας, πετυχαίνουν την απαξίωσή της, μέσω της γελοιοποίησης. Έτσι στέλνουν και το αντίστοιχο μήνυμα στο «λαό» τους. Ότι δηλαδή η ίδια η δημοκρατία, όχι μόνον δεν χρειάζεται, αλλά με τους «εκφυλισμένους» θεσμούς της, είναι τροχοπέδη στον «αγώνα των εκπροσώπων του λαού», κατά των  «πλουσίων». Το ότι δεν πιστεύουν στους θεσμούς της δημοκρατίας, το αποδεικνύουν κάθε μέρα….
2) Η γελοιοποίηση του θεσμού του ΕΣΡ, η οποία επιδιώκεται και με έναν ακόμη, πιο ύπουλο τρόπο. Την επίσπευση της δήθεν «συγκρότησής» του υπό το καθεστώς αντισυνταγματικού νόμου. Ήτοι χωρίς αυτός να αλλάξει, ώστε να προσαρμοστεί στις συνταγματικές επιταγές! Δηλαδή, για να το γελοιοποιήσουν, προτείνουν ένα νέο ΕΣΡ, χωρίς τις συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες! Ενώ, αν είχαν σοβαρή πρόθεση, θα άλλαζαν αμέσως το νόμο, ώστε να περιέλθουν στο ΕΣΡ οι προβλεπόμενες αρμοδιότητες και την επομένη, θα καλούσαν την αντιπολίτευση για συγκρότησή του.
3) Μήνυμα φιλίας στη ΧΑ, με την επιλογή του προστάτη της σε μία τόσο κρίσιμη θέση. Διότι για τον υπόκοσμο της ΧΑ, όπως και για όλες τις εκδοχές του υποκόσμου, οι «προστάτες» είναι πρόσωπα ιερά. Η μεγαλύτερη όμως προσφορά στη ΧΑ, είναι η λουμπενοποίηση της πολιτικής ζωής που επιδιώκουν με τις πανουργίες τους. Διότι, η γενική λουμπενοποίηση είναι το οξυγόνο των ναζί.
4) Η ανάσυρση από το σκοτάδι των βρυκολάκων του παρελθόντος, ώστε να τους εξαπολύσουν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ όμως απέτυχαν. Διότι, όπως μας έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, μπροστά στο φως καίγονται οι βρυκόλακες! Όταν λοιπόν βγήκε στο φως ο νέος τους βρυκόλακας, έγινε παρανάλωμα!
Βεβαίως, όλα αυτά, μοιάζουν αδιανόητα. Και ήταν αδιανόητα, μέχρι την εμφάνιση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όμως, κάθε τερατογένεση στην ιστορία, παράγει το αδιανόητο. Και το μόρφωμα που μας κυβερνάει, είναι ο ορισμός της τερατογένεσης. Και δεν μπορούσε να μην είναι, αφού αποτελεί την εθελοντική συγχώνευση της παραληρηματικής – νεοσταλινικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), με τη συνωμοσιολογική – προφασιστική ακροδεξιά (ΑΝΕΛ). Οπότε, ήταν φυσικό να προκύψει το αδιανόητο και το τερατώδες. Το οποίο μάλιστα, με την προσχώρηση σ’ αυτό και του τυχοδιωκτικού ρεύματος του ΠΑΣΟΚ, συνδέθηκε με τους υπονόμους της πρόσφατης ιστορίας μας (βλ. νεκρανάσταση «αυριανισμού»). Με τις τελευταίες όμως επιλογές τους, δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτο κανέναν πολιτικό υπόνομο.

Κώστας Κούρκουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου