14.11.16

Ο Ντόναλντ και οι λαθρομετανάστες…



Παρά τις εντεινόμενες «ανησυχίες» του πλανήτη ολόκληρου,  για το αν ο Τραμπ θα υλοποιήσει τις διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις του, ή θα αναδειχτεί σε έναν ακόμη κωλοτούμπα (αλά Αλέξη), ο ίδιος χθες ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα.

 
Όχι... δεν είναι ο Αλέξης...

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του CBS, ο Τραμπ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, που προεκλογικά ήταν το μεγάλο του χαρτί, λέγοντας κατηγορηματικά πως η πρώτη προτεραιότητά του θα είναι η σύλληψη και η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, που έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο…


«Αυτό που θα κάνουμε» είπε, «είναι να πιάσουμε τους εγκληματίες, και όσους έχουν ποινικό μητρώο, μέλη συμμοριών, εμπόρους ναρκωτικών… μιλάμε για πολλούς τέτοιους, ίσως δυο εκατομμύρια, ίσως ακόμη και τρία, που θα τους διώξουμε από τη χώρα ή θα τους βάλουμε στη φυλακή».
Οι σκληρές προθέσεις του σε αυτό το ζήτημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του ως πρόεδρος, αφού είχε μιλήσει για αναγκαστική απέλαση όλων των παράτυπων μεταναστών, απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Μουσουλμάνους, και την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο θα πλήρωναν, όπως έλεγε, οι ίδιοι οι Μεξικανοί.
Ερωτώμενος χθες για το τείχος, που υπολογίζεται να κοστίσει μεταξύ $12 και $25 δισεκατομμύρια(!), ο νεοεκλεγείς πλανητάρχης απάντησε πως «ναι… θα το προχωρήσω», αν και όπως διευκρίνισε, ένα κομμάτι μπορεί να είναι απλά φράχτης, προσθέτοντας περιχαρής πως «είμαι καλός σε αυτά τα ζητήματα των κατασκευών».
Μόλις λοιπόν ασφαλίσει τα σύνορα, και μόλις απελάσει όλους τους λαθρομετανάστες με λερωμένα ποινικά μητρώα, θα στρέψει, είπε,  το ενδιαφέρον του και στους λαθρομετανάστες με λευκά ποινικά μητρώα! Σημειώνοντας όμως πως οι συγκεκριμένοι είναι «φοβερά καλοί άνθρωποι, και θα πρέπει να γίνει μια διαλογή  πρώτα»…

S.A.
Δείτε εδώ: CBS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου