27.11.16

Ο Παναγιώτης και ο Πάνος, και τα μεγαλεία τους…Πολλοί ήταν όσοι διερωτήθηκαν γιατί συνόδευσαν τόσοι υπουργοί (σύνολον επτά) τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην περιοδεία του στη Θράκη (και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη). Ο κάθε ένας υπουργός είχε και μια αρμοδιότητα σε ό,τι επρόκειτο να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για παράδειγμα, νεοτοποθετηθείς υπουργός Ναυτιλίας, πήγε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και εκεί, μόλις κάθισαν στο Λιμεναρχείο, ο Πρωθυπουργός γύρισε και του είπε: «Είδες, Παναγιώτη, τι μεγαλεία έχει το Ναυτιλίας;». Ο υπουργός αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση, δεν ήξερε τι να απαντήσει και απλώς χαμογέλασε. Τι μεγαλεία να δει άλλωστε; Από πρώτος τη τάξει υπουργός (Εσωτερικών) βρέθηκε στο Ναυτιλίας, μάλλον για να τον καλοπιάσει ο Πρωθυπουργός του τα είπε αυτά…


Και δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντάς του: «Το Ναυτιλίας είναι μεγαλείο». Μεγαλείο ή όχι, υπήρχε ένα πρόβλημα. Τόση ώρα περιοδεία στη Θράκη και οι συνοδεύοντες τον υπουργό διαπίστωσαν ότι δεν είχε στο πρόγραμμα γεύμα.
Ο Π. Κουρουμπλής όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια προγράμματα, πήρε την επικεφαλής της φρουράς του (την εντυπωσιακή αστυνόμο Ευρυδίκη) και πετάχτηκαν σ' ένα κεμπαπτζίδικο στην Κομοτηνή για ένα «βρώμικο» στα όρθια. Εκεί τους αναγνώρισαν οι κάτοικοι και του πρόσφεραν σέρτικο τσιγάρο δικής τους παραγωγής το οποίο ο υπουργός το κάπνισε ευχαρίστως, λέγοντας στον έκπληκτο μουσουλμάνο που του το πρόσφερε: «Είμαι και εγώ καπνοπαραγωγός. Δηλαδή ο πατέρας μου»
Αν νομίζετε ότι ο Πάνος Καμμένος αρέσκεται μόνο στις πτήσεις (κυρίως των ελικοπτέρων ως συγκυβερνήτης ή κυβερνήτης) κάνετε λάθος. Ο υπουργός Αμυνας έχει πάθος και με τις καταδύσεις. Και το απέδειξε κάνοντας την Παρασκευή κατάδυση με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Ματρώζος» (S-122) που είναι το τρίτο υποβρύχιο του τύπου «Πανανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο υπουργός μαθαίνω ότι εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία που διαθέτουν τα νέα υποβρύχια η οποία έγκειται στο σύστημα αναερόβιας πρόωσης που τους επιτρέπει να παραμένουν σε κατάδυση για 13 συνεχόμενες ημέρες. Ως γνωστόν, όσο τα υποβρύχια βρίσκονται σε κατάδυση δεν διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας που χρειάζεται μαζί με το καύσιμο για τη λειτουργία του κινητήρα. Ετσι, κινούνται με συσσωρευτές.
Η υποθαλάσσια πλεύση του Πάνου Καμμένου δεν έγινε γνωστή, ούτε βεβαίως έγινε γνωστό εάν σκόπευε να παραμείνει πολλές ώρες εν καταδύσει. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν θα προσκαλέσει και τον Αλ. Τσίπρα σε μια τέτοια κατάδυση, αφού τόσες φορές έχουν πετάξει μαζί με ελικόπτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου