28.11.16

Για τζερτζελέ ξεκίνησαν, σε κηδεία κατέληξαν…



Ξέχωρα από τους δικούς μας ντόπιους κομμουνισταράδες, που τα έβαψαν μαύρα με τον «απρόσμενο» θάνατο του ινδάλματός τους, του ηρωικού Φιντέλ, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι, που κλαίνε με μαύρο δάκρυ επειδή απλά την πάτησαν. Βρέθηκαν δηλαδή σε λάθος σημείο την λάθος ώρα.



Αναφέρομαι σε όλους εκείνους τους τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, που βρέθηκαν εν μέσω χειμώνα στην εξωτική Κούβα, έτοιμοι για ξεφάντωμα με χορούς σάλσα, για μοχίτο δίπλα στο κύμα, για παράνομο σεξ, για άφθονο ρούμι, για γλέντια και για πανηγύρια… και βρέθηκαν ξαφνικά σε μια νεκρή χώρα, που πενθεί απ άκρο σε άκρο, μέσα σε μια καταθλιπτική και άκρως νοσηρή ατμόσφαιρα…


Η νησιωτική αυτή χώρα της Καραϊβικής έχει βυθιστεί στο πένθος, το οποίο θα κρατήσει εννέα μέρες, όσο δηλαδή κρατάει και το μέσο πακέτο διακοπών  που χρυσοπληρώνουν οι Βορειοευρωπαίοι, και όχι μόνο, τουρίστες. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς βρέθηκαν ξαφνικά, από σύμπτωση, να γίνονται μάρτυρες μιας πραγματικά ιστορικής στιγμής, αλλά παράλληλα να πλήττουν μέχρι θανάτου από την γενική βαρεμάρα που επικρατεί στην άλλοτε βουτηγμένη στο κέφι Αβάνα, οι κάτοικοι της οποίας έχουν πλαντάξει στο κλάμα.
Κάποιοι από αυτούς βέβαια θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που βρέθηκαν αναπάντεχα στο επίκεντρο της σύγχρονης ιστορίας, ειδικά όσοι ήταν προγραμματισμένοι να αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους αυτές τις μέρες, έχοντας προλάβει να γευτούν το κουβανέζικο όνειρο. Οι περισσότεροι όμως έχουν βάλει πλερέζες, όχι γιατί πενθούν τον μεγάλο χέφε, αλλά επειδή άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν. Περίμεναν μια χώρα που ξεφαντώνει 24 ώρες το 24ωρο, και βρήκαν μια χώρα στην οποία δεν λειτουργούν όχι μόνο τα κλαμπς, αλλά ούτε και τα μουσεία… μάλιστα, με επίσημη διαταγή των αρχών, έχει απαγορευτεί ακόμη και η μουσική για τις επόμενες 9 μέρες! Πένθος με το στανιό δηλαδή.



Έτσι, το ιστορικό κομμάτι της Αβάνας, χωρίς τους πλανόδιους χορευτές και τραγουδιστές, μοιάζει περισσότερο με ξεχασμένη επαρχία της Ροδόπης παρά με το παγκόσμιο κέντρο λατινικών χορών και μουσικής  (π.χ. Buena Vista Social Club) που ήταν μέχρι προχθές. Ούτε καν στην περίφημη πλατεία της Επανάστασης δεν μπορούν να πλησιάσουν οι τουρίστες, αφού έχει κλείσει, μιας και εκεί θα εκτίθενται από σήμερα οι στάχτες του Κάστρο.
Τέλος, σαν να μην έφτανε η όλη πένθιμη ατμόσφαιρα, η απαγόρευση του χορού και της μουσικής, τους ήρθε τώρα κι άλλος νταμπλάς, αφού απαγορεύτηκε και η πώληση αλκοόλ! Ευτυχώς που για τους μερακλήδες δεν είναι όλα μαύρα, αφού συνεχίζεται κανονικά η πώληση πούρων, κι απ ότι φαίνεται συνεχίζεται και η «ενοικίαση» νεαρών, και όχι μόνο, γυναικών…
Ο αγώνας δηλαδή συνεχίζεται!

Strange Attractor


ΥΓ- Όσοι είναι τυχεροί, εκτός από την ιστορική κηδεία του Κάστρο, θα μπορούν να δουν κι από κοντά τον διάδοχό του σε θέματα παγκόσμιας επανάστασης, τον δικό μας Αλέξη! Τον επονομαζόμενο «φάρο του σοσιαλισμού», τον γιο της γερακίνας (μπορεί μαζί με τον Καρανίκα και με μπόνους τον Πάντζα) που έσπευσε από τους πρώτους να κλάψει επιτόπου… αφήνοντας στο πόδι του την Νοτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου