11.11.16

Τιμώ τα υπουργεία μας…Οι κ@λ@φυλλάδες της Διαπλοκής αλλά και τα τσοντοβοθροκάναλα, ξανά της Διαπλοκής, έδωσαν και πάλι τα ρέστα τους! Δημιούργησαν μια εντελώς στρεβλή εικόνα για τους νέους μας υπουργούς τους οποίους παρουσίασαν λες και ήταν τίποτε τεχνοκράτες, κάποια σπουδαγμένα μυαλά που υπουργοποιήθηκαν απλώς για να συμμαζέψουν την κυβέρνηση.Ε, λοιπόν, όχι! Οι νέοι σύντροφοι υπουργοί έχουν στόχο να διαλύσουν ό,τι απέμεινε από το σάπιο οικοδόμημα που ονομάζουμε «κράτος», και μόνο εμείς τολμάμε να παρουσιάσουμε το πλήρες βιογραφικό τους που είναι γεμάτο διαδηλώσεις, κινήματα, επαναστάσεις και τσιπουράδικα… Ζουράρις: Τα θέματα της προοδευτικής παιδείας τα παίζει στα δάχτυλα, μη ξεχνάμε ότι στα μαθήματα γλωσσολογίας που παρέδιδε στην ΕΡΤ είχε αποδείξει ότι η «θηλιά» έχει κοινή ρίζα με το «θηλυκό» γιατί αμφότερα σε πνίγουν. Επίσης παίζει στα δάχτυλα τα πλήκτρα του πιάνου και τώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατοχή, θα πηγαίνει στα μπαρ που συχνάζουν οι κατακτητές, θα τους παίζει τη «Λιλή Μαρλέν» (βασίζεται στις νότες του «Ακάθιστου Ύμνου»), αυτοί θα μεθάνε και μετά θα πέφτουν στα δίχτυα καμπαρετζούδων-τρολ του Σύριζα, οι οποίες θα τους αποσπάνε τα ένοχα μυστικά της τρόικας. Όταν με το καλό η πατρίδα απελευθερωθεί, ο σύντροφος Ζουράρις θα επιστρέψει στη γλυκιά καθημερινότητα της Λευτεριάς, δηλαδή θα δίνει συνεντεύξεις στη Χριστίνα Λαμπίρη. 
Σκουρλέτης: Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα, όπως άλλωστε συνηθίζουμε όλοι εμείς οι κομμουνιστές. «Θέλω να συνεχίσω το έργο μου. Υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά καπιταλιστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν βάλει λουκέτο και κάποιος πρέπει να τις κλείσει. Ή θα μείνω, λοιπόν, στο Υπουργείο Ενέργειας ή θα επιστρέψω στα έδρανα σαν απλός βουλευτής. Δεν συζητάω καμία μετακίνησή μου». Μετά απ’ αυτή τη λεβέντικη στάση, ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών και ξεκίνησε τη θητεία του στέλνοντας ένα ηχηρό επαναστατικό μήνυμα. Δήλωσε ότι στοχεύει κάτι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή να πάει παντού η Δημοκρατία, γεγονός που μας καθησυχάζει ότι παραμένει ο διανοούμενος που αγαπήσαμε. Παράλληλα ετοιμάζεται να διοργανώσει την πεμπτουσία της δημοκρατίας, δηλαδή τις επόμενες εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα υπογράψει αλλά δεν θα αναγνωρίσει ώστε να ξανααποθεωθεί στο επόμενο συνέδριο του Σύριζα. 
Βερναρδάκης - Λιάκος: Θα σταθούν στο πλευρό του συντρόφου Φλαμπουράρη, ο οποίος αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στα διαρκώς διογκούμενα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας. Από τη στιγμή που η συντρόφισσα Μπέττυ υποχρεώθηκε από την ιστορία να θυσιαστεί για το λαό και να αφήσει το γειτονικό της Γυμνάσιο για να διδάξει –εντελώς αξιοκρατικά– στο μακρινό Πολυτεχνείο, τα παιδιά της οικογένειας μένουν πολλές ώρες μόνα τους και όσα παραμύθια κι αν τους πει στο σαλόνι ο σύντροφος Φλαμπουράρης, εκείνα δυστροπούν και βαριούνται. Τώρα οι νέοι υπουργοί θα μπορούν να τα βγάζουν έξω για να πάρουν τον αέρα τους, στην αρχή μάλιστα σκέφτονταν να τα πηγαίνουν στον Εθνικό Κήπο για να δουν από κοντά τις κότες και το Μέγαρο Μαξίμου. Γρήγορα η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί μπροστά στα αθώα παιδικά μάτια υπήρχε κίνδυνος οι δυο έννοιες να ταυτιστούν. Κονιόρδου: Τέρμα οι ερασιτεχνισμοί! Ήρθε η ώρα να μπει και ένας αληθινός ηθοποιός στην κυβέρνηση! Η συντρόφισσα Λυδία διαθέτει πλουσιότατο βιογραφικό στη σοβαρή τέχνη, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι αυτή που είχε κόψει τον Σαββιδάκη από τη Eurovision. Έκτοτε πορεύεται στο μοναχικό δρόμο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας (αυτό το κλέψαμε από την «Αυγή» – είναι τόσο ωραίο) συνδυάζοντας την αρχαία τραγωδία με τη σύγχρονη αριστερά, που τόσα κοινά έχουν. Ειδικότερα στον καθαρισμό της αύρας, γεγονός που αυτομάτως την τοποθετεί στο πλευρό της συντρόφισσας Θεανώς Φωτίου, η οποία καθαρίζει ακτινίδια και αχλάδια. 
Αχτσιόγλου: «Παλιοβοθροτσοντοκαναλιτζήδες, μακριά τα βρωμόχερά σας από την κοπελιά μας», όπως είπε και ο σύντροφος Πολάκης κατά την καθημερινή άσκηση εκτόνωσης των νεύρων του. Η κοπελιά μας πράγματι δεν είναι τροφή για τα σιχαμενοδόντια τους. Έχει εκπονήσει ένα τέ-λει-ο σχέδιο εξόδου από την κρίση που περιλαμβάνει άμεσο διώξιμο της τρόικας, διαρκείς αυξήσεις μισθών και γενικευμένη επιβολή της Σεισάχθειας. Όπως γνωρίζουν όλοι οι αγωνιστές, η Σεισάχθεια αποτελεί ένα μοντέρνο και υλοποιήσιμο τρόπο για να εξαφανισθούν τα χρέη των δούλων και την είχε εφαρμόσει το 600 π.Χ. ο Σόλων ο Αθηναίος. Επειδή όμως η δροσερή συντρόφισσα Έφη θα ασχοληθεί κυρίως με το ασφαλιστικό, με τη δύναμη της νιότης της είναι αποφασισμένη να υιοθετήσει τις πρακτικές των επίσης Αθηναίων τριάκοντα τυράννων, οι οποίοι μετείχαν σε ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα που έλυσε μια και καλή το πρόβλημα των ταμείων προσφέροντας στους γηραιότερους, αντί για συντάξεις, κώνειο. 
Παπαδημητρίου: Επιτέλους η κυβέρνησή μας απομάκρυνε τα δεξιά βαρίδια των πασοκογενών που την κρατούσαν καθηλωμένη και μαζί με τους ΑΝΕΛ επιστρέφει στις κομμουνιστικές της ρίζες. Από την εποχή του συντρόφου Βαρουφάκη είχαμε να χαρούμε μια τόσο αριστερή προοπτική σαν αυτή που πρότεινε δημοσίως ο νέος υπουργός Οικονομικών. Αντί να ταλαιπωρούμαστε με δάνεια, τράπεζες, κάρτες, capital controls και άλλα δείγματα της καπιταλιστικής σήψης, θα τυπώσουμε ένα δικό μας τσίφτικο νόμισμα που θα μετατρέψει τον κάθε Έλληνα σε τρισεκατομμυριούχο, σαν τον Σώρα και βάλε. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτί για τύπωμα, θα μπει σε εφαρμογή το πανούργο «plan B», δηλαδή αντί για νόμισμα θα ισχύει ο λόγος τιμής. «Δεσμεύομαι ότι σου χρωστάω ένα κιλό παϊδάκια» θα λέει ο πολίτης στην ταβέρνα και με αυτή τη διαβεβαίωση ο ταβερνιάρης θα ψωνίζει από το χασάπη, ο χασάπης από το ζωέμπορο κ.ο.κ. Γενικά ολόκληρος ο Σύριζα είναι υπέρ της άποψης ότι «ο λόγος είναι συμβόλαιο» και το έχει αποδείξει με την τήρηση των δικών του δεσμεύσεων. Βέβαια ο σύντροφος Παπαδημητρίου με μετέπειτα δηλώσεις απαρνήθηκε τα λεγόμενά του, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι είναι ο νέος Βαρουφάκης. Το μόνο που του λείπει είναι να αρχίσει εκστρατεία κατά της φτώχειας φωτογραφιζόμενος στο Paris Match καθώς τρώει τσιπούρες. 
Παππάς: Έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε ένα υπουργείο ώστε να συνεχίσει την επιτυχημένη επαναστατική δράση του αλλά τα υπάρχοντα δεν τον κάλυπταν γιατί είναι δεξιάς προέλευσης. Ο σύντροφος πρωθυπουργός, γνωστό μαμούνι, σκέφτηκε να του φτιάξει ένα καινούργιο, γεγονός που προκάλεσε εσωτερικές αναταράξεις. Οι ατόφιοι αριστεροί «53» πρότειναν να ονομαστεί «Ψοφιακής Πολιτικής» ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές που φώναζαν «ψόφα» στους «μενουμευρωπαίους» και τους φιλελέδες. Οι κάπως δεξιόστροφοι οικολόγοι-εναλλακτικοί προτιμούσαν τον τίτλο «Υπουργείο Ψυχιακής Πολιτικής» που θα ασχολείται με την αγιουρβέδα την οποία, ως γνωστόν, καθιέρωσε ο Ντιπάκ Τσόπρα, προφανής μακρινός συγγενής του συντρόφου Τσίπρα. Αμφότερες απορρίφθηκαν γιατί θα υπερκάλυπταν τις αρμοδιότητες της Γραμματείας Ενημέρωσης και του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά από πολλές συζητήσεις και ψηφοφορίες επικράτησε ο όρος «Ψηφιακής Πολιτικής» που επίσης έχει πλάκα. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ψηφιακός υπουργός δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα που «η Ελλάδα θα γίνει παγκόσμιος ψηφιακός κόμβος», ετοιμάζει μάλιστα ράντζα για όσους επιχειρηματίες θέλουν να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Βαγγέλης Περρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου