11.11.16

Ο Τραμπ άνοιξε το κουτί της Πανδώρας…



Σύμφωνα με το ABC News, η αστυνομία της Λουιζιάνα ανακοίνωσε πως η καταγγελία που είχε κάνει μια Μουσουλμάνα φοιτήτρια, η οποία ισχυρίζονταν ότι λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε βίαιη επίθεση από υποστηρικτές του,  ήταν τελικά ψευδής.



Η 18χρονη κοπέλα, που φοιτά στο University of Louisiana, αρχικά ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκαν δυο λευκοί άνδρες που φορούσαν μπλούζες με την εικόνα του Τραμπ, οι οποίοι και την έβρισαν σκαιότατα με διάφορες ρατσιστικές βωμολοχίες, ενώ της έκλεψαν το πορτοφόλι και την μαντήλα…


Όπως όμως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Lafayette, η εν λόγω καταγγελία ήταν παντελώς αναληθής. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το κίνητρο της κοπέλας για να πει αυτά τα ψέματα, τα οποία προκάλεσαν «φόβο και ανησυχία στους πολίτες». Τώρα η φοιτήτρια αντιμετωπίζει κατηγορίες για ψευδή κατάθεση, αλλά είναι πιθανό να μη διωχθεί ποινικά, αφού στο τέλος μόνη της ομολόγησε το ψέμα.
Πάντως πέρα από αυτό το περιστατικό, υπάρχουν ήδη εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, καταγγελίες για εγκλήματα μίσους εναντίον Μουσουλμάνων πολιτών στην Αμερική από την ώρα που ανακοινώθηκε η νίκη του Τραμπ.
Στην πολιτεία της Γιούτα, αλλά και αλλού, τα σχολεία αναφέρουν αύξηση των περιστατικών bullying εναντίον παιδιών που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Βρετανία μετά την ψήφιση του Brexit.
Ο Mark Potok του  Southern Poverty Law Center, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, αναφέρει ότι τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν αλματωδώς, όπως επίσης και οι κλήσεις στα τηλέφωνα αντιμετώπισης των αυτοκτονιών (suicide hotlines) !!!!  Όπως λέει: «Πιστεύω πως όλα αυτά είναι ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της επικράτησης του Τραμπ… ο οποίος έχει ανοίξει διάπλατα το κουτί της Πανδώρας»!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου